Gigabyte X79-UD5 – מוכן לאקסטרים החדש
כמובן שאין מקרה בו מושקת תושבת חדשה ללא שלל מוצרים מתקדמים המושק בעקבותיה. גם יצרניות לוחות האם לא נשארו אדישות והציגו קו מוצרים שלם עוד בטרם הושקה תושבת LGA2011 החדשה. כפי שראיתם, גיגהבייט החליטה לפלח את שוק האקסטרים עם סדרת X79 החדשה שלה. בשוק הכניסה לתושבת נמצא דגם ה-X79-UD3, בשוק הבינוני מתייצב ה-X79-UD5 ובשוק השאפתני נמצאים לוחות אם כמו X79-UD7 ו-G1 Assassin 2. את הביקורת הזו נערוך במערכת המבוססת על לוח האם X79-UD5 ונקבל מושג על איך נראית פלטפורמת האקסטרים החדשה.
כבר על פי מבט ראשון ניתן להבחין בגופי הקירור המאסיביים ובשמונת חריצי הזכרון בלוח האם. נכון להיום, הנפח הגבוה ביותר אותו ניתן לקבל בכרטיס זכרון בודד הינו 8 גיגה-בייט, כך שלמעשה ניתן לחבר ללוח האם עד 64 גיגה-בייט של זכרון. כמובן שהשוק אשר זקוק לכמות זכרון שכזו הינו שוק השרתים ותחנות העבודה.
כפי שציינו, אינטל ויצרני לוחות האם לא חסכו מכם את האפשרות לבצע מערך מרובה ליבות גרפיות כאשר בלוח האם X79-UD5 ניתן להציב שלושה כרטיסי מסך אשר יפעלו במהירויות רוחב-פס של X16, X8 ו-X16 נוסף בתחתית. כמובן שגם טכנולוגיית CrossfireX מבית AMD וגם טכנולוגיית SLI מבית NVIDIA נתמכות באופן מלא ורשמי.
גם על מערכת הספקת הכח לא חסכה גיגהבייט כאשר הציבה מערכת בעלת 14 שלבים ליציבות והספק חשמל מקסימליים, דבר אשר תורם רבות ליכולות האוברקלוקינג של המעבדים. בשונה מהדורות הקודמים, עשתה בדור זה גיגהבייט צעד חשוב ומשמעותי אשר משפיע באופן ישיר על נוחות, דיוק וניטור אוברקלוקינג בשימוש של סלילי מתח הניתנים לניתור. כפי שראיתם במדריך האוברקלוקינג למעבדי ה-K בתושבת LGA1155, למערכת הספקת כוח מנוטרת יתרון חשוב בנוחות ההמהרה. ב-X79-UD5 ישנה כמות צנועה של חיבורי SATA להתקני אחסון: ארבעה חיבורים בתקן SATA II יחד עם שני חיבורים בתקן SATA III אשר פועלים ישירות מערכת השבבים בנוסף לארבעה חיבורי SATA III (אפורים) אשר פועלים על בקר צד-שלישי המספק תמיכה בנוסף למגבלת ערכת השבבים.
ה -Core i7-3820 יצא ביחד עם ה Ivy Bridge? זה הגיוני?
אז זה אומר שכל "TOCK" יהיה אקסטרים?
תשובה ל-2
גם ב-Tickים היו מעבדי אקסטרים בעבר, על אף שנראה כי אינטל חדלה מהמנהג הזה וכיום מעבדים פתוחים לתושבת מיינסטרים יהיו K בלבד.
מחכים ל IVY BRIDGE
עם 22NM וה TRIGATE – מי שיכול להמתין כמעט שנה עם השידרוג , ואולי אפילו ל IVY.B-E זה יהיה כבר באמת שדרוג ….
גולשים יקרים,
זו הביקורת הראשונה שלנו על כל הפלטפורמה של X79 – צפו לביקורות נוספות בעתיד שיכסו את כל הנושאים והשאלות שביקורת זו משאירה.
השארו מעודכנים. 😉
המעבדים לא מגיעים עם קירור מים
המעבדים יגיעו בגירסת Tray.
בתוספת של כ- 20$ אפשר יהיה לקבל גוף קירור אוויר סטוק של אינטל (שהוא קצת יותר טוב מאלה שמגיעים היום ואפילו מגיע עם לד כחול אבל עדיין נותן ביצועים מאוד נמוכים).
בתוספת של כ- 100$ אפשר יהיה לקבל את מערכת קירור המים המדוברת.
ביצועים במשחקים
יש בעיה עם ביצועי המשחקים שלכם, כי הצואר בקבוק הוא הכרטיס מסך. עם מערך של 2 או 3 כרטיסים ברמה של gtx 570 לפחות היינו רואים תוצאה שונה בין המעבדים.
נראה טוב אבל…
מה עם עוד כמה מבחנים? כמו CRYSIS2/BATTLEFIELD3 וכל המשחקים החמים היום
מעניין לראות איך המעבד החדש בהשוואה ל2600K במשחקים האלה..
לדעתי מיותר
אולי רק עוד שנה וחצי יהיה לזה איזה שהו שימוש … כרגע יותר ממספיק I7 2600K מומהר ל-4.8 עם שני כרטיסי מסך 6970/570 (וגם זה אוברקיל מפחיד)
תמיד מעבדי ה-X היקרים היו מיותרים ונחשבו ל-"פלאפון מוזהב"
ז"א מעבד יוקרתי סתם בשביל השואו. כל אחד שאין לו 20 אלף ש"ח לשרוף על מחשב.. סתם כי בא לו, קונה את מעבדי ה-K וממהיר להם את הנשמה. כמו כן פתיחת האפשרות ל-3 כרטיסים במקביל (במהירות 16-16-8) מיותרת כמו הוספת 4 גלגלים נוספים למכונית שלכם.
שוב אם אתם לא שורפים אלפים על כרטיסי מסך כי בא לכם להשוויץ שיש לכם 90 FPS (למרות ש-30 FPS זה כל מה שאתם צריכים כדי לשחק חלק בכל משחק). דבר מאכזב נוסף ששמתי לב לאחרונה נוגע למהירויות התיזמון של כרטיסי הזיכרון ה-"חדשים". 9-9-9-24 זה איטי להחריד! במיוחד לכרטיס של 1600MHZ. כרטיס זיכרון מהיר אמור להיות 7-7-7-21. תיזהרו כשאתם קונים כרטיסי "אקסטרים" עם תזמון גרוע. שבת שלום
[…] בעוד ימים ספורים צפויה אינטל להשיק את פלטפורמת האקסטרים החדשה שלה, ה-LGA2011-v3. בכך, משחררת אינטל לגימלאות את תושבת האקסטרים הקודמת שלה, ה-LGA2011 שהושקה לפני כמעט שלוש שנים. […]
[…] יחד עם תושבת האקסטרים LGA2011 שבהתחלה עשתה שימוש במעבדי הסנדי-ברידג' ולאחר מכן באייבי ברידג'. עם תושבת זאת, הבקר האחראי על […]