חברה בלתי מוכרת בשם Inland Professional מציעה כונן מהיר בנפח 480 ג'יגה-בייט בעלות מתחת לרף המכס – ועם ביצועים שמצליחים לעמוד בציפיות
מחיר כונני ה-SSD יורד בתקופה האחרונה לרמות חסרות תקדים שלא ראינו אף פעם בעבר – כאלה שמקרבות אותנו אל היום בו כל משתמש באשר הוא יוכל ליהנות מתוספת המהירות ומקיצור זמני התגובה שמוצרים אלו מאפשרים בהשוואה לכוננים המכאניים הוותיקים. עם זאת, יש כונן אחד מחברה בלתי מוכרת שמצליח לבלוט בשטח גם בשיא התחרות – ומספק מחיר של פחות מ-300 שקלים חדשים לנפח אחסון של 480 ג'יגה-בייט.
הכונן המדובר שייך לחברה בשם Inland Professional וניתן לרכישה באמאזון ארצות הברית, כולל משלוח עד הבית בישראל, במחיר בסיס של 73 דולר – אשר ניצב מתחת לרף הפטור ממע"מ ומסים בשוק הישראלי, ובכך מוזיל למעשה 18 אחוזים מהעלות בהשוואה לכל כונני ה-SSD בנפח דומה שמתומחרים בכ-80 דולר ומעלה. המחיר הסופי המתקבל יחד עם משלוח עומד של 80 דולר, בהשוואה לכ-100 דולר בדגמים אשר חצו במעט את רף הפטור, ועל כן המחיר הסופי ניצב על כ-300 שקלים חדשים וקורצים מאוד, לעומת 370 שקלים חדשים ומעלה אצל המתחרים.
נשמע טוב מדי מכדי להיות אמיתי? למרות חשד טבעי בשם מותג שאינו מוכר כלל בתחום טכנולוגי מתקדם שכזה, ביקורת רצינית ראשונה עבור המוצר שבוצעה באתר TweakTown מספקת מסקנות מפתיעות לטובה, שמצביעות על כך שיש אפשרות לסמוך על השחקן החדש.
מקור התמונה: tweaktown.com
בחינה של הכונן חושפת כי מדובר בדגם בסיסי יחסית שכולל בקר Phison S11, ללא זכרון מטמון מבוסס DRAM אלא עם זכרון מטמון שמתופקד בשיטת SLC בלבד (נפח מסויים בו מתבצע אחסון של ביט מידע בודד בכל תא), ועם שבבי TLC תלת מימדיים מודרניים מבית חברת טושיבה – הכל אזור יחד באחריות 3 שנים ועם עמידות לא רעה בכלל של 0.48DWPD, או כתיבה ומחיקה של כמעט מחצית מנפח הכונן הכולל בכל יום למשך שלוש שנים.
הביצועים בפועל של הכונן הזול מבהירים כי אינו מסוגל להתמודד מול כוננים מתקדמים יותר שכוללים זכרון דינאמי מובנה אשר מאיץ משמעותית את פעולתם בפרקי זמן קצרים ובהעברה של קבצים קטנים – אך הביצועים של Inland בכל זאת שומרים על רמה סבירה והגיונית בכל המבחנים השונים, אשר בהחלט תואמים הפרשי מחיר של 15 אחוזים ויותר לעומת שאר הדגמים בנפחים דומים. העניין בא לידי ביטוי גם בהמלצה חמה אותה מקבל המוצר מהמבקרים ב-TweakTown – וזו מצטרפת אל ציונים חמימים ושבחים שניתן לקרוא על הכונן גם בקרב הרוכשים באמאזון.
במסגרת מבצעי ה-Prime Day של אמאזון ראינו כמה כונני SSD פופולריים ומוצלחים מאוד בנפח של 480GB ו-500GB מתקרבים אל רף המכס המיוחל עם מחירים מקוצצים שעמדו על 80 דולר, ועל כן יתכן כי בעוד זמן מה נראה כוננים נוספים שינפצו את הבלעדיות הזמנית של Inland Professinal בתחום ויהפכו את המוצר שלה למשתלם ורלוונטי הרבה פחות – אבל עד שזה יקרה, נראה כי יש פה מוצר עם יחס עלות-תועלת מנצח שראוי לקחת אותו בחשבון.
קחו רק בחשבון, אורך חיים מוגבל בשל העדר רכיב buffer מסוג DRAM.
לכן כל הכתיבות הן ישירות ל- buffer הראשי מסוג SLC.
זה בסדר ככונן ביתי/משרדי סטנדרטיים/המוניים, אך לעבודה אינטנסיבית עם הרבה כתיבות, המוצר ישחק מהר.
