סמארטפון הדגל החדש של LG זוכה לביקורות חיוביות מאוד ברחבי הרשת שמשבחות את העיצוב המקורי, הביצועים המרשימים וחיי הסוללה הנהדרים שמשאירים מאחור את כל המתחרים
LG G2, מכשיר העל החדש של החברה הקוריאנית, מתחיל לנחות על מדפי החנויות ומגיע גם לידיהם של אלו שצריכים להכריע היכן הוא עומד אל מול מתחריו הרבים.
אז מה יש למבקרים לומר על המכשיר החדש והנוצץ שחשפה LG בחודש שעבר? הרבה דברים טובים, מסתבר.
מסך ה-True HD IPS+ של ה-G2 זכה לשבחים מקיר לקיר תודות לניגודיות טובה, בהירות מרשימה, ייצוג צבעים נאמן למציאות ובאופן כללי איכות שאיכשהו עדיין מצליחה להתבלט בשוק שמלא במסכים איכותיים ומתקדמים.
המראה החיצוני של הסמארטפון לא זיכה אותו באותה כמות של מילים טובות – מדובר במכשיר פלסטיקי שעשוי בצורה טובה מאוד בסך הכל, אך לא כזה שיזכה במדליה על עיצוב פורץ דרך.
קשה להתלונן יותר מדי על המראה של המכשיר כשאת רוב צידו הקדמי מאכלס מסך מרשים שכזה |
הנדסת האנוש של ה-LG G2 יצרה גם היא מחלוקות בין המבקרים. כזכור, בצעד די נועז החליטה LG להעביר את כל הכפתורים שבדרך כלל תמצאו בצדדיו של הסמארטפון למרכז חלקו האחורי של ה-G2 על מנת לאפשר למכשיר להיות צר ככל הניתן ונוח לאחיזה ותפעול ביד אחת.
לא כל המבקרים אהבו את השינוי – היו מי שטענו כי מדובר בנסיון מיותר לתקן את מה שאינו שבור, אך למרות זאת חלק נכבד מהמבקרים דווקא סיפרו כי התרגלו למיקום החדש של הכפתורים במהירות ושיבחו את החברה הקוריאנית על הפתרון האינטואיטיבי והמקורי שאיפשר לה לדחוס מסך של 5.2 אינץ' במכשיר שאינו גדול ממתחריו אשר כוללים מסכי 5 אינץ' "בלבד".
חלקו האחורי של ה-G2 מציע מרקם נוח לאחיזה, אך גם מהווה מגנט טביעות אצבע לא קטן |
ממשק המשתמש של ה-G2 התקבל בחמימות יחסית. הסמארטפון של LG מציע מערכת אנדרואיד 4.2.2 (שפועלת ללא רבב תודות לשבב ה-Snapdragon 800) עם שלל יישומים ייחודיים של החברה. חלקם מועילים וחלקם די מיותרים, אך בסופו של דבר חוויית השימוש תוארה כחיובית.
חוסר הוודאות הגדול ביותר בנוגע לצד התוכנתי נוגע לתמיכה העתידית של LG במכשיר, שהייתה לקויה מאוד בעבר. האם שיתוף הפעולה המוצלח עם גוגל לימד את LG על חשיבותם של עדכונים תוכנתיים מהירים ואיכותיים? נקווה שכן.
להלן סרטון שמציג את היכולות והיישומים שתמצאו ב-G2:
מצלמת ה-13 מגה פיקסל של ה-LG G2 הוגדרה במספר ביקורות כאחת מהמצלמות הטובות בקטגוריה (מבקרים אחרים התרשמו ממנה פחות), עם תוצאות נאות גם בסביבות נוחות וגם במצבים מאתגרים. גם תיעוד הוידאו של המכשיר הוא טוב מאוד תודות למנגנון ייצוב תמונה אופטי (OIS, בדומה למכשירי הלומיה המובילים וה-HTC One) שתורם רבות לנטרול ולשיכוח הרעידות שמאפיינות צילום בתזוזה.
תמונות לדוגמה של ה-LG G2 – שימו לב כי לחיצה עליהן תפתח את התמונה בגודל מלא |
סרטון קצר קצר שמשווה בין ה-G2 ל-Optimus G Pro נטול ה-OIS:
את הביצועים של ה-LG G2, בדומה לכל סמארטפון אחר שמצוייד ב-Snapdragon 800 האימתני של קוואלקום, ניתן לסכם בקלות ובקצרה – הם נהדרים.
פעולת ממשק המכשיר היא כאמור חלקה לחלוטין גם במצבים העמוסים והמאתגרים ביותר, וגם תוצאות מבחני הביצועים מרשימות מאוד.
ה-G2 הוא לא המכשיר העוצמתי ביותר בשוק באופן מוחלט (נראה שמכשירים כמו ה-Galaxy Note 3 וה-Xperia Z Ultra מנצלים את מימדיהם הפיזיים המוגדלים על מנת לאפשר לשבב ה-Snapdragon 800 לעבוד בתדרים גבוהים יותר לאורך זמן רב יותר, מה שמעניק להם תוצאות עדיפות במבחני הביצועים השונים), אך הוא ללא ספק קרוב מאוד לפיסגת הביצועים הנוכחית של עולם הסמארטפונים.
