החברה האמריקאית האהובה ממשיכה להרחיב את תחומי העניין שלה עם ה-Raptor
אפשר לשנוא אותם, אפשר לאהוב אותם – אך לרוב קשה מאוד להישאר אדישים למוצריה המעוצבים של חברת Razer, שמצליחים לשמור על אחידות יחסית ועל ייחוד גם בקטגוריות העמוסות ביותר של שוק הגיימינג. בשנת 2019, אחרי הסמארטפונים והמחשבים הניידים, נראה כי החברה תנסה להביא את הניצוץ שלה גם אל שוק מסכי המחשב, ובפרט מסכי המחשב המיועדים לגיימינג כמובן.
הדגם הראשון של Razer בתחום הצומח הזה מקבל את השם Raptor – וכולל הארת RGB צבעונית מובנית (איך לא?) לצד שימוש בגווני שחור וירוק מוכרים לטובת עיצוב גוף המוצר.
ה-Raptor מבוסס על פאנל IPS בגודל 27 אינץ׳ וברזולוציית 2,560×1,440 פיקסלים, עם קצב רענון מירבי של 144 הרץ ותמיכה ב-VESA Adaptive Sync וב-FreeSync של AMD במנעד רחב של קצבי תצוגה, בתוספת לשלושה מצבים של זמני תגובה עבור הפיקסלים שבמסך בין 7 מילישניות כברירת מחדל למילישניה בודדת במצב ULMB (ר"ת Ultra Low Motion Blur).
מסגרת פאנל התצוגה דקיקה באופן די מרשים, הניגודיות הסטטית היא של 1,000:1, הבהירות האופיינית עומדת של 420 לומן וכיסוי מכלול הצבע המירבי היא של 95 אחוזים מתקן DCI-P3 עם הבטחה לתמיכה בתקני צבע נוספים – ומערך החיבורים כולל HDMI 2.0 אחד, DisplayPort 1.4 אחד, זוג USB 3.1 Type-A וגם USB 3.1 Type-C אחד עם תמיכה באספקת מתח, שלכולם יוצעו כבלים ייעודיים ביחד עם המסך בתוספת מסילות לעיגון וסידור. האם המסך יקבל את תו התקן גם מ-NVIDIA במסגרת תוכנית ה-G-Sync Compatible? כנראה שנגלה את התשובה בעוד כמה חודשים, עם הגעת מועד ההשקה הרשמי של ה-Raptor.
תג מחיר מומלץ של 700 דולר יהיה מאתגר למדי עבור מפרט טכני שניתן למצוא אצל מתחרים ב-100 או אפילו 200 דולר פחות, אך קשה לקרוא לכך הפתעה – מוצריה של Razer הם לרוב אינם הזולים ביותר, ומתבססים על מוניטין חיובי ברובו וארוך שנים להצדקת התוספת היחסית. האם ה-Raptor יהיה סיפור הצלחה נוסף ויוליד מגוון גדול של תתי-גרסאות חדשות ברזולוציות וגדלים נוספים? מוזמנים לספק את התחזיות האישיות שלכם בתגובות.
הגם שלא כ"כ שייך לחוות דעת טעם סובייקטיבית, מה שכן עובדתי הוא שהסטנד של המסך מגושם וגולמי, המעצב בפנסיה? העיקר שיש RGB, אז אפשר להעלות את המחיר ככל העולה על רוחנו, העולם מספיק מטומטמים, הם לא יקנו מדבקה עם הלוגו שלנו, זה חייב לבו בילד אין, ובטח שלא פס לד מאלי אקספרס בחצי דולר, אז הרווחנו עוד 200$++
שוב העיקר שיש פס RGB למטה
בשנים האחרות רכשתי רק מוצרי Razer הכולל ציוד היקפי רב לרבות מקלדת, עכברים, 2 אוזניות ועוד…. ומחשב נייד Razer Blade. כל פעם הייתה תקלה אחרת במוצרים שלהם ונכוותי!!!נקודמה למחשבה בלבד.