שימוש ב-HMB אמור משמעותית לעזור, כמו כן גם דירוג השרידות של השבבים עצמם גבוה למדי. אם אני צריך לשער, אני משער שבשימוש סטנדרטי של גיימר כונן כזה יתנהג דומה 5 שנים לפחות לפני שנראה שחיקה. זה גם כונן עם 32GB שמורים ל-over-provisioning בדיוק למטרה הזאת
החשש שלי הוא ברכיב ה- SLC שמשמש כ- buffer.
לפי הנתונים שלהם מדובר בכתיבה אליו כדי 13 אלף פעמים (עד תום חייו = גמר אחריות מוצר).
האם יחזיק זאת ? שאלה מעניינת.
מצד שני, בשמוש ביתי/משרדי שאינו משהו חריג, לא מוכר מצב שכותבים כל כך הרבה לכונן – כדי מחצית מנפחו מדי יום. אז כנראה שהנתון הזה הוא תאורטי וזה נכון, בפרקטיקה לא מגיעים אליו.
יש לשים לב, שמי שרוכש כונן זה בתור מכונה שמבצעת הרבה וירטואליזציה או swap-זציה, או שרת כלשהו עם IO לא מבוטל, הכונן הזה לא יתאים וימות מהר מאד.
זה הדגש שנובע מהנושא, לא להתרגש אם מיועד לשימושים צנועים יותר.
זה לא חדש, יש באליאקספרס כבר הרבה זמן כוננים סיניים עלומים במחירים האלו. הבעיה איתם הוא הבקר שמתאבד באחוזים גבוהים יחסית למוצרים מוכרחם. מקווה שזה לא המצב כאן.
פטריוט חברה טובה יש לי כמה DOK שלה והם מאוד מהירים ועמידים
צודק בDOK לא ב SSD
מכרתי עשרות אם לא מאות ignition/burst ללקוחות בנפחים של 128/256 – כמות ההחזרות היא עצומה
הכוננים מתים ולא מזוהים.. הפסקתי למכור אותם אפילו במחיר הזול שלהם ומעדיף למכור מוצרים אמינים יותר גם אם עולים לי יותר
אתה גם יכול לבדוק את הביקורות ב NEWEGG
מצטרף גם לאחד שכתב כאן כי מדובר בחברה סינית עלומה ובלתי מוכרת. קרי לא מותג בינלאומי עם מוניטין. המשמעות היא ברמה ההנדסית, שהמוצר לא עבר הנדסה ברמה גבוהה ולא בקרת איכות יצור ברמה ראויה. בפרקטיקה זה אומר באגים בעבודה, ואורך חיים קצר יותר. המחיר מפתה ללא ספק, סביב 300 שח לנפח של חצי טרה במקום סביבות 500 שח. כל אחד יעשה את השקולים שלו. אם שואלים את nec הקטן מה הוא חושב, אז הוא מעדיף לשלם יותר יקר היום, במטרה להבטיח שנים רבות של הנאה מהמוצר ללא בעיות ובאגים מעצבנים, ולכן שווה לתפיסתו לשלם 500 שח ולא 300. כל אחד הכיס שלו כל אחד ושקוליו. לי אין מספיק נסיון של שנים כדי לומר בהסתברות גבוהה מה יקרה למוצר אחרי X זמן שמוש אבל ההגיון ההנדסי שלי אומר שכנראה לא יהיה מוצלח הנושא, בהסתכלות על קבוצה גדולה של כוננים שדוגמים אותה לאורך זמן.
זה בורד רפרנס שפותח עם Phison. כל מה שהסינים עשו זה לארוז יפה ולשווק.
נשאל זאת כך:
אתה, בכסף שלך, מוכן לקחת את הסכון במטרה לחסוך 200 ש"ח (וקצת ביצועים) ולקנות חצי טרה SSD ?
אני עדיין לא ואעדיך לקנות מספק מוכר מוכח ואמין, כמו סמסונג או מיקרון למשל.
שהרי מספיקה לי קריסה אחת של המוצר במהלך חייו, המאלצת אותי לשעות על מנת להרים את המחשב מחדש,
כך שהסכון אינו שווה לי את זה. שעה שלי יקרה, כמו גם החומר על הדיסק.
כל אחד והתעדוף שלו, בהתאם לתנאי הסביבה שבהם הוא מתנהל. אין דין צרכן אחד שקול לצרכן אחר וזה צריך להיות מובן לכולנו.
