מבט אל הנינג'ה
אז אחרי שהוצאנו את כרטיס המסך מהאריזה (ומהאריזה שבתוכה) זה מה שנראה. כבר ממבט כראשון קירור ה-Ultimate המרשים נותן את המראה המתקדם שכרטיס המסך זקוק לו. מלבד הקירור ולוח המעגל המודפס אין חלקי פלסטיק אשר מקשטים את כרטיס המסך הזה. שימו לב שהקירור ארוך יותר ועבה יותר באופן משמעותי מכרטיס המסך וזאת פשוט בשל הצורך ביכולות הקירור שהליבה שלו צריכה, ההקרבה במקום מובנת ומתבקשת.
על גבי לוח המעגל המודפס לא נמצא את מחבר ה-CrossFireX, חיבור של כרטיס מסך נוסף בתצורת CrossFireX יעשה דרך ממשק ה-PCI-Express והגדרתו תיעשה באופן רגיל דרך מרכז הבקרה Catalyst. ניתן כמובן לחבר עד שני כרטיסי מסך במערך שכזה.
בחלקו הקדמי של כרטיס המסך נוכל למצוא את ממשקי התצוגה – אחד מסוג DVI, אחד מסוג HDMI ואחד מסוג DisplayPort. באמצעות המתאם אשר קיבלנו את כרטיס המסך יש לנו שליטה בכל סוגי ממשקי התצוגה הזמינים, מה שמבחינת חיבוריות הופך את ה-HD7750 לבאמת אולטימטיבי. נזכיר לכם שלכרטיס מסך זה ניתן לחבר עד חמישה מסכים במערך Eyefinity, זאת דרך מתאמי DisplayPort המיועדים לכך.
מערכת הקירור האולטימטיבית
Sapphire ממשיכה מסורת ארוכה של כרטיסי מסך המקוררים פסיבית (משמע – ללא מאוורר) עם הגרסא החדשה ביותר של Ultimate אשר מוצגת לנו בכרטיס מסך זה. הקירור בנוי מארבעה צינורות נחושת מצופי ניקל בקוטר שישה מילימטרים המחוברים דרך משטח נחושת נוסף. אל אל אורכם של צינורות הנחושת נמצא תא גוף האלומיניום הרחב אשר עוזר לפזר את החום על פני שטח פנים גדול יותר. משטח הנחושת בא כמובן במגע ישיר עם הליבה הגרפית.
חשוב לזכור כי תמיד רצויה סירקולציית אוויר מינימאלית אשר תסייע בסילוק החום מכרטיס המסך אל מחוץ למארז.
ממתי 6850 חזק מה-6970?
ל-1
הוא לא, למה הסקת כך? הוא אפילו לא בביקורת…
כי אני עיוור וראיתי 6970 במקום 6790 🙂
מפתיעה…
הטמפרטורות טובות מאוד, נכון שלפי זה אי אפשר לדעת שהוא פסיבי. חיכיתי לביקורת הזו הרבה זמן במחשבה לעשות לי מערכת HTPC חדשה (במקום המחשב המזדקן שיש לי עכשיו בסלון), כנראה שבגלל הגודל זה לא יתאפשר. הביקורת מצוינת ואפילו בהמהרה בוא הפתיעה. אין לי כאן סמיילי, אז אני יכתוב לך בפורום (:
חלש…
ציפיתי שלפחות יעבור את ה5570/6670…
ל-5
אין לי מושג מאיפה שיערת שהוא לא, הדבר הזה כותש HD6670. הוא חזק גם מHD6750 ולפי מה שאתה רואה במבחנים מצליח גם להגיע לרמת הביצועים של HD6770 מדי פעם
קצת מוזר
שבמאמץ יש צריכת חשמל נמוכה יותר מאשר בזמן משחק…
משהונראה לי פגום בבדיקה שלכם, שכן בזמן מאמץ האמפרטורה של הכרטיס גבוהה יותר…
לשלומפי – בנושא מבחן המאמץ הגרפי בצריכת החשמל
מבחן צריכת החשמל שונה ממבחן המשחק בזה שהוא מאמץ בצורה נמוכה את המעבד למרות שהוא מפעיל לחחץ אדיר מחוץ לתחום הצריכה הנורמטיבי של כרטיס מסך. או שבעתיד הקרוב אוכל לבחון מחדש אפשרות של מבחן מאמץ חדש לצריכת חשמל או שפשוט כדאי שאדגיש בצורה יותר ממובנת את הנושא בביקורת.
המשך לדברים שלי
אני לא רוצה להפעיל מבחן מאמץ אשר יאמץ את המעבד ואת הכרטיס ביחד בשביל שבמקרים של כרטיסי מסך שכאלה אני לא רוצה שצריכת החשמל של המעבד תטשטש את זו של כרטיס המסך. בכל אופן, אתם תזכו לעדכון בנושא בביקורות הקרובות.