הדגם הטרי מבית קוואלקום דומה יותר לדור הקודם בסדרה, ולא לזה שהוכרז מוקדם יותר השנה
אחת הסיבות המוצהרות למהלך הרענון במיתוג שביצעה קוואלקום לשבבי ה-Snapdragon שלה לפני כשנתיים הייתה רצון לפשט את ההיצע עבור הצרכנים, לאחר שנים של השקות עבור עשרות רבות של דגמים אותם ליוו שלוש ספרות שמטרתן להעיד על סט היכולות שלהם. במקום המספרים שהחלו להתבלבל ולהסתבכך עם השנים נוצרו משפחות עם שמות מוגדרים יותר – ודורות עוקבים שנועדו לעשות חיים קלים יותר לכולנו בתור עדות לשיפור היחסי עם כל גלגול חדש של המוצר.
ה-Snapdragon 8 Gen 1 היה הראשון במסגרת הגישה החדשה ואחריו הגיע דגם ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 שנועד להעיד על רענון קל וצנוע יותר ביכולות בהשוואה לדור חדש לגמרי, ועכשיו נראה כי בקוואלקום הספיקו לשכוח את החזון המקורי ומתחילים להוסיף עוד תתי אפשרויות שכנראה לא יקלו על החיים של משתמשי הקצה בעת בחירתם.
ה-Snapdragon 7s Gen 2 הוא הדגם הראשון בעידן החדש שנושא את תוספת ה-s לשמו, כאשר הוא מגיע אל השוק אחרי שכבר קיבלנו את דגם ה-Snapdragon 7 Plus Gen 2 שהרגיש כמו דילוג מעל שני דורות אפשריים בתור היורש הישיר עבור ה-Snapdragon 7 Gen 1. ה-7s לא נושא את הפלוס בשמו ועל כן מתגלה כפשוט וחלש יותר מה-Snapdragon 7 Plus Gen 2 – אבל מה שמפתיע יותר הוא שה-7s פשוט יותר ואף חלש יותר בחלק מההיבטים גם מה-Snapdragon 7 Gen 1 הוותיק יותר, בניגוד מוחלט למה שהתרגלנו לצפות לו בהתאם להיגיון הפנימי המוכר.
מחוץ לתלונות שלנו אודות השם הבעייתי, ה-Snapdragon 7s Gen 2 הוא דגם ביניים מעניין שמבוסס על תהליך ייצור ב-4 ננומטר מסוג 4LPE אצל סמסונג, כמו ה-Snapdragon 7 Gen 1 לפניו, וכולל שמונה ליבות עיבוד שמתוכן ארבע מסוג Cortex-A78 עם תדר פעולה של עד 2.4GHz וארבע נוספות חסכוניות מסוג Cortex-A55 עם תדר של עד 1.95GHz, בשילוב ליבת Adreno 710 גראפית שערכה את הופעת הבכורה שלה ב-Snapdragon 6 Gen 1.
ארכיטקטורת ליבות העיבוד הכלליות ב-Snapdragon 7s Gen 2 היא וותיקה יותר מזו של ה-Snapdragon 7 Plus Gen 2 וגם Snapdragon 7 Gen 1 (שכוללים שניהם ליבות Cortex-A710 ו-Cortex-A510) והליבה הגראפית עשויה להיות איטית בכ-30 אחוזים מזו של ה-Snapdragon 7 Gen 1 – ובנוסף לכך הוא כולל מודם Snapdragon X62 מובנה עם מהירויות הורדה מירביות תיאורטיות של עד 2.9Gbps לעומת מהירויות של עד 4.4Gbps אצל אחיו.
השבב החדש תומך בזכרונות LPDDR4X במהירות של 2,133MT/s וגם בזכרונות LPDDR5 במהירות של 3,200MT/s, חיישני צילום ברזולוציה של עד 200 מגה-פיקסל, קישוריות Wi-Fi 6E כפולת ערוצים עם מהירויות העברה מירביות תיאורטיות של עד 2.9Gbps וטעינה מהירה בטכנולוגיית Quick Charge 4 Plus (לעומת Quick Charge 5 ב-Snapdragon 7 Plus Gen 2).
בהסתכלות על כלל המאפיינים הטכניים של הדגם הטרי, נראה כי שם הדגם Snapdragon 6 Gen 2 היה הולם אותו הרבה יותר מתוספת ה-s לשמו וזריקתו אל משפחה במדרגת ביצועים גבוהה יותר – כאשר יתכן שאפילו שיפור של דור בהשוואה ל-Snapdragon 6 Gen 1 מהווה הגזמה כאן בהתחשב בשיפור המינורי של תדרי ליבות עיבוד ולא הרבה מעבר לכך, על כן Snapdragon 6 Plus Gen 1 הוא הבחירה המובילה מבחינתנו.
עם או בלי הצעות השיפור שלנו, השם כבר ניתן וכנראה שאין כאן דרך חזרה – כך שנותר לנו רק לקוות כי יצרניות המכשירים החכמים לא ינסו לנצל את המיתוג על מנת להעניק למוצרים שמבוססים על ה-7s תגי מחיר שאינם הולמים את התמורה הצפויה, ובנוסף לקוות כי לא מדובר כאן בסיפתח של קוואלקום לעוד תוספות תמוהות ושנויות במחלוקת אל קו המוצרים שלה.