ומשכך למשל עבור המחשב של ביתי, כן הייתי מוכן להמר על המוצר הזה "בשקל תשעים", מתוך הבנה שאם יקרוס,
אין לה שום דבר חשוב או יקר ערך עליו, וממילא הרמתו מחדש די מהירה.
tאני זה לא דוגמה
בכסף שלי (זמן) אני מקבל את הדברים האלה לביקורות.
אם לא? הייתי מזמן קונה איזה מיקרון 1100 בנפח 2TB בכלום כסף, ומקסימום שם איזה SX8200 ככונן מערכת מעל וזה הכל
או בקיצור אימרתה של סבתנו היקרה, כי זה הזול בסוף יתגלה כיקר יותר, מתגלת שוב ושוב כנכונה.
לא להתפתות לשמטעס סיני זול ולא מוכח בשוק.
מוניטין בתחום הנדסי איננו גימיק שווקי שסתם סוחטים עבורו כסף, למחיר יש מאחוריו סיבה הנדסית מוצקה של אמינות, איכות בדיקות
בשלב הפתוח, רמת הפיתוח, רמת היצור, QA לפני שהמוצר נארז בקופסה ונשלח לחנות ועוד… זהו סט שלם של תהליכים שיש להם משמעות כספית.
משלמים על הבקרה והטיב, וזה מוכיח עצמו. ובמגזר המקצועי שבו לכל פשלה של ציוד יש משמעות אדירה במונחי כסף במידה ויש קריסה,
הנושא הזה מקבל חשיבות עליונה, למשל שרת של מערכת תפעולית בארגון גדול והוא קריטי לעבודת הארגון, מספיק שהמערכת קרסה
והלך לפח מידע או יום עבודה או גרוע מכך חלילה כמו איבוד מידע עסקי.
המשממעותיכולה להיות יקרה אלפי מונים או מיליוני מונים יותר מעלות המכונה שקנו במקור. ולכן קונים רק את המכונה האמינה והמוכחת ביותר
שיש בנמצא, ומקימים מעליה עוד מערכת גיבוי DR למקרה שהראשונה קורסת על מנת להמשיך רציפות עסקית.
אז בבית המשמעות קריטית פחות זה נכון, אבל עדיין, לחסוך 200 ש"ח ביום הרכישה, רק כדי לגלות שבמקום שהכונן יחיה את ה 5-7 שנים
שאנו מצפים ממנו, נגיד רק 1-2 שנים, הרי שהחסכון שחשבנו שיצרנו התבטל לחלוטין עם אבדן המכונה בטרם עת, דבר שמאלצנו לקנות אחת אחרת חדשה.
זה הזול לא אחת מתברר לימים כנתיב היקר יותר. יש לקחת בחשבון מחיר העסקה.
אני מצפה שתמחקו את זה מהאתר… תסתכלו על הביקורות שם. שובו שמיים.
פשוט לא יעלה על הדעת שתמליצו על דבר כזה.
על איזה מהכוננים אתה מדבר? אפשר דוגמאות?
קניתי אחד כזה עוד לפי הכתבה, והוא מגיע עם בעיות דרייברים- הBIOS לא מזהה אותו וגם Windows עושה בעיות.
בדיוק כמו שחשבתי, והדווחים שלך אפילו נשמעים רעים עוד יותר.
בקיצור – לא לגעת במוצרי PC שאין להם מוניטין, גם אם המחיר מפתה מאד.
אני הזמנתי כונן SSD בנפח 512GB של Silicon Power מכאן. סה"כ יצא לי משהו כמו 280 ש"ח.
הביקורות נראות טובות, הכונן כבר הגיע ארצה (תוך 9 ימים), רק נשאר לאסוף אותו מהדואר.
רוכשים רבים כולל כאן בפורום מזהירים שלא לגעת. הכוננים מתים תוך זמן קצר
שלא לגעת בכוננים של Silicon Power? למה?
שבת שלום nand,
פספת את השרשור שלנו הזה, שם תקבל תשובה לשאלתך דעתה
זה לא הרושם שאני מקבל מהדיונים האלו:
https://linustechtips.com/main/topic/835371-silicon-power-reliable/
https://www.quora.com/Are-Silicon-Power-SSD-cards-any-good
ומהביקורות פה:
https://www.amazon.com/Silicon-Power-Performance-Internal-SP512GBSS3A55S25/dp/B07997QV4Z/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
נכון, כוננים מתים, אפילו כאלו של samsung או adata או crucial,
אבל מה לעשות… shit happens
אני חושב שעבור שימוש די מינימאלי ולא מאסיבי, שכולל אחסון של מערכת הפעלה, כמה יישומים (כמו דפדפן, סקייפ, וורד וכו') וכמה משחקים,
לא אמורה להיות בעיה עם כונן של silicon power.