החלק הראשון שניתן להבחין בו כבר מבחוץ הינו הפתח התחתון הקדמי במארז. פתח זה משמש ל-2 מטרות אותן לא רואים אם מביטים מקדמתו. האחת היא פתח לזרימת אוויר באמצעות מאוורר (אותו אדגים בהמשך) והשניה היא אותו הפתח התחתון הזה המאפשר עגינה של כונן אופטי. זה אומר, שהמשתמש יאלץ לגשת מצד המחשב אליו כדי להשתמש בכונן תקליטורים. כמובן שמארז זה מטרתו להיראות ולא להתחבא בתוך ארון או על הרצפה, בהתחשב בקהל היעד.
מעל לפתח ישנן גם היציאות הקדמיות של המארז – ארבעה מסוג USB3, חיבור מיקרופון ואוזניות וגם כפתור הדלקה. זכרו שמקבלים עם המארז מתאם USB3 קדמי ל-USB2 בלוח האם, במידה והוא לא תומך ב-4 יציאות USB3 קדמיות.
לוחות האם הנתמכים במארז זה כוללים תצורת ATX וכל מה שקטן מזה, דוגמת Micro-ATX ו-Mini ITX. בצד לוח האם קיים חור לעגינת מאוורר בקוטר 90 מילימטרים. לצערי, לא מקבלים מאוורר שכזה עם המארז. למעשה, לא מקבלים אף מאוורר אחד איתו. חורי האוורור בשלדה החיצונית מאפשרים עגינה של מאווררים גדולים יותר או רדיאטורים בקטרים של 120 ו-140 מילימטרים.
במאר זה ניתן לעגון עד 3 כוננים קשיחים בקוטר 3.5 אינצ'. לא מדובר בכמות גדולה כלל אך בהתחשב באופן השימוש אליו מיועד המארז, קטנה היא כמות המשתמשים שתצטרך יותר מכמות האחסון המקסימאלית שמקום העגינה הזה מספק. ממשק עגינת הכוננים פשוט ומוכר ועשוי ממגירות פלסטיק בעלות סוגר.
מתחת לאיזור עגינת כונני ה-3.5 אינצ', ישנו איזור לעגינת 2 כוננים נוספים בגודל 2.5 אינצ'. לדוגמה – כונני SSD או כונני דיסק-קשיח למחשבים ניידים. מדובר בתוספת מבורכת היות והסיכוי שכונן SSD יכנס למחשב בעל המארז הזה מצד המשתמש הינו גבוה בהחלט. בשביל לעגון SSD, כל שצריך לעשות הוא להבריג החוצה את הבורג הבנוי בתוך המנגנון, לחבר את הכונן באמצעות 4 ברגים דרך ארבעת החורים ולהחזיר בחזרה עם הברגה.
זה, רבותיי, המקור העיקרי ולמעשה היחידי ממנו אוויר קר יכנס למערכת המחשב. הפתח הזה, הנמצא בקדמת המארז מכיל אפשרות לעגינת מאוורר 140 מילימטרים. זאת, דרך פילטר חוסם אבק וכבלי היציאות הקדמיות המפריעות במעט.
גב המארז מראה כיצד פועלת מערכת ה-Hot Swap, החלפה מהירה של כוננים קשיחים. למעשה, הם מחוברים בצורה קבועה לספק הכח וללוח האם. הדבר היחיד שמתחבר ומתנתק הינו הכונן הקשיח מאותה המגירה. מלבד זאת ישנם כמה חורים להעברים כבלים מאחורי מגש לוח האם. מרחק ניהול הכבלים ממגש לוח האם ועד לדלת אינו גדול במיוחד ועומד על סנטימטר אחד. זה הכל. זמן להרכבה.
הרכבת מערכת המחשב
באופן אינסטינקטיבי ובלי הרבה מחשבה, הדבר הראשון שניגשתי לעשות בתחילת תהליך ההרכבה הוא להציב את לוח האם עם קירור ה-Thor’s Hammer הגדול בתוך המארז. אבוי, גוף הקירור הינו גבוה מתי ולא מתאים להתקנה בתוך המארז. מארז ה-904 מאפשר עגינה של קירורי אוויר עד לגובה 15 ס"מ. עדיף להשתמש במעט פחות, עד 14 ס"מ.
במקרה הזה שלפתי את מערכת הרזרבה המתאימה לקירורים פחות גבוהים. תחילה, חיברתי אל המארז את לוח האם, מדגם Asus P7P55D Deluxe עליו מעבד Core i5 760. קירור האוויר בו המערכת משתמשת הינו Noctua NH-L12 המוצלח.
