היצרנית הטאיוונית לא מצליחה לעצור את ההתדרדרות ומכריזה על הפסד רבעוני ראשון אי פעם. מה צופן העתיד עבור מי שפעם שלטה בשוק האנדרואיד – מכירה, עסקה עם מיקרוסופט או קאמבק?
HTC חושפת את הדוחות הכספיים שלה לרבעון השלישי של שנת 2013, במסגרתם היא רשמה הכנסות של 1.6 מיליארד דולר לצד הפסד של כ-101 מיליון דולר – ההפסד הראשון של החברה ב-11 שנות קיומה כחברה ציבורית.
מדובר בשיא שלילי חדש עבור היצרנית ששימשה כנערת הפוסטר הראשונה של אנדרואיד וקצרה הצלחות גדולות עם עלייתה המטאורית של מערכת ההפעלה מבית גוגל. לשם השוואה, רק לפני שנתיים הייתה HTC בשיאה כשהכריזה על הכנסות של לא פחות מ-4.43 מיליארד דולר ועל רווח נקי של כ-610 מיליון דולר. מאז אותו רבעון החלה נסיגה הדרגתית בהכנסות וברווחים אשר נמשכת כאמור עד היום – ולא מראה יותר מדי סימני האטה.
מניותיה של HTC איבדו כ-90 אחוז מערכן מאז ימי השיא של שנת 2011, ובינתיים נראה כי אין שינוי לטובה באופק |
אז מה עובר על HTC? יש מי שטוענים שמדובר בטעות אסטרטגית – בשנות השיא שלה הציגה HTC מגוון רחב במיוחד של מכשירי אנדרואיד ואחרים בתקווה לקלוע לטעמם של כל הצרכנים באשר הם, אך בשנתיים האחרונות אימצה היצרנית גישה שמזכירה את זו של אפל כשניסתה ליצור מכשיר דגל אחד ויחיד שמיתוגו ושפת העיצוב שלו יהיו אלה שיכתיבו את הכללים לכלל מוצרי החברה.
מכשירי הדגל של HTC תחת מותג ה-One זכו לחוות דעת חיובית עד מאוד, אך עיכובים, בעיות באספקה וגם תחרות עזה מאי פעם מנעו מהם לשחזר את ההצלחה ממנה נהנתה החברה לפני כן |
המכשירים המובילים של HTC "החדשה" זכו לביקורות חיוביות (ה-HTC One X ואחריו ה-HTC One), אך הצרכנים הצביעו ברגליים ופנו אל סמסונג אשר החלה לתפקד כיצרנית שמציעה אינספור מכשירים בכל תג מחיר ולכל שימוש. עלייתן של יצרניות חזקות במזרח הרחוק דוגמת לנובו ו-ZTE תרמה גם היא לקשייה התופחים של HTC.
שיתופי פעולה כושלים של HTC בשנים האחרונות כוללים מספר נסיונות ליצור 'פייסבוק-פון' ושיתוף פעולה עם חברת Beats Audio אשר נגמר בחודש הקודם כשהאחרונה רכשה חזרה את כל המניות שלה שהיו בידיה של HTC |
לאן הולכים מכאן?
סביר להניח כי ל-HTC יש את היכולת לספוג עוד לא מעט הפסדים כמו זה של הרבעון הנוכחי לפני שתגיע למצב בו יגמרו לה המזומנים, אך במקביל לכולם ברור כי היצרנית מוכרחה לבצע שינוי גדול בכדי לשנות את המגמה השלילית.
לפי דיווחים עדכניים, HTC עשויה לפנות אל לא אחרת מאשר מיקרוסופט (שעתידה לרכוש בקרוב יצרנית מכשירים ניידים אחרת שסבלה משנים של דשדוש), שלכאורה הציעה לה להוסיף את Windows Phone 8 כמערכת שניה למכשירי האנדרואיד שלה בתמורה מינימלית – עסקה שתוכל להעניק את הייחודית לה זקוקים מוצריה של HTC.
אנדרואיד ווינדוס פון 8 יחד על אותו מכשיר, היתכן? |
במקביל, יש מי שמנבאים כי המשך צלילתן של מניותיה של HTC יהפוך אותה למועמדת בולטת לרכישה או מיזוג עם חברה אחרת – בדומה למה שאמור להיות עתידן של נוקיה ובלאקברי.
מאמינים של-HTC עוד יש סיכוי לקאמבק מזהיר, או שמא חושבים שגורלה של היצרנית הסימפטית כבר נחרץ? ספרו לנו מה דעתכם בתגובות.
עכשיו זה הזמן שלהם
הם צריכים לנצל את כל השטויות שסמסונג עושה (נעילת מכשירים לפי אזור גאוגרפי) להוריד מחירים, לעשות מכשירים שקלים לתיקון ומכילים כרטיס זכרון וסוללה נשלפים וכמובן לפתוח את ה- Bootloader.
אם הם יעשו את כל זה, הקהילה תאמץ אותם חזרה.
לא מבין את החברות האלה
למה שלא ילמדו מסמסונג, ויתנו אפשרות של הרחבת זיכרון והחלפת בטריה? במקום ללכת עם הקונים הם הולכים נגדם ואח"כ מתפלאים כשהחברה קורסת. האפשרות השנייה היא שילמדו מגוגל וימכרו חומרה זולה.
לצערם הם איבדו את זה
הם לא הראשונים ולא האחרונים. אין להם את האקסטרא שיתן להם יתרון בעיני הלקוחות הפוטנציאלים והם רצים אחרי הזנב של אפל וסמסונג במקום ליצור מיתוג (כמו למשל איכות ושירות ללא פשרות, כמו רולס רויס) יחודי רק להם. חבל. חסר להם שם ראש קצת יהודי.
תגובה ליובל
הבעיה שלהם זה לא המחיר(המחיר הרשמי לגרסת 32 ג'יגה בייט הוא 600$ בעוד הגלקסי 4 בגרסת 16 ג'יגה בייט מחירו הרשמי הוא 650$ וסמסונג מוכרת אותו יפה מאוד) מה שכן הבעיה שלהם הוא תופעת העדר, שפעם כול העדר היה אפל והיום העדר הוא סמסונג.
הבעייה עם החברה הזאת
שהיא חושבת שהיא APPLE
מוכרת פלאפונים ANDROID בלי SDCARD בלי אפשרות להוציא את הבטרייה ולוקחים מחיר של APPLE
לקוחות מכורים זה אנשים שקונים APPLE וזהו
3K בשביל פלאפון 4 אינצ זה לאנשים שתמכרו למותג
עכשיו הם רוצים לנגוס בקבוצה הזאת ? או לייצר קבוצה כזאת ?הרכבת כבר עברה ואין להם את היכולת להביא מוצרים מעולים ברמה של איפון עם ANDROID
אני לא מבין למה לרכוש סמארטפון
במחיר מופקע, ביחוד כש xiaomi מתמחרים במחיר ריאלי ולא מעוות כפי שעושות המתחרות.
ועל זה בדיוק נאמר: "פריירים לא מתים…".
בפעם הבאה, לפני רכישת סמסונגאפלHTCnokia, אולי כדאי לחשב את עלות היצור ביחס למחיר בו המוצר נמכר בחנות.
ביחס הנוכחי גם מעבדי MTK עדיפים עליהם בהחלט.