חברת הענק מרעננת את ניידי ה-MacBook Pro וה-MacBook Air שלה, חושפת דגם חדש ויוקרתי במיוחד עם הרבה עוצמה במעטפת דקיקה ובתוספת מסך ברזולוציית "רטינה"
אחרי השקתו של הגל השני של מעבדי ה-Ivy Bridge הניידים בסוף החודש שעבר, היה זה ברור כי רענון למשפחות המחשבים הניידים מבית אפל (בדומה למגוון ניידי ה-PC, כמובן) הוא רק עניין של זמן – והשבוע הגיעה ההכרזה המדוברת, במסגרת כנס ה-WWDC השנתי של החברה בסאן פרנסיסקו, לצד הפתעה עסיסית לבעלי הממון שבינינו.
מבחינת משפחת ניידי ה-MacBook Air הפופולרית, אין פריצות דרך משמעותיות – הדגמים המעודכנים ממשיכים להציע מסכי 11.6 אינץ' ברזולוציה של 1366×768 או מסכי 13.3 אינץ' ברזולוציה של 1440×900, כעת יחד עם מעבדי ULV כפולי ליבה מדור ה-Ivy Bridge, בין 4GB ל-8GB של זכרון RAM, כונני SSD מבית טושיבה וסמסונג בנפח שנע בין 64GB ל-512GB, זוג חיבורי USB 3.0 ומצלמת רשת משודרגת מעט.
המראה, המימדים ואורך חיי הסוללה הצפוי לדגמי 2012 נותרו זהים למה שראינו קודם לכן. שינוי חיובי אחד אחרון הוא תג המחיר, שמתחיל עתה מ-1,200 דולר עבור דגם ה-13 אינץ' (לעומת 1,300 דולר לפני כן).
אפל מיישרת קו עם האולטרבוקים, פחות או יותר |
ניידי ה-MacBook Pro ה"סטנדרטיים" סיפקו מספר חידושים משלהם – דגמי ה-17 אינץ' נעלמו כלא היו והותירו את דגמי ה-15.4 אינץ' וה-13.3 אינץ' לבדם במערכה, מצויידים במעבדי Ivy Bridge כפולי ומרובעי ליבות (גרסאות המתח הרגיל), זכרון RAM בנפח 4GB או 8GB, כונן קשיח בנפח התחלתי של 500GB עם אפשרות לשדרוג עד 1TB או עד לכונן SSD של 512GB, זוג חיבורי USB 3.0 וכרטיס מסך ייעודי GeForce GT 650M מדור ה-Kepler החדש של NVIDIA (בדגמי ה-15 אינץ').
גם כאן, בדומה למחשבי ה-MacBook Air, לא תמצאו שינויים ויזואליים או שדרוג של אורך חיי הסוללה המוצהר. גם שינוי במחירים ההתחלתיים אין.
אחרי ההכרה על השידרוגים המינוריים הללו הגיעה הרגע המשמעותי, בו נחשף חבר חדש ומשוכלל במיוחד שיתווסף אל משפחת ה-MacBook Pro, עם מימדים כמעט כמו של אולטרבוק (עובי של כ-18 מילימטרים, משקל של כ-2 קילוגרם), מעבדים מרובעי ליבות מתת משפחת ה-QM המתקדמת של דור ה-Ivy Bridge, כרטיס מסך ייעודי מסוג GeForce GT 650M, כונן SSD בנפח של בין 256GB ל-768GB, בין 8GB ל-16GB של זכרון DDR והדובדבן שבקצפת – מסך 15.4 אינץ' בעל פאנל IPS ברזולוציה חסרת תקדים של 2880×1800 פיקסלים.
