דברים שמוצאים בפנים
כאמור אחד הדברים הכי מפתיעים מבחינת המחשב הזה, ואולי בכלל בתחום המחשבים האולטרא ניידים מנקודה זו והלאה, הוא השימוש במעבד סטנדרטי Core i5-520M, מעבד כפול ליבות שתומך בריבוי נימים (כך למעשה יכולים לפעול בו 4 תהליכים בו זמנית, ורואים זאת היטב בהרצה של Cinebench R11.5) במהירות בסיסית של 2.4 גיגה-הרץ ותמיכה במהירות טורבו של עד 2.93 גיגה-הרץ. המעבד הזה מיוצר בליטוגרפיה של 32 ננו-מטר והמעטפת התרמית שלו היא 35 וואט. מה שמפתיע במיוחד הוא שיש מעבדי Core i, ובמיוחד Core i5, שכן מיועדים למי שמחפש צריכת מתח נמוכה במיוחד (מסומנים כ-UM בסוף) והם עובדים במעטפת תרמית של 18 וואט בלבד, ושוב על חשבון ביצועים כמובן, ובכל זאת, ולמרות דקיקות המחשב, בחרה טושיבה עבור המחשב זה מעבד רגיל – בחירה שהוכיחה את עצמה, כי בסך הכל קשה לומר שזה מחשב שמתחמם.
את תמונת החומרה משלים כרטיס המסך הסטנדרטי של מעבדי הארנדל (Arrandle) שכמובן, כמו בכל מעבדי ה-Core i, כבר כלול בתוך המעבד. זה אולי לא מבטיח הרבה מבחינת משחקים, אבל המחשב לא מיועד למשתמשים ביתיים אלא למשתמשים עסקיים, וכשבדקנו את השימוש שלו כמכונה להצגת סרטים, כפי שכבר הזכרנו לעיל, הם רצו ללא דופי גם באיכות של 1080p (בדיקה מהכונן הקשיח). אחד הדברים שעוזרים לכך הוא חלונות 7 בגרסת ה-Ultimate שהותקנה בגרסת 64 ביט, כך שהמחשב יודע לנצל היטב את ה-4 גיגה-בייט זיכרון RAM שמותקנים בו, במיוחד כשמדובר בזיכרון DDR3 שפועל במהירות 1066 מגה-הרץ.
כשהסתכלנו בתצורה על הכונן הקשיח קצת התאכזבנו. המחשב מגיע עם כונן של היטאצ'י (Hitachi) בנפח של 250 גיגה-בייט, והוא מסתובב במהירות של 5400 סל"ד. לא מדובר בכונן מיוחד שמיועד למחשבים דקיקים (להבדיל מהכונן האופטי שיוצר במיוחד לפי הדרישה של טושיבה כך שיתאים למחשב הזה) אלא בכונן פס ייצור רגיל. אפשר כמובן להבין את הבחירה במהירות של 5400 סל”ד ולא ב-7200 סל"ד (ולא רק בגלל המחיר, אלא גם בגלל החום העודף שיוצר הכונן המהיר יותר), אבל למה רק 250 גיגה-בייט? זה כבר נחשב בימינו לכונן קשיח בנפח קטן, גם במונחים של מחשבים ניידים, ובכל צורה ודרך ה-R700 אינו מחשב זול. חבל.
המחשב העסקי הזה כולל גם חיישן תלת-ממדי שהוא חלק ממערך ההגנה של המחשב (Easy Guard). החיישן הזה, שפועל באופן דינמי, יודע לזהות נפילות חופשיות, תזוזות קשות וגם מכות חזקות, ובכל הכיוונים, וכשהוא מזהה משהו חריג מדי, הוא מבצע פעולה פשוטה במטרה לשמור על החומר השמור בכונן הקשיח: הוא מרים את הראשים ומרחיק אותם מהלוחות. רק כשהחיישן מזהה חזרה לרמות נורמליות הוא מאפשר לכונן הקשיח לחזור לעבוד הרגילה.
לא הייתי קונה את זה פשוט המחיר גבוהה מדי למחשב כזה
ב7K אפשר להביא מחשב חזק עם כרטיס מסך יותר חזק וגם מעבד יותר חזק
המחיר פשוט לא ריאלי
7200 למחשב בלי כ.מסך?
רק בישראל
וואו
מחשב ב7 אלף וסוללת 6 תאים
אתם מדברים שטויות
1. המחשב קל קל קל קל קל קל!!!! וה מה שחשוב בו בגודל הזה יש דגמים באותו משקל בערך או יותר חלשים כמו UL30 או משהו כמו SONY VAIO שעולה כמעט כפול ממנו.
