פרטים על שלושה מכשירי נקסוס מסמסונג, LG וסוני מצאו דרכם אל הרשת. האם הפעם תשיק גוגל מספר מכשירי דגל במקביל?
בחודשים האחרונים הסתובבה ברחובות השמועה לפיה מכשיר הדגל האנדרואידי הבא של גוגל מסדרת נקסוס בעצם יהיה כמה מכשירים מיצרניות שונות ולא מכשיר בודד כמו שנהגה גוגל עד כה. המהלך של גוגל חשוב כעת, אחרי שהסטטוס קוו בין גוגל ליצרניות נפגם עקב רכישת מוטורולה מוביליטי וחששותיהם של היצרניות.
כעת, מסמך פנימי של המפעילה הסלולרית היפנית NTT DoCoMo דלף לרשת וחשף את שמותיהם של שלושה מכשירי נקסוס, כמו גם מספר פרטים עליהם.
חברת סוני צפויה לייצר מכשיר בשם Xperia Nexus, חברת LG צפויה לייצר מכשיר בשם Optimus Nexus וסמסונג צפויה להציג את ה- Galaxy Nexus II. כל המכשירים יכללו שבב NFC, יתמכו ב-LTE ויריצו אנדרואיד Jelly Bean נקי מאת גוגל. מכשיר האופטימוס צפוי להיות גם חסיון מים, פרט שכנראה שיקסום לרבים.
גוגל השתלטה על מוטורולה מוביליטי, אך אם להאמין לממצאים החדשים נראה כי היא ממש לא מתכננת להפסיק את שיתוף הפעולה עם יצרניות המכשירים האחרות |
מספר שעות לפני דליפת המסמך מהמפעילה היפנית, דלף מסמך אחר שמציג מכשיר של סמסונג, GT-I9260, הקרוי בפשטות "Nexus". השם לא משאיר הרבה מקום לספק וכנראה שמדובר במכשיר הנקסוס החדש. המכשיר צפוי לכלול מסך Super AMOLED HD בגודל 4.65 אינץ', כנראה ברזולוציית HD – בדומה לזה שפגשנו ב-Galaxy Nexus. לפי שעה לא ברור למה סמסונג התכוונו באומרם "HD", והאם יש לפרט זה משמעות. המעבד יהיה מעבד A9 כפול ליבה אשר יפעם במהירות של 1.5Ghz, בניגוד למעבד במהירות 1.2Ghz שהפעיל את הנקסוס הקודם. המצלמה האחורית השתדרגה מחמישה מגה פיקסלים לשמונה, והקדמית השתדרגה מ- 1.3 מגה פיקסלים, ל- 1.9 מגה פיקסלים. יתכן ומדובר באותן המצלמות של ה- Galaxy S III. המכשיר צפוי לכלול 16GB של זיכרון פנימי, ובניגוד לקודמו, המכשיר יכלול חריץ הרחבה לכרטיסי SD, דבר שחסר לרבים.
Galaxy Nexus משודרג בדרך אלינו? |
בחודש מאי הועלתה הסברה לפיה גוגל מתכנת להשיק חמישה מכשירי נקסוס שיריצו גרסת אנדרואיד נקייה מגוגל, כדי לציין חמש שנים לאנדרואיד. אם לא סופרים את ה-Nexus 7 ואת ה- Nexus Q שהשיקה גוגל לא מכבר, יתכן וצפויים לנו עוד שני מכשירי נקסוס מחברות אחרות, כאשר החשודות המיידיות הן מוטורולה, אותה רכשה גוגל מוקדם יותר השנה, אסוס שייצרה את ה-Nexus 7 ו-HTC שייצרה את מכשיר הנקסוס הראשון, ה-Nexus One.
מי תציע את הנקסוס הכי טוב בעיר? |
המכשירים צפויים להיות מושקים בחודשים הקרובים (יתכן שבחודש אוקטובר הקרוב) וימכרו דרך ה-Play Store, כמו ה-Galaxy Nexus וה-Nexus 7, בין היתר כדי לעקוף את המפעילות הסלולריות האמריקאית, שתלונות רבות הצטברו נגדן ונגד ההתמהמהות שלהן בעדכונים של מכשירי הנקסוס הקודמים.
גם בדור הקודם הסתובבה שמועה דומה, לפיה יצאו כמה מכשירי נקסוס. האם הפעם מדובר בדבר האמיתי?
זה טוב מאוד
אולי זה יגרום ליצרניות להפסיק לדחוף את ממשק המשתמש המעאפן שלהן, שכבר מזמן לא רלוונטית עבור אנדרואיד.
אני מקווה שזה יחולל מהפכה בעולם האנדרואיד
משתמשים רבים בעולם כולל אני הבינו שכדי לקבל תמיד ראשונים(או לקבל בכלל) את הגרסה האחרונה של האנדרואיד צריך לקנות מכשירים של גוגל .
רק עכשיו קניתי מכשיר נקסוס
ב1500 שקל לא יודע מה לעשות?
אם למכור ולקנות מכשיר חדש או להשאיר את הנקסוס
לא ניראה לי הגיוני
תמיד זה היה נקסוס אחד.. גוגל מאוד תפתיע אם זה יצא לפועל!
למגיב 3.
אם המפרט של הסמסונג נקסוסII אכן זהה למה שמופיע בכתבה והמכשירים האחרים יציעו מפרט דומה אז אין לך ממה לחשוש.
300 MHz במעבד לא ישנו הרבה (מלבד אולי במשחקים תובעניים גרפית, אבל בשביל זה עדיף אייפון בכל מקרה).
חריץ SD ומצלמות משופרות זה נחמד, אבל לא נראה לי שזה מצדיק תוספת של לפחות 1000 ש"ח למחיר ששילמת.
רק תוודא שיש לך YAKJU/TAKJU Firmware (מקורי של גוגל) ולא YAKJUXW או שטות דומה, אחרת תאלץ להסתמך על עדכונים של סמסונג (שמגיעים הרבה אחרי גוגל). די טפשי בהתחשב בעובדה ששתי ה-firmware מותקנות על מכשיר זהה.
תודה צביקה
קניתי מגוגל פליי אני מאמין שזה הגרסה של גוגל אבל עדין אני יבדוק את זה.
לאריק מתגובה 3
היי.
קנית את הטלפון מגוגל פליי? ויש משלוח לארץ? אחריות?
אני מעוניין לרכוש שני מכשירים,לי ולאישתי.
המכשיר שווה את מחירו?
ראיתי היום שבארץ הוא נמכר בכ-2500 ש"ח.
תודה.
שרון.
לא אין משלוח ישיר
אבל אפשר לעשות שימוש באתר זה כדי לשלוח לארץ http://usa.buy2.co.il/BUY2USA/Shopping
תבדוק אם לא יוצא יותר משתלם לקנות בארץ אני קניתי שהייתי בחו"ל .
לדעתי הוא שווה את המחיר שאני קניתי אותו הוא מכשיר מוצלח יחסית אבל יש היום לא מעט מכשירים טובים אחרים שצריכים לצאת בסתיו אז אולי שווה שתחכה קצת להם אם זה לא דחוף.