ענקית האלקטרוניקה מציגה מיקרו מעבד חדש ושרירי שמאפשר לקבל מושג על מה שמצפה לנו בשוק הסמארטפונים והטאבלטים
החברה הטקסנית, שמעבדיה מפעילים כמה מהסמארטפונים והטלפונים הסלולריים הידועים ביותר, ביניהם ה-Droid של מוטורולה וסדרת N של נוקיה, הציגה לאחרונה את המעבד החדש והחדיש שלה, ה-OMAP4440. מבעד לשם הסטנדרטי משהו מסתתרת מפלצת של ממש, שמאפשרת לנו לקבל הצצה אל ההפתעות שמצפות לנו בעתיד הקרוב.
נתחיל בגולת הכותרת של ה-OMAP4440, והיא שתי(!) ליבות עיבוד A9 MPCore מסוג ARM Cortex הפועלות בתדר 1.5Ghz(!!) כל אחת. אמנם שמענו הצהרות על הטכנולוגיות והחידושים האלו בעבר, אך כעת משמדובר בשילוב של שתיהן במוצר ממשי, אין ספק שמדובר בציון דרך וקפיצת מדרגה משמעותית בכל מה שקשור לכוח העיבוד של מכשירים ניידים.
העיבוד הגרפי בהחלט לא נותר מאחור, ועליו מופקדת יחידת PowerVR SGX540 מתקדמת שתומכת בכל התקנים העכשוויים כמו ה- OpenGL ES, EGL 1.3, OpenVG 1.3 ואחרים, העובדת בתדר של 200Mhz וברוחב פס של עד 4.2GB/s, ומסוגלת לרנדר עד 35 מיליון פוליגונים בשניה.
שילובם של כוחות העיבוד המאסיביים האלו מאפשרים למעבד החדש ביצועים דמיוניים כמעט, כגון הצגת וידאו ברזולוציה של 1080p בדו מימד וגם בתלת מימד סטריאוסקופי, גלישה באינטרנט ברמת ביצועים של מחשב נייח(שמתפרשת לכ-30 אחוז ירידה בזמני טעינת אתרי אינטרנט), תמיכה במסכים מתקדמים עד לרזולוציה של 1920×1200, ובאופן כללי, ביצועים המהווים שיפור של חמישים אחוז על פני דור המעבדים הקודם, ה-Cortex-A8, ושיפור של 25 אחוז בביצועים הגראפיים לעומת הדור הקודם.כל זאת ועוד בתוספת להצהרה על טכנולוגיות חדשניות לשמירה על חיי סוללה וצמצום צריכת ההספק של המעבד.
בין הממתקים הנוספים שמספק המעבד ניתן למנות תמיכה בחיבורי Composite, HDMI ו-USB 2.0, וכמו כן גם אפשרות למצלמה יחידה באיכות של עד 20 מגה פיקסל, או זוג מצלמות לטכנולוגיות צילום סטריאו באיכות של עד 12 מגה פיקסל.
ה- OMAP4440צפוי לייצור ראשוני ברבעון הראשון של 2011, ולייצור המוני בחצי השני של אותה שנה.
המעבדים שמאחורי הסמארטפונים, ולאחרונה גם מחשבי הטאבלט שמצטרפים לחגיגה, חווים התפתחות והשתכללות בקצב מהיר, זה לא סוד, אך נראה שהשיא עדיין לפנינו, ובהחלט יש למה לצפות בשנה הבאה.
לא מבין את הדחף הזה לביצועים
דאמיט ,אפילו את הDesire HD / iPhone 4/ Samsung Galaxy S המשחקים לא מדגדגים מבחינת ביצועים ,מה הדחף הזה למעבדים דו ליבתיים לכו' תבינו …
ל 1 המלומד
היום שם המשחק בניידים זה ריבוי משימות ויישומים.
זה אומר שאתה יכול להפעיל כמה אפליקציות בו זמנית שחלק מהן רצות ברקע עם ארכיטקטורה שתומכת בזכרון גדול ומהיר יותר. חוץ מזה שמפתחים מעבד עם 2 או אפילו 4 ליבות כדי לקבוע סף עליון, בודקים שהכל עובד ואז תמיד אפשר להוציא לשוק גרסאות יותר זולות בלי לפתח מחדש.
פעם הטבלטים היו שידרוג של ניידים חכמים
מחר הניידים יהיו גרסה מוזלת של טבלטים
ל1 צודק
מגניב אהבתי את הרעיון שלך, בא פשוט נעצור את כל הפיתוחים הטכנולוגים
כי אפשר לגלוש גם ב56K אינטרנט, ולראות טלוויזיה בשחור לבן.
באמת שאין סיבה להתקדם.
אחח, האנשים האילו כל הזמן רוצים משהו טוב יותר, פשוט בלתי מובן.
