מתחרות מבוססות קוד פתוח לאנדרואיד נמצאות כל אחת בשלב אחר של פיתוח, אך האם לתלמידים יש סיכוי לגבור על המורה והמאסטר?
אין זה סוד גדול שעל ליבם של חובבי הסמארטפונים מתחרות מערכות הפעלה רבות: אנדרואיד מבית גוגל עם התפוצה הגדולה ביותר, iOS מבית אפל השניה בתפוצתה ומתחת להן נמצאות מערכות הפעלה שונות: גרסאות שונות של Windows Phone מבית מיקרוסופט, הסימביאן של נוקיה, וה-Blackberry OS של RIM. לתוך כל זה מתכננים בקנוניקל, האחראים על מערכת ההפעלה אובונטו שהיא הפצת הלינוקס הנפוצה ביותר, לשחרר את אותה הפצה גם לסמארטפונים.
האם ישנו מקום לעוד מערכת הפעלה פתוחה לסמארטפונים?
אנדרואיד כל כך מצליחה, על פי דעתנו, בגלל הפתיחות שלה. כל משתמש יכול לתכנת אפליקציה לשימושו הפרטי ולהפיצה בקלות לצורך מסחרי או על בסיס חופשי ללא התערבות של גוגל. יותר מכך, אפילו ברמת מערכת ההפעלה עצמה, הקוד הוא פתוח ומאפשר להתאים את מערכת ההפעלה לצרכי המשתמש. מרבית יצרני הסמארטפונים מריצים על המכשירים שלהם גרסה המותאמת במיוחד למכשיר, כשאצל יצרנים מסוימים ניתן בקלות יחסית להעביר את הטלפון למערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד אחרת. המכשירים היחידים המריצים גרסה טהורה של אנדרואיד הם מכשירים הממותגים כמכשירים של גוגל, למרות שהם יכולים להיות מיוצרים על ידי: HTC, סמסונג, LG ומוטורולה.
לפיכך, איזה יתרונות כבר יכולה אובונטו לסמארטפונים להציע על פני אנדרואיד? מסתבר שלא מעט. מאז ומתמיד, היו דרישות המערכת של אובונטו צנועות במיוחד יחסית למערכות הפעלה אחרות למחשב האישי ועיקרון זה ינדוד מהמחשב האישי לסמארפונים. מסך בגודל של 800X400 פיקסלים, שתי ליבות עיבוד וגיגה-בייט אחד של זיכרון הוא המינימום שידרש בכדי להריץ על הטלפון את אובונטו. כמו שאתם מסוגלים לדמיין, סמארטפון בעל חומרה חזקה יותר ינוצל היטב על ידי מערכת ההפעלה. זאת מכיוון שבניגוד לאנדרואיד ובדומה ל-iOS ול-Windows Phone, תרוץ אובונטו ישירות על החומרה של הטלפון ולא דרך אמולציה.
הדרואיד שכווווווווווווווווווווולם אוהבים |
יתרונות אלו של הקוד הפתוח הם גם, על פי דעתנו, מה שמוציא את הרוח ממפרשיה של חלונות לסמארטפונים. הסמארטפונים הראשונים היו מבית נוקיה והריצו סימביאן. אחריהם הגיעו אפל עם האייפון, ואז הגיע ה-Galaxy S הראשון של סמסונג, שהריץ אנדרואיד והיווה עבור העולם את החלון אל מערכת ההפעלה של גוגל ומה היא יכולה להציע למשתמש. כמובן שהן לסמסונג והן ליצרנים נוספים היו מכשירי אנדרואיד קודמים (לדוגמה, ה-Nexus One מבית HTC, שהריץ את הגרסה הראשונה של אנדרואיד), אך ה-Galaxy S הוא הראשון שזכה להצלחה בקנה מידה מסחרר. השאר היסטוריה, ומאז יש לנו בעולם הכי הרבה סמארטפונים המריצים אנדרואיד.
לפיכך, היותה של חלונות לסמארטפונים מערכת סגורה בדומה ל-iOS של אפל מהווה עבורה מכשול. העולם כבר התרגל לפתיחות של אנדרואיד ולמה לחיה שיצאה לחופשי לחזור לכלוב? זה גם מה שעל פי דעתנו מעיב על מכירותיה של נוקיה לאחרונה, עד לרמה שהשרדותה של החברה מוטל בספק. נוקיה נטשה לפני מספר שנים את מערכת הסימביאן הפתוחה יחסית ובמקום זאת חתמה על הסכמים עם מיקרוסופט. מהחברה של העם, הפכה נוקיה לחברת שוליים ואנחנו מקווים שבצמרת החברה יתעשתו במהרה וישובו לגדולה.
iOS ו-Windows Phone – "הסגירות" תהרוג את החתול? |
אני חושב שאובונטו תהיה מהירה יותר
והתמיכה שהיא תקבל עבור כל מני מכשירים תהיה רחבה יותר. ותמיד טוב שיש בחירה! (:
גוגל לא כזאת חסידה
"תשובה היא שהם כנראה לא מנסים. בדיוק כמו שכל יצרן יכול ליצר בחינם מכשירים ולהתקין עליהם אנדרואיד, יוכל אותו יצרן או אפילו אותו משתמש לשים על אותו מכשיר גם את Sailfish OS, את Firefox OS ואת אובונטו."
