הכרטיס עצמו
כרטיס המסך הגיע אלינו באריזת Retail צבעונית כאשר בצידה האחורי מפורטת רשימת הפיצ\'רים של הכרטיס (ללא כל נתונים טכניים). גם תוכן האריזה לא הרשים במיוחד, היות והבאנדל דליל למדי וכולל מספר כבלים בסיסיים ומתאם DVI -> VGA. שני הדיסקים המצורפים לחבילה מכילים דרייברים ואת תוכנת WinDVD 5 (לניגון סרטי DVD במחשב). לדעתנו ב-Point of View יכלו להשקיע קצת יותר בבאנדל, אולי אפילו לצרף אליו משחק או שניים, כפי שרבות מהמתחרות עושות זה זמן רב.
![]() |
אחד הדברים הבולטים בכרטיס עצמו, כזה אותו כבר מזמן התרגלנו לראות על כרטיסי מסך, הוא כניסת המתח החיצוני ישירות מספק הכח, או ליתר דיוק במקרה שלנו – העדר כניסה שכזו. כרטיסי המסך של ימינו צורכים כח רב מהמערכת, ולכן לרוב הם מגיעים עם חיבור נוסף לספק הכח (ולעתים אף שני חיבורים שכאלו), מגמה שהחלה לפני שנים עם כרטיסי ה-Radeon 9700 של ATi. אך בעוד אחיו הגדולים של ה-GeForce 6600GT נזקקים לחיבור המתח הנוסף כדי לפעול בצורה תקינה, הכרטיס שלפנינו דווקא לא. הסיבה לכך נעוצה לא רק בתהליך הייצור של הליבה, שנועד להבטיח כי היא צורכת פחות חשמל, אלא בעיקר בשל עובדה שהכרטיס עובד באפיק PCI-E, שמאפשר, בין השאר, העברת הספק חשמל רב יותר לכרטיס המסך דרך החריץ עצמו. ישנם כמובן כרטיסי PCI-E רבים אשר עדיין דורשים חיבור מתח חיצוני, אך זה נובע מעצם היותם חזקים יותר מה-6600GT או, במקרים מסוימים, עקב כך שהכרטיסים תוכננו במקור לממשק ה-AGP המיושן.
דבר חשוב נוסף אליו כדאי לשים לב במבנה הכרטיס הוא החיבור הנמצא בחלקו העליון, המיועד עבור SLI (ר"ת: Scalable Link Interface). השיטה של nVIDIA לחיבור שני כרטיסי מסך במקביל על לוח אם אחד, לשם השגת שיפור משמעותי בביצועים). טכנולוגיית ה-SLI קיימת בכל סדרת ה-NV4x, אך דווקא בתחום ה-Mid Range היא בעלת החשיבות הרבה ביותר, שכן היא מאפשרת לצרכן לשפר משמעותית את ביצועי המערכת שלו מבלי להוציא כסף רב על כרטיס חזק יותר, אלא רק לרכוש כרטיס Mid Range זהה לשלו. בסופו של דבר, טכנולוגיית ה-SLI משמשת לא רק לשיפור הביצועים בטווח המיידי, אלא גם פותחת אפשרויות שדרוג זולות ויעילות לטווח הרחוק.
![]() | ![]() |
עדות נוספת לפליטת החום הנמוכה יחסית של הליבה מספקת מערכת הקירור של הכרטיס, אשר לשם שינוי איננה מפלצתית, רועשת ותופסת שני חריצים בגב המארז. מדובר בסך הכל בגוף קירור צנוע למדי בעל מאוורר חרישי אשר, כך עושה רושם, מצליח לקרר את הליבה ללא שום בעיה. בנוסף, למרות המהירות הגבוהה של הזכרונות (1000MHz), הם אינם מקוררים כלל מעבר למאוורר היחידי שעל הכרטיס.