זוויות צפייה וביצועים בסרטים ובמשחקים
זוויות צפייה
לרוב, הפרס על זוויות הצפייה הטובות ביותר הולך למסכים מבוססי פאנל IPS ואכן גם הפעם התוצאה אינה שונה, כאשר המסכים של פיליפס ו-NEC סיפקו זוויות צפייה מצוינות עם איבוד בהירות, ניגודיות והצהבה מינימלית. החיסרון היחידי של פאנל IPS הוא הנטייה לזוויות צפייה צרות בעת הצגת צבע שחור אך ניתן היה לשים לב לשיפור הגדול שממנו נהנה המסך של NEC המבוסס על פאנל ה-True White, אשר הציג שחור אמיתי ועמוק יותר מפאנל ה-A-MVA שבמסך של EIZO.
A-TW-IPS
NEC MultiSync 2090UXi
S-IPS
Philips Brilliance 200P7ES
A-MVA
EIZO FlexScan S2000
PVA
Samsung SyncMaster 971P
TN+f
LG Eagle Eye L1960TR
ביצועים בסרטים ובמשחקים
בעוד שנתון זמן התגובה הוא חשוב בכדי לראות כמות קטנה של מריחות, מדובר באספקט מאוד סובייקטיבי. כלל המסכים שבדקנו הציגו כמות נמוכה מאוד של מריחות והיו מצוינים למשחקים מהירים, אך עם זאת השהיית התמונה הגדולה של המסכים יכולה לעתים לגרום לתסכול במשחקים שדורשים תזמון מדויק, כגון משחקי רשת מהירים וכו\'.
בשורה התחתונה, כאשר מדברים על יחס עלות מול תועלת, תהיה זו טעות לקנות מסך יקר כל כך רק בשביל משחקים.
בעת צפיה בסרטים המסכים של NEC ופיליפס סבלו מכמות מסוימת של רעש ונצנוץ בתמונה, ואילו המסך של EIZO הציג תמונה טובה יותר בסרטים וצבע שחור עמוק יותר, אם כי זוויות הצפייה בגוונים השחורים של המסך של NEC היו הטובות ביותר.
בשורה התחתונה מסכי VA עדיין עדיפים לסרטים על פני מסכי IPS וזו גם הסיבה לכך שהם הפופולאריים ביותר בטלוויזיות LCD הנמכרות כיום.
ראוי לציין כי אף אחד מהמסכים הנ"ל אינו תומך בתקן ה-HDCP והדבר אינו מפתיע אם כי עדיין מדובר בחיסרון. כאמור, מסכים אלה אינם רחבים וצפייה בסרט על גבי מסך שכזה מלווה בהרבה שטח מת מעל ומתחת לסרט עצמו. מאידך, מיותר לציין שכל המסכים שנבדקו מסוגלים להציג רזולוציית 720P במלואה, שהיא רזולוציית ה-HD הפופולארית ביותר כיום.