אל תשוו אותו למחשב 15.6 עם ביצועים חזקים כי מי שרוצה מחשב כזה לא מחפש כרטיס מסך חזק.
המחיר יקר אבל לא באופן מגוחך יחסית לביצועים ופקטור המשקל שלו.
ה-studio xps 13 שלי
שקניתי לפני שנה וקצת ב-899$ מציג ביצועי מעבד קרובים כרטיס גרפי חיצוני, 500GB זיכרון ואפילו תאורה אחורית למקלדת.
חשוב לדייק
Portege הוא ממש לא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום האולטרא-ניידים.
סדרת ה Portege קיימת כבר למעלה מעשר שנים
סדרה שתמיד התאפיינה במחשבים סופר קטנים, דקים וקלים.
הרבה הרבה לפני שהעולם התעורר לגימיק NETBOOK
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_Port%C3%A9g%C3%A9
תעשו ביקורת לQ330…
תעשו ביקורת ל Q330 של סמסונג…הוא לא רואה אותו ממטר.
נכון ניר, חשוב לדייק
היכן נכתב שה-Portege היא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא-ניידים? כתוב שה-R600 הוא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא ניידים הדקיקים במיוחד, סוג חדש של מחשבים שצץ בשוק בגלל ה-Air של אפל, וזה סוג אחר של מחשבים אולטרא ניידים ממה שהיה נהוג עד אז (מחשבי 12 אינץ' ששקלו פחות מ-2 ק"ג, וזהו). ה-Air היה הראשון, לנובו ענו מייד עם ה-X300 ואחר כך כבר כל החברות הגיעו, כולל טושיבה עם ה-R600.
כתבה יחצנית וזהו
ישנם מפרטים כאלה בשוק וגם משקלים כאלה, שום דבר מיוחד מלבד המחיר שהוא גבוהה מאוד
אין ספק שזה אחלה מחשב אבל לא נפלתי אם לומר את האמת. יש עוד רבים וטובים ולא לשכוח שכולם משתמשים באותו המעבד והצ'יפסט של אינטל (מלבד אלו שלא)
Dell Vostro 3300
כל המפרט הוא אותו מפרט.
גם i5-520M גם 4GB זיכרון, גם 13.3 אינטש אפילו הדיסק הקשיח שלו יותר גדול, 500GB ויותר מהיר – 7200 RPM . והמחיר – 4400 ש"ח !
החיסרון היחידי שלו זה המשקל של 1.81 קג.
שזה 430 גרם יותר.
אבל מי באמת יבכין ב 430 גרם ? ההבדל במחיר שווא את זה, 3000 ש"ח הפרש !!!
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=756075
TheCatMan
עדיין לא מדוייק 🙂
R600 הוא המשך לסידרת ה Portege הדקים והקטנים
לא בגלל ה AIR או X300 הם תמיד היו כאלו
R600 הוא לא כניסה ראשונה של טושיבה לתחום הניידים הדקיקים, כפי שציינתי Portege מאז ומעולם היה כזה ויותר נכון שהיצרנים האחרים תמיד פיגרו אחרי טושיבה בתחום הנ"ל היחידה שעמדה איך שהו בקצב היתה פ'וגיטסו
נכון לציין שה X300 אכן היה מענה ל AIR
🙂
,מחשב מצדיק את המחיר שלו
זה רק בישראל 7000 שקל בח"ל נמכר ב1000 דולר
מתוך בדיקב המחשב הזה כלל בתוכו כל הדברים הטובים בניידות השוותי אותו לכל המתחרים הדומים אין אף אחד דומה לו גם המשקל חשוב
מנסים להפחית מערכו שהוא מרעיש וסוללתו סטנדרטית והוא חלש במבנה מתוך בדיקה התברר
שזה לא מדוייק ביקורת אתרים בחול מצאה לא צצינה חסרונות אלה להפך
בקיצר הוא שווה מאוד אבל כאן בארץ כל דבר מיוחד מעלים בשמיים במחירומנסים להתעלל או להעיף בשמיים
נמאס כבר מהצרכנות והשוק בישראל לא רק במחשבים בהכל
dell v13 vastro נמכר ב500 דולר בארץ 1200 דולר ובלי מערכת הפעלה
תסיקו מסקנות לבד
r705-p41
As a one who owns this computer,
I'd say its main cons are speed and weight. On the cons, I'd say its the air cooling which is making from time to time noise