חברת סמסונג משיקה את סדרת הכוננים הקשיחים ההיברידיים הראשונה בעולם, ובכך הופכת לחלוצה בתחום זה.
סדרת MH80, זהו שמה של סדרת הכוננים ההיברידיים (Hybrid Hard Drive) בגודל 2.5 אינץ' ובעלי מהירות סיבוב פלטות של 5400 סל"ד, אשר תשווק כחלק ממשפחת FlashON, המותג של סמסונג לכוננים ההיברידיים שלה. הכוננים יגיעו בנפחים של 80, 120, ו-160 גיגה-בייט והם יהיו בעלי זיכרון NAND פלאש בנפחים של 128 או 256 מגה-בייט, אשר ישמש כזיכרון מטמון מסוג NVRAM (ר"ת Non Volatile RAM).
סמסונג טוענת שהכוננים החדשים אמינים יותר מהכוננים הקשיחים הרגילים הנפוצים בשוק ובעלי צריכת חשמל הנמוכה ב-70 עד 90 אחוז מכוננים אלה. לטענתה, השימוש בזיכרון פלאש משפר את זמני הטעינה של המחשב עד ל-50 אחוזים ומאריך את זמן הסוללה במחשב הנייד, עד 30 דקות בממוצע.
הכוננים החדשים מיועדים בעיקר למחשבים ניידים, ולטענת סמסונג מחשבים שמצוידים במערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, Windows Vista, יהנו מתאימות מלאה לכוננים אלו. מחירים של הכוננים לא נחשף אך בסמסונג הודיעו כי הם משווקים כעת ליצרניות מחשבים ניידים כאשר בהמשך השנה הם יהיו זמינים גם לצרכנים הפרטיים, בחנויות המחשבים.
אפשר לעשות עם גיגה או שני גיגה ואז
המחשב יעבוד הרבה יותר טוב עם ה SWAP FILE יהיה בו 🙂
נשמע טוב…
אבל האם הזכרון NVRAM באמת יעיל וטוב?
וזה בטח יעלה הון \=
נשמע טעים.
מחכה
אני מחכה כבר לגרסה של 250GB לפחות במחיר סביר למחשבים נייחים זה יהיה חלום !
למה שלא יעשו את זה לבד?
יקחו דיסק קשיח 250 גיגה למשל, יוסיפו כרטיס זיכרון של 1\2 גיגה ישימו בתוך מארז בעל סוללה קטנה ויחברו במפרץ ה5.25?