הבדיקה הבאה בה השתמשנו הייתה PCMark Vantage מבית Futuremark. כמו חברתה לעיל היא מבצעת סדרת בדיקות למחשב לפי מודלים הבנויים על שימושים שונים, וכמותה הפכה לתוכנת חובה בעת שבודקים מחשבים, ולא משנה אם מדובר במחשב נייח או נייד. התוצאה, 6080, הינה תוצאה מרשימה בכל קנה מידה של מחשבים ניידים, וכמו בבחינת ה-SYSMark 2007, רואים את הפער העצום מול מחשבי ההשוואה שלנו.
מבחן נוסף שבודק את המחשב באופן כללי, ובעיקר מתייחס למעבד ושבב התצוגה, הוא Cinebench R10. הפעלנו את התוכנית שלוש פעמים, ובחרנו את התוצאה הטובה ביותר מבין השלוש שהושגו. התוכנה בודקת את המחשב במצב OpenGL, במצב בו רק ליבה אחת פעולת ובמצב ריבוי ליבות. אנחנו בחרנו להציג את תוצאת מבחן ריבוי הליבות שלדעתנו מייצג בצורה הטובה ביותר את עוצמת המחשוב של המחשב. התוצאה הרשימה אותנו מאוד: 7560 נקודות במבחן ריבוי הליבות עבור מחשב שאינו מצויד בכרטיס מסך נפרד. מרשים ביותר.
גם הפעם הרצנו את הבדיקה של הגרסה החדשה של Cinebench, הלא היא R11.5 וזו במטרה להתחיל להתייחס בעתיד הלא רחוק לגרסה הזו כמודל הבדיקה שלנו. כמו שכבר הזכרנו לעיל, בגרסה זו אפשר לראות ממש איך הליבות והנימים באים לידי ביטוי בעבודה בריבוי ליבות/נימים. התוצאות היו 1.44 פריימים לשנייה במצב OpenGL ו-1.99 נקודות במבחן המעבד. כאן רואים כיצד בא לידי ביטוי החוסר בכרטיס תצוגה נוסף (להזכירכם, בבדיקה של ה-HP Pavilion dm3 שהיה מצויד ב-GeForce G105M מבית NVIDIA התוצאות היו 6.18 פריימים לשנייה במבחן ה-OpenGL ו-1.32 נקודות במבחן המעבד).
לא הייתי קונה את זה פשוט המחיר גבוהה מדי למחשב כזה
ב7K אפשר להביא מחשב חזק עם כרטיס מסך יותר חזק וגם מעבד יותר חזק
המחיר פשוט לא ריאלי
7200 למחשב בלי כ.מסך?
רק בישראל
וואו
מחשב ב7 אלף וסוללת 6 תאים
אתם מדברים שטויות
1. המחשב קל קל קל קל קל קל!!!! וה מה שחשוב בו בגודל הזה יש דגמים באותו משקל בערך או יותר חלשים כמו UL30 או משהו כמו SONY VAIO שעולה כמעט כפול ממנו.
אל תשוו אותו למחשב 15.6 עם ביצועים חזקים כי מי שרוצה מחשב כזה לא מחפש כרטיס מסך חזק.
המחיר יקר אבל לא באופן מגוחך יחסית לביצועים ופקטור המשקל שלו.
ה-studio xps 13 שלי
שקניתי לפני שנה וקצת ב-899$ מציג ביצועי מעבד קרובים כרטיס גרפי חיצוני, 500GB זיכרון ואפילו תאורה אחורית למקלדת.
חשוב לדייק
Portege הוא ממש לא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום האולטרא-ניידים.
סדרת ה Portege קיימת כבר למעלה מעשר שנים
סדרה שתמיד התאפיינה במחשבים סופר קטנים, דקים וקלים.
הרבה הרבה לפני שהעולם התעורר לגימיק NETBOOK
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_Port%C3%A9g%C3%A9
תעשו ביקורת לQ330…
תעשו ביקורת ל Q330 של סמסונג…הוא לא רואה אותו ממטר.
נכון ניר, חשוב לדייק
היכן נכתב שה-Portege היא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא-ניידים? כתוב שה-R600 הוא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא ניידים הדקיקים במיוחד, סוג חדש של מחשבים שצץ בשוק בגלל ה-Air של אפל, וזה סוג אחר של מחשבים אולטרא ניידים ממה שהיה נהוג עד אז (מחשבי 12 אינץ' ששקלו פחות מ-2 ק"ג, וזהו). ה-Air היה הראשון, לנובו ענו מייד עם ה-X300 ואחר כך כבר כל החברות הגיעו, כולל טושיבה עם ה-R600.
כתבה יחצנית וזהו
ישנם מפרטים כאלה בשוק וגם משקלים כאלה, שום דבר מיוחד מלבד המחיר שהוא גבוהה מאוד
אין ספק שזה אחלה מחשב אבל לא נפלתי אם לומר את האמת. יש עוד רבים וטובים ולא לשכוח שכולם משתמשים באותו המעבד והצ'יפסט של אינטל (מלבד אלו שלא)
Dell Vostro 3300
כל המפרט הוא אותו מפרט.
גם i5-520M גם 4GB זיכרון, גם 13.3 אינטש אפילו הדיסק הקשיח שלו יותר גדול, 500GB ויותר מהיר – 7200 RPM . והמחיר – 4400 ש"ח !
החיסרון היחידי שלו זה המשקל של 1.81 קג.
שזה 430 גרם יותר.
אבל מי באמת יבכין ב 430 גרם ? ההבדל במחיר שווא את זה, 3000 ש"ח הפרש !!!
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=756075
TheCatMan
עדיין לא מדוייק 🙂
R600 הוא המשך לסידרת ה Portege הדקים והקטנים
לא בגלל ה AIR או X300 הם תמיד היו כאלו
R600 הוא לא כניסה ראשונה של טושיבה לתחום הניידים הדקיקים, כפי שציינתי Portege מאז ומעולם היה כזה ויותר נכון שהיצרנים האחרים תמיד פיגרו אחרי טושיבה בתחום הנ"ל היחידה שעמדה איך שהו בקצב היתה פ'וגיטסו
נכון לציין שה X300 אכן היה מענה ל AIR
🙂
,מחשב מצדיק את המחיר שלו
זה רק בישראל 7000 שקל בח"ל נמכר ב1000 דולר
מתוך בדיקב המחשב הזה כלל בתוכו כל הדברים הטובים בניידות השוותי אותו לכל המתחרים הדומים אין אף אחד דומה לו גם המשקל חשוב
מנסים להפחית מערכו שהוא מרעיש וסוללתו סטנדרטית והוא חלש במבנה מתוך בדיקה התברר
שזה לא מדוייק ביקורת אתרים בחול מצאה לא צצינה חסרונות אלה להפך
בקיצר הוא שווה מאוד אבל כאן בארץ כל דבר מיוחד מעלים בשמיים במחירומנסים להתעלל או להעיף בשמיים
נמאס כבר מהצרכנות והשוק בישראל לא רק במחשבים בהכל
dell v13 vastro נמכר ב500 דולר בארץ 1200 דולר ובלי מערכת הפעלה
תסיקו מסקנות לבד
r705-p41
As a one who owns this computer,
I'd say its main cons are speed and weight. On the cons, I'd say its the air cooling which is making from time to time noise