את הנייד החדש, אשר ברוח האייפד השלישי (שמכונה רשמית האייפד החדש או פשוט אייפד) נקרא MacBook Pro with Retina Display, ניתן להזמין כבר עתה – רק אל תצפו שהמפרט המתקדם הזה יהיה זול. הדגם הבסיסי של הנייד המתקדם עולה לא פחות מ-2,200 דולר, כאשר עם כמה שדרוגי מפרט אפשר להביא את הסכום גם צפונה מ-3,000 דולר, "מחשב לכל ילד" זה בהחלט לא.
עם זאת, ראוי לציין כי נייד MacBook Pro בעל מסך ומימדים סטנדרטיים בעל חומרה דומה יעלה למעשה עוד יותר מנייד MacBook Pro with Retina Display, כך שבשורה התחתונה ניתן להכריז שמדובר במחירים הגיוניים, יחסית לאפל.
ה-MacBook Pro עם מסך הרטינה מאבד אמנם את הכונן האופטי של אחיו, אך מציע זוג חיבורי Thunderbolt וחיבור HDMI כמתנת פיוס |
גיימינג ברזולוציה המירבית של המסך לא תמיד יהיה אפשרי, אך הנייד הזה הוא כנראה העוצמתי ביותר שתמצאו בכל השוק ביחס למימדיו |
ביקורות ראשונות של ה-MacBook Pro המשוכלל מאשרות כי אכן מדובר במפלצת ביצועים אשר מסתתרת בתצורה אולטרה ניידת, עם מסך שאין שני לו וחיי סוללה נאים. מגרעות עיקריות של הנייד הן התחממות גבוהה מהרגיל בקטגוריה והעובדה שהרבה תוכנות ואפליקציות עדיין אינן מותאמות אל הרזולוציה הגדולה של המסך – מה שגורם להן להיראות פחות טוב מאשר על גבי המסכים דלי הפיקסלים של שאר ניידיה של אפל.
בשורה התחתונה, נראה כי אפל בדרך לזכות בכל הקופה פעם נוספת (ולהבטיח עוד כמה חודשים של צמיחה כלכלית שוברת שיאים) עם המחשב הנייד המקצועי האולטימטיבי – עבור אלו שיש להם כסף להרשות לעצמם אחד.
השם והמחיר..
השם של הנייד כולכך מקורי!!
עוד מכשיר ממוצא מאפל שהכפילו ב10 את המחיר המגיע לו
NivShmuel1
פי 10 מהמחיר ?
אין בעיה ,תמצא נייד שעולה 220 דולר עם המפרט הזה .. זכותך לא לאהוב את אפל ,אבל להגיד שהמחשב הזה הוא Overpriced זה טמטום מוחלט ,בעשירית מזה אתה לא קונה יותר מנטבוק עם מעבד Atom ,אפילו בחצי מהמחיר הזה אתה לא תמצא מחשב עם i7 3615QM עם 8GB של RAM ,עם SSD של 256GB ,עם GT650M 1GB וHD4000 ומסך IPS ברזולוציה של 2880X1800 וכל זה עם חיי סוללה סבירים ועובי של UltraBook ..
אז צא מהאשליה היפה הזאת שבניתה לעצמך ,זה מחשב לשוק העסקי עם חומרה בהתאם וגם תג מחיר בהתאם למחשב עם מפרט ברמה הזאת .
רזולוציה מפלצתית בהחלט
לדעתי הוא שווה את ה $2200 שהוא עולה. רזולוציה בגודל של מכולה, כונני SSD גדולים יחסית… כל מה שאפשר לבקש באמת. וזה Lion OS למי שאוהב ורגיל לעבוד איתו. לדעתי הדור הזה נותן יותר bang for buck יחסית לדור הקודם.
הערה לכתבה
הGT650M הוא לא אופציה שניתנת לבחירה ,דגם ה13" מגיע רק עם הHD4000 המובנה ,בדגם ה15" הGT650 מגיע כברירת מחדל אבל רק עם 512MB של זיכרון עם אפשרות לשידרוג ובRetina MacBook Pro הGT650 מגיע עם 1GB כברירית מחדל ,וגם דגם ה15" הרגיל וגם הRetina כוללים HD4000 לצד הGT650 ..
