מנכ"ל סיגייט טוען כי הכוננים הדיגיטליים לא יחליפו לעולם לגמרי את הכוננים המגנטיים
למרות שמחיריהם הולכים ויורדים, ביצועיהם הולכים ועולים, והפופולריות שלהם עולה בהתאם, טוען סטיבן לוקזו, מנכ"ל סיגייט, שכונני ה-SSD החדשים והנוצצים לא יחליפו לעולם את הכוננים הקשיחים. על פי דבריו, השבבים מוגבלים מדי באספקה שלהם, ולכן יכולים להוות תוספת, אך אף פעם לא תהווה מחליף ראוי לכוננים הקשיחים המסורתיים.
ב-2011 לבדה, דרשה התעשיה 400 אקסה-בייט (אקסה-בייט אחד הוא מיליון טרה-בייט) לאחסון, והמספר הזה יהפוך לזטה-בייט (ניחשתם, אלף אקסה-בייט) בסביבות השנים 2015-2016, ואז לשבעה זטה-בייט עד 2020. על פי מר. לוקזו, אין אפילו לכל היצרנים בעולם ביחד יכולת לייצר מספיק שבבי NAND בכדי לספק את הדרישה הזאת, וגם לא תהיה בעוד שמונה שנים. על פי ההערכה הזאת, מירב המידע בעולם, גם זה שנמצא על שרתי ענן, ימוקם על גבי כוננים קשיחים.
"Flash היא טכנולוגיה משלימה, אבל לא תחרותית. התעשיה שלנו ייצרה 100 אקסה-בייט של מידע לפני חמש שנים, 400 אקסה-בייט של מידע ב-2011, וכנראה גם תשתמש בזטה-בייט בין 2015 ל-2016. זטה-בייט שווה לכל המידע שהוזן לתוך מחשב משנת 1957 עד לשנת 2010. אנחנו הולכים לייצא את זה בשנה אחת. אז לא משנה מה הפלטפורמה הבסיסית היא: טאלבטים, טלפונים, מחשבים ניידים, אולטרה-בוקים, שולחניים, שרתים, שרתי-ענן… תוך שנה אחת, הם יצטרכו זטה-בייט של מקום אחסון, וכל זה הולך להתבסס על פלטות מגנטיות מסתובבות."אמר סטיבן לוקזו, בריאיון עם אתר חדשות העסקים פורבס.
למרות שכונני SSD אינם מתאימים להחליף כליל כוננים קשיחים, הם מתאימים היטב לטאבלטים, מחשבים ניידים עוד מכשירים דיגיטליים ניידים. ולמרות זאת, הדרישה לשטח אחסון גדלה בקצב מהיר, ובסיגייט מאמינים שמערכות אחסון היברידיות, שמשלבות בין הביצועים של כונני SSD לבין שטח האחסון האדיר של כוננים מגנטיים, יצליחו יותר מכונני SSD בלבד.
את היישום של האמונה הזאת ניתן למצוא כבר היום, בדמות טכנולוגיית ה-Smart Response מבית אינטל, שמאפשרת לכונן SSD קטן ומהיר לשמש זיכרון מטמון לכונן קשיח איטי יותר, אבל גדול הרבה יותר. מלבד זאת, אין זה נדיר, אפילו במערכות מחשב ביתיות למשחקים, למצוא כונן SSD קטן עליו מותקנת מערכת ההפעלה, לצד כונן קשיח גדול (ובמחיר שהולך וחוזר להיות שפוי) עליו נמצאים המשחקים, הסרטים, ושאר החומר בו משתמש בעלי המחשב.
סיגייט: חיים בהכחשה
במקום לקפוץ על העגלה מוקדם ולפתח הם מעדיפים לטמון את הראש בחול ולטעון שהכל יהיה בסדר. מזכירים קצת את נוקיה. להערכתי עוד 5-6 שנים כוננים קשיחים ישארו נחלתם של שרתים בלבד, קצת כמו כונני הטייפ של היום.
אבל בשביל זה יש כוננים היברידים…..
ISP
כשהISP יחסמו את ההורדות של הHD כבר לא יצטרכו את כל האקסה בייט האלה…
ל-2
אני לא מת על מזרחי טפחות
למה להיות "היברידיים", מה אנחנו דביר בנדק?
כוננים קשיחים
כל מה שמנכ"ל סיגייט היה צריך להוסיף : "בטכנולוגיות של היום"
הרי ברור שלא נישאר עם כוננים קשיחים כל כך פגיעים ולא אמינים עוד הרבה זמן.
ל-1
נשמה אני לא יודע איזה מאמר קראת, אבל במאמר הוא אמר שSSD יותר ממתאים לניידים, אבל כשזה מגיע לשרתים ולאחסון כללי גדול – בשביל זה יש כוננים קשיחים, תקרא ואז תגיב.
