בכל פעם שאנחנו נוסעים לסקר תערוכות בחול בשנים האחרונות, אנחנו תמיד מחפשים את הסארטאפ הישראלי החדש שמעורר רעש. ככה ראינו בתערוכת קומפיוטקס האחרונה בטאיוואן את חברת LucidLogix עם שבב ה-Hydra שלה, בשנה שעברה ב-CES הייתה זו Boxee הישראלית ששמחנו לפגוש ברחבת התצוגה ולפני שנתיים אלו היו האנשים של Powermat. השנה, אין ספק שהחברה הזו היא חברת PrimeSense, שהגיעה ל-CES בכוחות משודרגים עם לא מעט מאנשיה הישראלים.
PrimeSense, למי שלא מכיר, היא חברת הסטארטאפ שעומדת מאחורי הטכנולוגיה של ה-Xbox Kinect של מיקרוסופט. החברה מפתחת את החומרה, השבב ואלגוריתמי הזיהוי, שמאפשרים לזהות את תנועות הגוף של המשתמש ולשלוט בעזרתם על כל פעולות המכשיר – החל במשחקים ועד להפעלת התפריטים, צפיה בתכני מדיה והעברת פקודות ל-Xbox.
שאלה שחזרה ועלתה בכל דיון על PrimeSense הייתה כמה זמן של חסד תיתן החברה למיקרוסופט, ומתי נוכל לראות מוצרים דומים למחשב האישי ולקונסולות אישיות. אמנם ברחבי הרשת כבר יכולנו למצוא דוגמאות לאנשים שחיברו את הבקר של ה-Xbox Kinect למחשב האישי בצורה לא רשמית, אבל לא היה לאף אחד ספק שבקרוב נראה דברים כאלו גם ישירות ממיקרוסופט או משותפות אחרות של PrimeSense. ובכן, מסתבר שב-PrimeSense לא נתנו זמן רב למיקרוסופט, וב-CES החברה הופיעה בלא מעט דוכנים נוספים.
ראשית ראינו את המוצר של חברת אסוס. החברות הציגו את ה-Xtion PRO, בקר של אסוס המתחבר ליציאת USB ויכול לעבוד עם כל מחשב. המוצר אמור להיות זמין בכל העולם כבר בסוף החודש במחיר של 200 דולר. הבקר של אסוס כולל רק מצלמה אחת, בניגוד לבקר של ה-Kinect הכולל שתי מצלמות, ולכן הוא יודע לזהות רק תנועה ותנועות עומק, ולא כולל מצלמת RGB. בנוסף, הציגה אסוס את WAVI, קופסת שליטה לבקר שלה המאפשרת לחבר את הבקר לטלוויזיה ולהשתמש בו בתור שלט וכמובן לצורך משחקים ואפליקציות.
הבקר של ASUS | ולצידו הבקר של PrimeSence, ניתן לשים לב בבירור למצלמות החסרות |
אבל לא רק עם אסוס הופיעה PrimeSense. בדוכן של אינטל יכולנו לראות שיתוף פעולה של PrimeSense עם אורנג' צרפת – שם פיתחו מוצר בשם Keenu, גם הוא בקר שליטה לטלוויזיה המאפשר לשלוט ולשחק משחקים. הייחודיות פה הוא שימוש במעבד אינטל אטום כפול ליבה – מה שמדגים את כמות הביצועים הדרושה על מנת להפעיל את האלגוריתמים של החברה (ב-PrimeSense אומרים שהם צריכים 50% מיכולות של השבב של אינטל, אבל הם משפרים את האלגוריתם כל הזמן במטרה לחסוך במשאבי עיבוד).
בנוסף הציגה החברה שיתופי פעולה עם יצרניות טלוויזיה כמו Haier, Hisense ו-TCL – אשר הודיעו כי ישלבו בקרים של PrimeSense בתוך המוצרים שלהם (כאשר הבקר נמצא כבר בתוך הטלוויזיה). אין ספק שלמוצר של PrimeSense יש פוטנציאל גדול מאוד, ואנו מקווים שבקרוב כבר לא נהיה צריכים לזכור את התשובה לשאלה הניצחית – איפה לעזאזל הנחתי את השלט של הטלוויזיה…