צא מהסרט שיצרנים של מכשירים מבוססים אנדרואיד לא משלמים לגוגל על פרי יצירתם, כמו שאר מערכות ההפעלה.
ל 2
הם לא – מדובר במערכת פתוחה. תפסיק לבלבל בשכל.
ל-2 – הן לא
אם הם היו משלמות, התביעה של אפל יכלה ליפול על גוגל כמו שהם התכוונו לתבוע. הם תבעו את סמסונג כי סמסונג כן לוקחת כסף על המכשירים, אם גוגל היו לוקחים כסף על פטנטים שכביכול שייכים לאפל, אפל יכלה לתבוע אותם. הרי סטיב ג'ובס נשבע על ערש דוויו להלחם בגוגל, לא בסמסונג. בקיצור – הן לא משלמות.
שאלה.
כמו שאתם מסוגלים לדמיין, סמארטפון בעל חומרה חזקה יותר ינוצל היטב על ידי מערכת "ההפעלה. זאת מכיוון שבניגוד לאנדרואיד ובדומה ל-iOS ול-Windows Phone, תרוץ אובונטו ישירות על החומרה של הטלפון ולא דרך אמולציה."
האם אפשר להתקין יובונטו על כל המכשירים? מה ההבדל בין יובנטו ולמה אם הדבר אכן אפשרי להתקין על כל מכשיר, גוגל לא עושה את זה בעצמה ומקלה או גורמת למערכת ההפעלה שלה לעבוד באופן שוטף יותר??
ל-4, להגיד הרבה
אני יודע שיהיה קשה לשמוע אבל.. סטיב מת! עם כל ההערכה לבנאדם, המדיניות הפיננסית אותה הציע בכדי להילחם בגוגל היא לא אחת שמחזיקה זמן רב, בטח שלא מניבה תוצאות. וכמה שההצלחה שלו היא בזכות אידאולוגיה מקסימה, בתחום הפטנטים הוא לקח את הדברים אישית. אפל החדשה לא מחוייבת לעשות אותו הדבר
שכחת את Tizen שסמסונג מפתחת
צעד נכון של קנוניקל
לטעמי, זה צעד נכון.
ואני אסביר:
היו משתמשים כבר הולכים לאיבוד.
השימושים בכל מכשיר כבר מזמן זולגים. זה לא שאתה עושה עם הטלפון שלך רק שיחות והודעות.
מחשב זה מזמן לא רק מחשב, סמארטפון זה מזמן לא רק טלפון. ועוד לא דיברתי על טאבלטים ושאר בני כלאיים.
דיברת על מיקרוסופט, תראה את המהלך שלהם עם Windows Phone, Windows 8 RT, Windows 8/Pro
באלאגן שלם ויוזרים לא מבינים את ההשלכות.
אני חושב שיוזר שקונה סמארטפון חזק עם תחנת עגינה או טאבלט חזק (עם או בלי תחנת עגינה) יכול להפוך את המוצר שלו להרבה יותר חזק ושימושי.
אני מאד אוהב את אנדרואיד, אבל אני מסתכל למשל על אחותי שרוצה להחליף את הנטבוק שלה בטאבלט מבוסס אנדרואיד ואם יהיה לה אפשרות להשתמש גם באובונטו זה ישנה לה את המציאות.
כבודה של אנדרואיד במקומה מונח, עדיין קשה לחלק מהמשתמשים להחליף אותה לגמרי במערכת של PC. אופציה לאובונטו בהחלט תעזור לחלק מהמשתמשים. (ברור שהיא לא תעזור לאלו שצרכים MAC OSX/Windows)
אני יודע שברגע שגירסא כזו תושק אני בהחלט שוקל לקנות טאבלט מבוסס אנדרואיד במקום לפטופ x86 עם ווינדוס ואתקין עליו Ubuntu.
ל-2
מערכת האנדרויד מופצת חינם אין להם ברירה הם משתמשים בקרנל של לינוקס אבל הם גובים תשלום מסוים מחברות על שימוש בסמלים מסחריים של GOOGLE
יש פתרון לצרכני PC!
הטקסטורה החדשה של מעבדי ARM העתידיים תומכת הן ביישומים שקומפלו כX86, X64, ויישומים סלולריים. ברגע שיצא סמארטפון כזה לשוק יתאפשר להתקין עליו אובונטו רגילה, שתוכל להריץ מאידך גם יישומים סלולריים.
הכלאה תוכנתית הפוכה כבר קיימת כיום בשם ANDROID X86 וניתנת להתקנה.