ל-2
סבבה, הוא הגזים מעט עם הצהרת ה"פי עשר" אבל נדבקת אליה בצורה יותר מדי מילולית. זה מחיר של לפטופ של alienware עם חומרה הרבה יותר טובה. אחד לאחד, בטווח המחירים הזה, אני מעדיף לקנות alienware על החרטא הזה. כי כן, זה overpriced לחומרה שלו. בפחות כסף, אני מקבל מחשב חזק יותר, אפילו שהוא קצת כבד יותר, עבה יותר, ובעל מסך של "בסך הכל" 1920*1080…
לגבי המקבוק אייר, לדעתי, במחיר הזה הוא לא מחזיק נר לרגלי האולטרה-בוקים החדשים.
אפל משוגעים!מזה המחירים האלה???
אני אף פעם לא מצליח להבין את השיגעון הזה של אפל המחירים שלהם לניידים פשוט מטורפים יש בשוק חברות כ"כ טובות של ניידים ואמינות לא פחות אני הייתי חושב פעמיים לפני קניית מחשב אפל .
Alienware זו לבנה מכוערת
אף אדם שמכבד את עצמו לא יסתובב בפומבי עם מחשב כל כך מכוער. בנוסף ל-Alienware פאנל TN נחות שהורס את חווית השימוש.
אפל השיקו מוצר מעולה. מחשב חזק מאוד, מדהים ביופיו, סוללה חזקה, דק, קל ומסך הכי איכותי שאי פעם נראה במחשב נייד. אני מקווה שיצרניות נוספות ילכו בעקבות אפל ויתחילו להציע מסכים איכותיים בניידים.
ל5
הUltrabookים החדשים עולים בערך אותו דבר בשביל אלו הכוללים SSD .
בקשר לAlienWare ,אתה שוכח שפה אתה מקבל בנוסף לביצועים שאתה מקבל בAlienWare ניידות וגם חיי סוללה מעולים ,ויש הבדלגדול בין מסך 1080P לבין המסך הזה ,ושני המחשבים מיועדים לשווקים שונים לגמרי .
ל-2
לא התכוונתי שחישבתי ויצא לי שזה יקר בדיוק ב10.23 -_-
פשוט אני אומר שכול דבר שיש עליו תפוח מאחור עולה הרבה יותר ממה שהחומרה שבו מציאה
כך אולטרה בוקים הכי חדשים לדוגמה של סמסונג שךפי דעתי גם יותר יפים אבל זה דעה אישית, תשיפ בהם את אותה חומרה פלוס מינוס ותראה את ההפרשים…
כל השקה פחות אפשרויות, ויותר הגבלה
אין כונן אופטי, ויותר חשוב אין חיבור לרשת (Ethernet).
זיכרון ראם מולחם ללוח, כנ"ל כונן SSD.
רזולוציה מסך ללא ניצול.
WIN7-8 לא תומכת ברזולוציה עצמאית כמו OS X מה שאומר שלעבוד על הנייד הזה ב-WIN זה רק ברזולוציה רגילה, כמו כן שאר התוכנות בשוק.
הכרטיס מסך לא יתמודד עם משחקים ברזולוציה כזאת.
שורה תחתונה:
מחשב פוזה overhyped
מקווה שHP יוציאו מחשב כזה..
אני לא אוהב את HP אבל הם עושים חיקויים ממש טובים למקבוק, בנוסף החומרה יותר טובה ויותר זול לרכוש מחשב ENVY… מעניין אם הם יעשו משבו בסגנון של ASUS 13.3 עם מסך FULL HD
ל10
כל הדברים האלו שציינתי הם רק בשביל לקבל מחשב בעובי הזה ועם חיי הסוללה האלו ,כונן SSD רגיל של 2.5" הוא בזבוז של מקום שיכול ללכת לטובת סוללה גדולה יותר ,ואם תראה בתמונות כמעט חצי מהמחשב הזה הוא רק סוללה.