משם, ניגשתי לחבר את ספק הכח. ספק הכח שתכננתי להתקין היה HX-1050W מבית Corsair. כאן התסכול התחיל לצערי. ספק הכח היה ארוך מדי (18 ס"מ) ומצאתי את עצמי מוותר על ההתקנה שלו. במקומו, נכנס ספק כח TR2 450W של Thermaltake (מהסדרה החדשה, תרגעו) אשר אורכו קצר משמעותית, רק 14 ס"מ. הוא אינו מודולארי ונכנס ממש בקושי פנימה. בשל המצאו של כונן אופטי מתחת לאיזור ספק הכח, הוא אינו יכול למשוך אוויר מלמטה ולכן מותקן עם המאוורר כלפי מעלה. משמע – מושך את האוויר שנמצא בתוך המארז.
כאן חשיבותו של מאוורר 140 המילימטרים נכנסת לתפקיד. הוא זה שיספק את האוויר לספק הכח, לוח האם, כרטיס המסך (אם יותקן) וכמובן המעבד. בחרתי לצורך הדגמה להשתמש במאוורר Vortex בעל מניפות אלומיניום, כזה שיכול לספק דחיפת אוויר גבוהה מאוד.
לאחר מכן חיברתי את כונן הקשיח למסילה. חיבור הכונן הקשיח לא היה קשה במיוחד ודרש רק דחיפה קטנה בסוף כדי לחברו. הייתי שמח לראות מסילות פלדה במקום מסילות הפלסטיק, בכל זאת מדובר במארז יוקרתי.
לבסוף, חיברתי את חיבורי ספק הכח אל לוח האם ואת כרטיס המסך. גם כאן נכנס התסכול במלוא כוחו. להביא את מחבר ה-8PIN העליון לא הייתה משימה קשה במיוחד, בטח לא בהתחשב בכך שהשתמשתי במאריך. את חיבור כבל 24PIN אל לוח האם נאלצתי לעשות מהצד ולא מהחור המיועד לכך מאחורי לוח האם מהסיבה הפשוטה שהוא חסום. לאחר מכן חיברתי את כרטיס המסך מדגם Radeon HD 4870X2. אין למארז ה-904 בעיות כלל וכלל להתמודד עם כרטיסי מסך ארוכים במיוחד, אם כי צריך לשים לב שבמידה ומשתמשים בלוח אם בגודל מלא, חיבור ה-24PIN הולך להדחף בצורה לא נוחה פנימה.
תוצאה סופית
ככה נראית סוף ההרכבה. היא כללה מעט תסכול אך התוצאה הסופית נראית טוב למדי. עם מאוורר מספיק חזק זרימת האוויר צריכה להספיק לרכיבים שאינם בעלי פליטת חום יוצאת דופן (קטגוריה שבה דווקא HD 4870X2 הקשיש כן נכלל). עם הכללת מאוורר ה-140 מילימטרים בקדמת המארז, חשוב לי לציין כי ברוב המקרים אין צורך בהתקנת מאוורר נוסף. לחץ האוויר הסטטי גבוה מספיק בשביל לסלק את החום החוצה מפתחי האוורור. בנוסף, מסגרתו החיצונית של המארז עשויית האלומיניום משמשת כמפזר חום הנפלט אל חלל החדר.
לאחר סגירת הדלתות, חזר המארז למראה שבו היה כשהוצאתי אותו מהמארז. אני מוצא המון סימבוליזם בכך שנאלצתי מעט לסבול ולעבוד לסידור נח של כבלים ורכיבים בתוך המארז בשביל שהתוצאה החיצונית תראה כאילו הכל בסדר מכל הכיוונים.
בחלקו האחורי של המארז נחבר את הכבלים דרך אותם פתחים של הפלטה המתברגת. לצערי, זה הופך את התהליך של חיבור וניתוק חיבורים באופן תדיר לחווייה לא נעימה במיוחד. המארז הזה לא מיועד לאותם המשתמשים שמחליפים באופן תכוף ציוד היקפי לסוגיו.
עכשיו מתחשק לי דלת זכותית למארז
באמת עולים לי רעיונות לחשוב מה אפשר לעשות בשביל להתאים משהו כזה במארז שלי
חבל שלא הוספת בסוף תמונה מהצד של הזכוכית עם כל הרכיבים בפנים
ואולי גם איזה תאורה פנימית יפה
אבל זה כבר מעבר למה שמגיע עם המארז כנראה
חבל שעיצוב והנדסת אנוש לא תמיד הולכים ביחד.
במיוחד במקרים כאלה – כשמדובר במוצר בעל פונקציונליות כלשהי, הם אמורים להיות חלק בלתי נפרד.
אין על המארזים של antec
ס.ק.ס.י_ כך אני מרגישה!
אפשר לראות שהכרטיס מסך התעקם טיפה
אז איזה קירור למעבד רואים בתמונות?
מתאים בתור מחשב משרדי בלבד.
למשרדים שחשוב להם לשדר יוקרה.
האם ידוע מתי הוא מגיע לארץ
ומי הולך למכור אותו?
חחחחח
המארז שווה יותר ממה שהמחשב שאפשר להתקין בו שווה חבל על הכסף או למי שמקבל בונוס שמן על חשבון העובדים והו לא משלם אז מה אכפת לו סתם ביזבוז