השאלה היא מהו אחוז הכוננים הקשיחים בשרתים מכלל הכוננים
אני חושב שרוב הכוננים הקשיחים שקיימים נמצאים בסופו של דבר בחוות שרתים. כך שגם אם כוננים קשיחים ישמשו רק שם, הרי ששם נמצא רוב האחסון ובטח ובטח שמגמה זו הולכת וגוברת ("אחסון בענן"). כך שמה שאתה אומר, ag43, איננו סותר את מה שהוא טוען ואף מחזק אותו.
עם כל הכבוד, ההערכה שלך לא מבוססת על שום דבר פרט ל"אינטואיציה". לא בטוח שהאינטואיציה הזו מוזנת מדברים שהם נכונים. תבצע קצת ניתוח כמותי על השוק ותחזור עם "הערכות" קצת יותר מדויקות.
(אני עשיתי לפני מספר חודשים פרויקט ניתוח כספי על WD, והתעיינתי בדברים האלה קצת).
מעבר לכך, אל תשכח שגם בשביל השוק הביתי, לא תמיד מספיק SSD. יש אנשים שפשוט רוצים הרבה נפח. מערכת ההפעלה תופסת עשרות GB בימינו, כל משחק עוד כמה GB וגם כל סרט HD כמה GB. כונני SSD פשוט לא מספיקים לזה.
"אי" מייל ? פחח זה בחיים לא יתפוס
אני אסכם לכם את מה שאמר…
SSD הולך להוביל יחד עם הטבלטים ההולכים להחליף את ה PC.
השרתים בינתיים ימשיכו להשתמש ב HDD.
נפח הקבצים הולכים ונהיים קטנים יותר עם הזמן ויצרני ה HDD הולכים לפשוט רגל או שיתחילו להאמין ב SSD.
כמובן שזו פרופגנדה נטו
שניה של עבודה עם SSD ואתה לא רוצה לראות משהו אחר. עם הרחבת הייצור בעקבות העליה בביקוש ירדו המחירים, ככה עם כל מוצר. מישהו זוכר בכלל שהיו דיסקטים ?
סתם בלבולי שכל
גם הקשחים למי שזוכר היו בעלי נפח של 1 2 GB בהתחלה ורצו במיהרות נמוחה ביותר והרבה חשמל ורעש במישך השנים הם הלכו וגדלו מהירות נפח היום כבר ה SSD הרבה הרבה יותר מהירים ובלי חלקים זזים ובלי חום ורעש וצריחת חשמל אפסית רק הזמן יתן לנו נפחים גדולים יותר וזול יותר ואז מי יחשוב על קשחים מיושנים זה כמו שביל גייטס מייסד מיקרוספט אמר כאשר הציאו את WIN98 שאף אחד לא צריך יותר מ64K זיכרון זה מספיק אז הוא אמר
סתם בלבולי שכל
גם הקשחים למי שזוכר היו בעלי נפח של 1 2 GB בהתחלה ורצו במיהרות נמוחה ביותר והרבה חשמל ורעש במישך השנים הם הלכו וגדלו מהירות נפח היום כבר ה SSD הרבה הרבה יותר מהירים ובלי חלקים זזים ובלי חום ורעש וצריחת חשמל אפסית רק הזמן יתן לנו נפחים גדולים יותר וזול יותר ואז מי יחשוב על קשחים מיושנים זה כמו שביל גייטס מייסד מיקרוספט אמר כאשר הציאו את WIN98 שאף אחד לא צריך יותר מ64K זיכרון זה מספיק אז הוא אמר
הלוואי שיתהפך עליהם עולמם!
כל יצרניות הקשיחים מתאמות מחירים על התירוץ של תאילנד. לשים לזה סוף
Seagate = זבל של כוננים
ל- 10
אתה יכול להשתמש במינוח תעמולה..
לא יחשבו שאתה טיפש אל תדאג
אירוני שהוא אומר את זה דווקא בזמן
שזכרון לא רחוק מלהשוות את עלותו לעלות דיסקים, לאחר ההתיקרות הענקית של הדיסקים קשיחים בעקבות התירוץ של תאילנד. פלאש נמכר היום לצרכן בעלות של 100 שח ל 32GB.
אומנם מדובר בצ'יפים איטיים יחסית, אך גם המינימום יהיה מהיר בעשרות מונים יותר תוך מספר שנים. בנוסף, כונני FLASH הם שילוב במקביל של הרבה צ'יפים כאלה להשגת מהירות גבוהה.
לא הייתי קונה מניה אחת בסיגייט או ב WD לטווח מעבר לקצרצר.
לעולם זו nילה גדולה צידי, חכה קצת טכנולוגיה משתפרת