והSSD לא מולחם ללוח ,בדיוק כמו בMBA מהדורות האחרונים הוא מחובר בחיבור PCI-E ללוח האם ואפשר להחליף אותו ,רק שמה שצריך לחכות שאחת החברות תכין כרטיס בגודל המתאים כי אלו שמיועדים לMBA לא יתאימות לפה מבחינת גודל ..
מחבר רשת הוא חיבור גדול ,ואיתו המחשב פשוט לא היה יכול להיות דק כמו שהוא כיום חוץ מזה שהוא מגיע עם כרטיס רשת a/b/g/n בתצורה של 3X3 ככה שהביצועים דרך הWifi אמורים להיות טובים יחסית ואם אתה ממש חייב יש מתאם מThunderbolt לEthrnet שאתה יכול לקנות ..
בקשר לרזולוציה , Win 8 לפי AnandTech מוצא בלי בעייה אתה רזולוציה הזאת אפילו בלי הדרייברים המתאימים ,והמחשב הזה ממש לא מיועד למשחקים ,ובכל אופן בשביל מחשב עם העובי הזה ומערכת הקירור המאוד מוגבלת שאפשר לשים בו בגלל הגודל כנראה שאי אפשר ממש לשים כרטיס חזק יותר מהGT650 ..
ל-8 (ו-7)
נכון, הם עולים אותו הדבר, אבל בין היתר לאולטרבוקים החדשים יש מסכי 1080P ולחלקם יותר פונקצונליות מבחינת חיבורים.
לגבי הסוללה, ל Alienware יש חיי סוללה ארוכים יותר בהנחה שאתה משתמש בשני המחשבים לאותה מטרה. שחק משחק כבד על שניהם או תשתמש בתוכנה מקצועית כבדה על שניהם, ה Alienware יחזיק מעמד יותר זמן.
בעקרון רק על הרזולוציה הטבעית אתה משלם את הפרש המחירים הממש משמעותי הזה. אל תבין אותי לא נכון, זה מאוד מלהיב, אני מחכה בקוצר רוח שמסכי 4K יהפכו לסטנדרט עולמי. אבל בהפרש מחירים כזה?
ו-7, מראה זה עניין של טעם. אני חושב שה Alienware יפיפיים. ומעבר לזה, אני חושב שמראה צריכה להיות הסיבה האחרונה שמבדילה בין שני מחשבים. אם הם זהים בחומרה ובמחיר, קח את היפה יותר.
מה עוד, שלא כל דגמי alienware מגיעים עם פאנל TN.
ואחרי שכל זה נאמר, ראה למעלה, גם אני כמוך מקווה שהמחשב החדש הזה של אפל יגרום לחברות אחרות להתחיל לדחוף מסכים טובים יותר ללפטופים שלהם. אינטל כבר הרבה זמן מנסה לדחוף את כל נושא מסכי 4K לשוק, ואין לי ספק שכמו כל דבר שאפל עושים ראשונים, החברות המתחרות יעשו אם לא אותו הדבר, אז יותר טוב, ובמחירים שפויים יותר.
*הערה, אני יודע שזו לא רזולוציית 4K, זה היה למטרת הדיון, אין צורך להעיר לי על זה 🙂
לא ניתן לתיקון!
הדגם החדש של המקבוק פרו לא ניתן לתיקון!
על מנת לשדרגו למארז הסופר דקיק שיש לו עכשיו אפל נאלצה לעבור להלחמות והדבקות של רכיבים מסויימים כפי שעשתה עם המקבוק אייר
המסך, הסוללה, זיכרון הפלאש החדש
אם ויתקלקל או שהתיקון יעלה המון או שלא יתאפשר, או ישתלם כלל
MBP-R
קשה לי להבין מי קהל היעד שלו. רק צלמים?