כלי תחזוקה חזקים מתמיד
MemTest
בעבר כאשר היינו מעוניינים להריץ בדיקה לזיכרון, נדרשנו להוריד תוכנה מהרשת ולהכין תקליטון/תקליטור הפעלה, כמתואר במדריך לתחזוקת מחשב, במידה ולוח האם שלנו לא מאפשר את הבדיקה מהביוס.
ב-Windows Vista, החליטה מיקרוסופט להוסיף את האופציה כחלק אינטגרלי מכלי הניהול של מערכת ההפעלה. באפשרותו של המשתמש לבצע את הבדיקה מיידית על ידי הפעלה מחדש של המחשב, או לתזמן את הבדיקה לפעם הבאה שהמערכת תופעל מחדש:
![]() |
לאחר שהמחשב הופעל מחדש, בדיקת הזכרון (Windows Memory Diagnostics Tool) תופעל באופן אוטומטי. במהלך הבדיקה ניתן לראות את התקדמות התהליך והאם נמצאו בעיות כלשהן בזכרון.
בסיום הבדיקה המחשב יבצע הפעלה מחדש ובמידה ונמצאו בעיות כלשהן, מערכת ההפעלה תתריע לנו על כך.
![]() |
Reliability and Performance Monitor
אמנם כלי זה היה זמין גם בגרסאות קודמות של Windows, אך הבנת הנתונים שהוצגו בו הייתה די מורכבת ומסורבלת למשתמש הממוצע.
בגרסה החדשה של כלי זה ניתן לראות שיפור משמעותי בארגון הנתונים על המסך וסיווגם, כך למשל ניתן לראות איזו תוכנה כותבת לכונן הקשיח בכל רגע נתון ואת רמת הפעילות של הכונן. בנוסף המוניטור מציג את ניצול המעבד(ים) על ידי התהליכים והתוכנות אשר רצות ברקע, את תעבורת הרשת (גם כ, על פי סיווג לתהליכים ותוכנות) ואת מצב הזכרון הפנימי (מבחינת שימוש על ידי תהליכים ואחוז הניצול הכולל).
![]() |
בנוסף, ניתן לראות ציר זמן מרגע התקנת המערכת ועד לתאריך הנוכחי ובו גרף יציבות המערכת, בסקאלה שבין 0 ל-10, וכן שורות המייצגות בעיות שונות בחומרה/תוכנה (קיים בנוסף ייצוג ויזואלי על ידי אייקון מתאים). לחיצה על תאריך שבו אירעה תקלה כלשהי תציג תיאור מפורט של כלל התקלות שהתרחשו במערכת באותו יום, בצורה מסודרת ועל פי נושאים.
![]() |
חומת אש
כחלק מתפיסת האבטחה החדשה של מיקרוסופט בכלל ו-Windows Vista בפרט, קיים שיפור ניכר בחומת האש (Firewall) המובנית במערכת ההפעלה. בעוד שבגרסאות קודמות הייתה למשתמש שליטה מצומצמת מאוד על ה-Firewall ומיעוט של הגדרות, הרי שבגרסה החדשה ה-Firewall של מיקרוסופט מיישר קו עם תוכנות Firewall מסחריות ופופולריות, ומאפשר ניטור כלל התוכנות הניגשות לאינטרנט, הגדרת "חוקים" (Rules) וכדומה.
![]() |