הענקית הקוריאנית מאשרת כי תחדל מפיתוח ליבות ה-Exynos שלה עבור שבבי הסמארטפונים אותם היא מייצרת – ותתמקד בשימוש בליבות של חברת ARM ללא שינויים, בדומה ל-Huawei
שוק שבבי הסמארטפונים הוא איזור תחרותי באופן קיצוני, אולי אפילו יותר מעולם המעבדים למחשבים אישיים ולשרתים בו אינטל ו-AMD מתגוששות להן כבר שנים – אנחנו רואים בו זינוק אל טכנולוגיות ייצור מעודכנות בכל שנה, תוך נסיון להקפיץ את הביצועים המתקבלים ואת השימושיות הכללית במקביל לשמירה על צריכת הספק מינימליסטית ומיזעור של המימדים הפיזיים.
אחת מהדרכים של השחקניות הגדולות בתחום לבלוט ולהגדיל אל הפוטנציאל התחרותי שלהן הוא על ידי פיתוח יחידות עיבוד באופן עצמאי: כל מעבדי עולם הסמארטפונים המודרני מבוססים אמנם על ארכיטקטורת ה-ARM היעילה של החברה הבריטית הנושאת את אותו שם, אך חלקם מסתפקים בשימוש בליבות עיבוד כלליות ובליבות עיבוד גראפיות בתצורה הבסיסית של ARM עצמה (מה שמוכר לנו תחת שמות המותג Cortex ו-Mali, בהתאמה) בעוד שאחרים כוללים יחידות עיבוד ייעודיות עם ארכיטקטורה מותאמת אישית ושונה.
הדוגמאות הטובות ביותר לכך הן במוצרי ה-Snapdragon השונים של חברת קוואלקום, למשל, שמבוססים על יחידות עיבוד כלליות ממשפחת ה-Kryo בתוספת לליבות גראפיות מובנות ממותג ה-Adreno – וגם מעבדיה האימתניים של חברת אפל שעברו בהדרגתיות לשימוש ביחידות עיבוד וביחידות גראפיות מפיתוח עצמי (מוכרות כיום תחת השמות Lightning ו-Thunder), בנוסף לממשקי פיתוח יישומים ייעודים שמנגישה עבורם הענקית מקופרטינו לקבל יתרון הביצועים המשמעותי שלה על פני דגמי האנדרואיד השונים.
גם סמסונג ניסתה את כוחה בתחום במהלך השנים האחרונות, כאשר שבבי ה-Exynos המובילים שלה שעליהם התבססו חלק מדגמי ה-Galaxy S וה-Galaxy Note (אלו שהושקו רשמית בארץ, למשל) הכילו ליבות Exynos M מתקדמות ועוצמתיות פרי פיתוח צוות הנדסי מיוחד של החברה שמקורו בארצות הברית. בסמסונג התפארו לעתים בתוצאות מבחני ביצועים מובילות עבור דגמי ה-Exynos עם ליבות ה-Exynos M, אם כי מבחנים טכניים מעשיים גילו כי הפתרונות של החברה לרוב לא הצליחו לעמוד בסטנדרט של אפל או של קוואלקום בכל הנוגע ליעילות וליציבות ביצועים לאורך זמן.
ליבות ה-Exynos M, שהוצעו בחמישה דורות שונים לאורך השנים, לא הצליחו לזכות לתפוצה רחבה במיוחד ולמעשה היוו ברוב המקרים שילוב ביחד עם ליבות Cortex סטנדרטיות בשבבי Exynos מובילים מועטים – ועתה אנחנו מקבלים אישור רשמי לכך שהן עתידות להיעלם מפני השטח באופן מלא. שבבי Exynos נוספים מבית סמסונג ימשיכו להגיע אל השוק, אך אם יבוססו על ליבות Cortex מסוגים שונים של ARM עצמה בלבד, ובכך ישאירו רק את קוואלקום ואפל במאבק על כתר הביצועים בעולם שבבי המובייל.
למרות שהיא מוותרת על פיתוח ליבות עיבוד משלה, ראוי לציין כי בסמסונג מתכננים להמשיך בפיתוח יחידות האצה ללמידה חישובית, מודמים סלולריים ואף ליבות גראפיות בעיצוב עצמי – זאת למרות שקיבלנו הכרזה על שיתוף פעולה צפוי בין סמסונג ל-AMD אשר ינחית את ארכיטקטורות ה-Radeon בשבביה של הענקית הקוריאנית אי-שם בעתיד. נקווה שההצלחה בתחומים האלו תהיה משמעותית וברורה יותר, וכזו שתצדיק את ההשקעה הכלכלית הגדולה.
חבל.
יכלו לתת פייט ל קוולקום
יש גם 'מדיהטק'. אבל זה עסק יקר מאוד ולא לכל חברה משתלם להשקיע.
למי שזוכר, היו שתי יצרניות מעבדי X86 תואמי אינטל, לפני 20 שנה – סייריקס ועוד אחת ששמה נשתכח כרגע. גם להן לא השתלם ונשארנו עם אינטל ו-AMD
אנדרואיד מפגרת משמעותית בעוצמת העיבוד בהשוואה לאפל. המונופול של קוואלקום מחזיק את כל התעשיה מאחורנית כשאין להם אינטרס להשתפר.
מייקרוסופט לעומתה כן מפתחת מעבד משלה (על בסיס ARM, כנראה דרך יצרנית באסיה). מופיע ב-Surface X החדש שלה, שם הוא מריץ חלונות 10 מותאמת.
כפי שכתבנו כאן באתר, "השבב של מיקרוסופט" הוא למעשה גרסה מומהרת קלות של ה-Snapdragon 8cx מקוואלקום – רחוק מאוד מהפיתוח של סמסונג עבור יחידות SoC משלה עם ליבות עיבוד מותאמות משלה בתוכן (בתוספת למודמים, יחידות DSP ויחידות NPU משלה).
חכה, היא רק התחילה… האיטיות שלה ידועה לשימצה