אני לא אומר להפסיק לפתח
אבל כרגע אין בזה שום צורך , למה NVidia לא הוציאה את הפרמי הדו ליבתי שלה כשדין ? מהסיבה הפשוטה שאין בזה צורך , רוב המשחקים לא מזיזים בכלל לGTX580 שום משחק לא באמת מנצל את היכולות של הסמארטפונים שהצגתי למלעה , בדור הבא של הסמארטפונים יש למעבדי הorion והTegra2 מקום כרגע זה סתם משחק של מי יש יותר גדול ..
ל 1
אתה יכול להגיד בדיוק את אותו הדבר על המחשבים. פעם היה 500MHZ. למה להגדיל? זה הרי רק ל DOS ו DOS רץ במהירות מעולה. אז אני לא מבין למה צריך יותר עוצמת עיבוד??????????
נסה לעשות 1+1, בד"כ יוצא 2.
תשובה אובייקטיבית ל-1
זו תעשיה שמזינה את עצמה בעקיפין.
כדי למכור, צריך חומרה חזקה יותר, מפתחים יירצו לפתח לפלטפורמה כי היא חזקה (יותר קל לתכנת משהו שירוץ טוב), וכך תמכור יותר מעבדים הרי אנשים יירצו את האפליקציות האלה אצלם (ככה אנדרואיד ניצח את סימיביאן ואת windows mobile)
davkl95 אתה מבין כמה חשמל יצרוך GTX580 X2?
זה יהיה כרטיס שישבור את השיאים של צריכת החשמל בכל הזמנים.
davkl95 או כמה חשמל יצרוכו 4 כרטיסים כאלו ?
מה אתה מקשקש לי על SLI של GTX580 יש אנשים שכרגע עומד אצליהם quad GTX580, כן 4 כרטיסים מחוברים בSLI עם כבר זה מה שיביא לקריסה של חברת החשמל.
ל8 , ואתה יודע כמה יקנו אותו
עם לאנשים אין בעיה לעשות SLI של 580 ,אז לא יהיה להם בעיה לקנות כרטיס שצורך 500W ומורכב משני GTX570
פיתוחים מתעקבים
עד שאתה מקבל את המוצר הסופי, אתה תמצא מה לעשות בו. כמו ווידאו תלת-מימד אתה יודע מתי הוציא כל מיני שטויות סטריוסקופים? ראיתי תמונת תלת מימד של סבתא שלי כילדה בקטנה. ובכלל מתי כל זה הומצא? בתחילת המאה ב19, ורק יש לך סרטי בלו-ריי בתלת מימד.
נכון להיום, בהקשר של הסמארטפונים
התוכנה לדעתי מוגבלת בחומרה ומכך שאם החומרה תשתפר, יהיה למפתחים יותר מרחב לפתח תוכנה מורכבת יותר.
אין לי ספק שיבוא יום והטכנולוגיה הזו תהיה בכיס של (כמעט) כל אחד מאיתנו!
אני לא מבין על מה הוויכוח? למי פה יש CRT 1080i HD? לבודדים. לחבר שלי יש בבית אולי מעל לעשר שנים את הדבר הזה, מי ידע מה זה HD באותה תקופה?
כשהייתי ביסודי טיילתי עם המשפחה באילת וראינו סרט בIMAX ב3D סטריאוסקופי, ובכל זאת, עד שיצא הסרט "אווטאר", מי ראה בקולנוע סרט עם משקפי 3D? היום זה כמעט שגרתי לראות סרט תלת מימדי בקולנוע…
אז נכון, אולי היום אין עוד חומר שתתמוך במעבד הזה, אין עוד מסך לטלפונים סלולרים בFHD 3D ועוד לא ייצרו טלפונים עם המעבד הזה וגם אין אף תוכנה שדורשת מכשיר כזה – ברור שאין! למה שמישהו יכתוב תוכנה כדי שכשיום אחד, כשמישהו ימציא טלפון כזה אז הוא יוכל למכור לו את זה?
צריך להיות ריאליים, מי חשב לפני עשר שנים שבטלפון סלולרי כמו המוטורולה סטרטק שלו הוא יוכל לשלוח הודעות טקסט עם תמיכה בעברית ועם מסך צבעוני שבו הוא יוכל לראות סרטים באורך מלא וגם שבאותו מכשיר הוא יוכל לצלם תמונות ווידאו ולשמוע שירים! לכו תדעו מה יהיה אפשר לעשות עם טאבלט? הטאבל שלכם יהפוך לקונסולה ניידת, תוכלו למשל לנהוג (ע"י הטייה של הטאבלט שיכיל חיישן תנועה שכמעט כל פלאפון היום מכיל) במשחק מרוצים בגרפיקה מעולה בכל מקום. משחקים שהיום נחשבים כבדים למחשב יכולים להיות המשחקים בהם תשחקו על טאבלט.