המסקנות וההחלטות
ה-Portege R700 הוא קודם כל מחשב שמיועד לשוק העסקי, ובשוק הזה, לתכונות כמו משקל וגודל יש חשיבות גבוהה מאוד, אולי לפעמים אפילו יותר מזמן עבודה, בעיקר אם הנסיעות של איש המקצוע הממוצע שלנו נמשכות לכל היותר כמה שעות בודדות (לאילת או לקרית שמונה, ואפילו מקצה לקצה). במקרה של ה-R700 תכונות המשקל והגודל לא מגיעות על חשבון משהו משמעותי מאוד: ביצועים. ה-R700 הוא המחשב הכי חזק שבדקנו עד היום מבין כל המחשבים שמצוידים במסך 13.3 אינץ' שהוא לדעתנו כיום, אם אתם זוכרים את המנטרה שלנו, גודל המסך האידיאלי למחשבים עסקיים.
אז נכון, שאת המחיר משלמים בכמה מקומות, ולא רק בקופה אלא גם בבחינת ההגנה על המסך ובסיס המקלדת הרך וגם בתכונות מולטימדיה שאינן מדהימות בלשון המעטה, אבל מצד שני זהו בדיוק מסוג המחשבים עליהם אפשר להחיל את סיסמת המכירות הותיקה והידועה: ללכת עם ולהרגיש לפעמים ממש בלי, לפחות עד שמוציאים את המחשב מהתיק ומניחים אותו על השולחן, ולהזכיר, זה ממש לא נטבוק, אלא מחשב שנמצא בצד השני של הסקלה מכל הבחינות הביצועיות.
ונכון גם שזמן הסוללה אינו מדהים, ואם ניתן הנחה, אז הוא סביר לכל היותר במונחים של ימינו עבור מחשבים אולטרא ניידים, אבל נזכיר שוב שהבחירה במחשב הזה הייתה ללכת על ביצועים ואלו מספקים בכל קנה מידה.
כך שאם אתם אנשי עסקים שתג המחיר (כ-7,200 שקלים) לא ממש מלחיץ אתכם, ואתם רוצים מחשב שתרגישו אתו נוח – מקלדת נוחה ומשטח שליטה מעולה – שלא חסר בו דבר עבור משתמשים מסוגכם (כולל תוכנות הגנה מתאימות), אל תהססו. אתם תמצאו ב-R700 חבר טוב, ויש לציין, שגם חדשני בתמונה הכוללת.
צילום: דני בקרמן
Toshiba Portege R700
לא הייתי קונה את זה פשוט המחיר גבוהה מדי למחשב כזה
ב7K אפשר להביא מחשב חזק עם כרטיס מסך יותר חזק וגם מעבד יותר חזק
המחיר פשוט לא ריאלי
7200 למחשב בלי כ.מסך?
רק בישראל
וואו
מחשב ב7 אלף וסוללת 6 תאים
אתם מדברים שטויות
1. המחשב קל קל קל קל קל קל!!!! וה מה שחשוב בו בגודל הזה יש דגמים באותו משקל בערך או יותר חלשים כמו UL30 או משהו כמו SONY VAIO שעולה כמעט כפול ממנו.
אל תשוו אותו למחשב 15.6 עם ביצועים חזקים כי מי שרוצה מחשב כזה לא מחפש כרטיס מסך חזק.
המחיר יקר אבל לא באופן מגוחך יחסית לביצועים ופקטור המשקל שלו.
ה-studio xps 13 שלי
שקניתי לפני שנה וקצת ב-899$ מציג ביצועי מעבד קרובים כרטיס גרפי חיצוני, 500GB זיכרון ואפילו תאורה אחורית למקלדת.
חשוב לדייק
Portege הוא ממש לא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום האולטרא-ניידים.
סדרת ה Portege קיימת כבר למעלה מעשר שנים
סדרה שתמיד התאפיינה במחשבים סופר קטנים, דקים וקלים.
הרבה הרבה לפני שהעולם התעורר לגימיק NETBOOK
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_Port%C3%A9g%C3%A9
תעשו ביקורת לQ330…
תעשו ביקורת ל Q330 של סמסונג…הוא לא רואה אותו ממטר.
נכון ניר, חשוב לדייק
היכן נכתב שה-Portege היא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא-ניידים? כתוב שה-R600 הוא הכניסה הראשונה של טושיבה לתחום המחשבים האולטרא ניידים הדקיקים במיוחד, סוג חדש של מחשבים שצץ בשוק בגלל ה-Air של אפל, וזה סוג אחר של מחשבים אולטרא ניידים ממה שהיה נהוג עד אז (מחשבי 12 אינץ' ששקלו פחות מ-2 ק"ג, וזהו). ה-Air היה הראשון, לנובו ענו מייד עם ה-X300 ואחר כך כבר כל החברות הגיעו, כולל טושיבה עם ה-R600.
כתבה יחצנית וזהו
ישנם מפרטים כאלה בשוק וגם משקלים כאלה, שום דבר מיוחד מלבד המחיר שהוא גבוהה מאוד
אין ספק שזה אחלה מחשב אבל לא נפלתי אם לומר את האמת. יש עוד רבים וטובים ולא לשכוח שכולם משתמשים באותו המעבד והצ'יפסט של אינטל (מלבד אלו שלא)
Dell Vostro 3300
כל המפרט הוא אותו מפרט.
גם i5-520M גם 4GB זיכרון, גם 13.3 אינטש אפילו הדיסק הקשיח שלו יותר גדול, 500GB ויותר מהיר – 7200 RPM . והמחיר – 4400 ש"ח !
החיסרון היחידי שלו זה המשקל של 1.81 קג.
שזה 430 גרם יותר.
אבל מי באמת יבכין ב 430 גרם ? ההבדל במחיר שווא את זה, 3000 ש"ח הפרש !!!
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=756075
TheCatMan
עדיין לא מדוייק 🙂
R600 הוא המשך לסידרת ה Portege הדקים והקטנים
לא בגלל ה AIR או X300 הם תמיד היו כאלו
R600 הוא לא כניסה ראשונה של טושיבה לתחום הניידים הדקיקים, כפי שציינתי Portege מאז ומעולם היה כזה ויותר נכון שהיצרנים האחרים תמיד פיגרו אחרי טושיבה בתחום הנ"ל היחידה שעמדה איך שהו בקצב היתה פ'וגיטסו
נכון לציין שה X300 אכן היה מענה ל AIR
🙂
,מחשב מצדיק את המחיר שלו
זה רק בישראל 7000 שקל בח"ל נמכר ב1000 דולר
מתוך בדיקב המחשב הזה כלל בתוכו כל הדברים הטובים בניידות השוותי אותו לכל המתחרים הדומים אין אף אחד דומה לו גם המשקל חשוב
מנסים להפחית מערכו שהוא מרעיש וסוללתו סטנדרטית והוא חלש במבנה מתוך בדיקה התברר
שזה לא מדוייק ביקורת אתרים בחול מצאה לא צצינה חסרונות אלה להפך
בקיצר הוא שווה מאוד אבל כאן בארץ כל דבר מיוחד מעלים בשמיים במחירומנסים להתעלל או להעיף בשמיים
נמאס כבר מהצרכנות והשוק בישראל לא רק במחשבים בהכל
dell v13 vastro נמכר ב500 דולר בארץ 1200 דולר ובלי מערכת הפעלה
תסיקו מסקנות לבד
r705-p41
As a one who owns this computer,
I'd say its main cons are speed and weight. On the cons, I'd say its the air cooling which is making from time to time noise