דיווח חדש מצהיר כי שתי מערכות ההפעלה הפופולריות של החברה יתכנסו לכדי מוצר בודד בתוך כשנתיים מהיום. האם המשתמשים ירוויחו מכך?
אוהבים אנדרואיד? אוהבים את Chrome OS? בקרוב יתכן שלא תצטרכו להתלבט, ותקבלו את שתיהן תחת מעטפת אחודה.
דיווח חדש בוול סטריט ג'ורנל מאשר לכאורה את המהלך שאותו חזה כמעט כל חובב טכנולוגיה במהלך השנים האחרונות – שתי מערכות ההפעלה של גוגל בדרכן להפוך למערכת בודדת גדולה, אולי כבר בשנת 2017.
עבור גוגל, מהלך שכזה מרגיש הגיוני עד מאוד. איחוד הפיתוח יאפשר חסכון במשאבים בטווח הארוך, ומשום ששתי המערכות הללו הן אגנוסטיות כבר היום ומסוגלות לפעול הן על מעבדים בארכיטקטורות x86 והן על מעבדים בארכיטקטורות ARM ללא בעיות מיוחדות הצעד הזה אמור להיות גם פשוט יחסית ליישום.
גוגל תוכל גם להשתמש גם במותגי האנדרואיד והכרום הנודעים יחד בכל שילוב שתבחר, ובכך תוכל לדרבן עוד יותר את הפופולריות של מגוון המוצרים המתבססים על המערכת האחודה המיועדת, החל מסמארטפונים, דרך מערכות מולטימדיה ברכבים, טאבלטים וכלה במחשבים ניידים ונייחים.
האם עבור המשתמשים יהיה מדובר במהלך חיובי גם כן? כרגע אנחנו מרגישים שהתשובה היא 'כן'. חובבי הכרום OS ישמחו כנראה לקבל גישה ולו לחלק מאינספור האפליקציות הקיימות עבור פלטפורמת האנדרואיד, ואילו משתמשי האנדרואיד יוכלו להנות מדפדפן ענן מתקדם יותר, אשר מרגיש כמו פתרון הגיוני עוד יותר למוצרים שנהנים מתקשורת נתונים בכל רגע נתון, ולא רק בעת התקשרות לרשתות Wi-Fi כמו מרבית מכשירי הכרומבוק העכשוויים.
קישורים נוספים
ושוב, כולם בעקבות אפל. הבינו שהיום המחשב הנייד, הסלולארי והטאבלט חייבים "לדבר" ביניהם ולאפשר עבודה רציפה במעבר בין מכשירים. גם מיקרוסופט הבינו את זה, ואני לא אתפלה עם במשך הזמן התחרות העיקרית תהיה בין אפל למיקרוסופט ואנדרואיד ידחק לשוליים, לו רק בגלל שמערכת CHROME OS עדיין צעירה בהשוואה למערכות WINDOWS ו-OSX.
בארץ, אני מניח שהמצב יהיה שונה, רב האנשים יעבדו עם חלונות על הנייד והמחשב האישי ועל אנדרואיד בסלולרי ובטאבלט. והסיבה לכך היא שאפל בסלולרי לא מוטמע באופן מלא לארץ (אין סירי בעברית), ומערכת אופיס ב-OSX אינה תומכת בעברית (ובכלל בשפות מימין לשמאל) באופן מלא. לעומת זאת, הציבור בארץ לא התחבר למערכת חלונות בסלולרי, ומעדיף מערכת פתוחה לגמרי כמו אנדרואיד.
כתבה לא נכונה