מקור: gsmarena.com |
ה-G2 הוא מכשיר מרשים מאוד בהרבה מובנים, אך המאפיין המנצח שלו הוא כנראה חיי הסוללה. תודות לסוללת 3,000mAh שכוללת אנודה משופרת ובעיקר תודות לזכרון ה-GRAM הייחודי שמאפשר יישום של טכנולוגיית ה-Panel Self Refresh, ה-LG G2 מציע חיי סוללה שקשה להתחרות בהם – כיממה (!) של שיחות קוליות על גבי רשת דור שלישי, בין עשר לאחת עשרה שעות גלישה על גבי רשת Wi-Fi, כשמונה שעות גלישה על גבי רשת סלולר ועוד.
למרות המסך הגדול והשבב העוצמתי שלו, ה-G2 הוא מכשיר שאמור להספיק ליום עבודה שלם (לפחות) גם תחת שימוש כבד מאוד, ואלו הן חדשות טובות מאוד לכל אלו שמתקשים לעזוב את המכשיר החכם שלהם במנוחה ליותר מכמה דקות.
חיי סוללה מרשימים מאוד, במיוחד בשיחות קוליות ובגלישה בדפדפן מקור: gsmarena.com |
החסרונות המרכזיים של ה-G2 הם חסרונות אותם אנחנו רואים ביותר מדי מכשירים כיום, לצערנו – סוללה שאינה ניתנת להחלפה והיעדרו של חריץ הרחבה לכרטיסי microSD. חיי הסוללה האדירים של המכשיר מסייעים לכפר על החסרון הראשון אך לחסרון השני אין שום צד מנחם, בייחוד לאור העובדה שהדגם הקוריאני של ה-G2 דווקא כן כולל חריץ הרחבה. מדוע היצרניות מתעקשות למנוע את הרחבת הזכרון למשתמשים שמעוניינים בכך? לא ממש ברור.
ה-LG G2 כולל רמקול מונו בחלקו התחתון (החריצים מצד אחד הם עבור הרמקול והחריצים בצד השני עם עבור המיקרופון) שמציע עוצמה ואיכות סבירים |
ה-LG G2 נמכר בימים אלו בארה"ב וברחבי אירופה במחירים התחלתיים של כ-575 דולר וכ-500 יורו, כאשר בסוף החודש אנו צפויים לראות אותו מגיע גם לארץ בצורה רשמית ובצורה בלתי רשמית דרך החנויות הפרטיות.
האם זה הסמארטפון הבא שלכם, או שאתם בונים דווקא על אחד ממתחריו? שתפו אותנו בתגובות.
התחרות בשוק הסופר-סמארטפונים קשה יותר מאי פעם |
LG בכיוון הנכון
מקווה שהם יאפילו על סמסונג, המפלצת החמדנית שמשריצה לשוק עשרות דגמים שונים של מכשירים, ולעזאזל התמיכה.
פעם LG היו מחקים אותם בתחום הזה, היום נראה שהנקסוס 4 לימד אותם כמה שיעורים חשובים על השוק, מה שקשה לומר על סמסונג.
עד הנקסוס 4 היתי חשדן
מאז שהכרתי מקרוב את הנקסוס 4 התחלתי להאמין בעתיד המכשירים של LG (שלפני כן היה נראה שהיא לא מצליחה להגיע לקו אחד עם סמסונג ) – נקווה שהם לא "מקלקלים" הרבה בצד התוכנתי…
נקסוס 4 ?? רק התוכנה טובה בו . מכשיר דפוק!
רק לי מפריע הגודל העצום שלו?
מה נסגר עם המגמה הזאת להגדיל מסכים ל-5" ומעלה?!
צריך לזכור שזה טלפון שמצמידים לאוזן/מכניסים לכיס ולא חצי טאבלט בגודל של לבנה.
זו הסיבה היחידה שאני נשאר עם ה-S2.
יותר גדול ממנו זה פשוט מגוכח.
למגיב מס 4
רק לך מפריע , כנראה בגלל שאתה אייפוניסט.
רק אחרי שאפל יוציאו מכזיר עם מסך יותר גדול אתה תודה שזה לטובה.
ל-5. מגיב 4 אמר שיש לו גלקסי S2
מה נסגר עם כל המכשירים האלה בלי חריץ הרחבה?
ואיך מחליפים סוללה ?
יופי של חיי סוללה אבל אחרי שהיא נגמרת איך מחליפים אותה ? זה כמו באייפון.
גם מכשיר בלי כרטיס הרחבה חיצוני ? מה עבר על LG ?
ל-8
למכשיר יש סוללת LI-PO שמחזיקה להרבה מאוד זמן.
קניתי והוא מדהים!
זה הפלאפון נכי טוב שיש אני קיבלתי אותו יחד עם מדפסת קטנה של lg!
האיכות מסך של הפלא פשוט מהממם שאין דברים כאלה!