יצרנית השבבים הגרפיים NVIDIA ממתגת בפעם השניה את GeForce 8800GT, והפעם כ-GTS240.
NVIDIA כבר התחילה בהדרגה להציע ליצרניות הכרטיסים את תרשימי הייצור לכרטיס שיימכר הפעם תחת השם GeForce GTS240. מדובר בטכנולוגיה אשר קיימת זמן רב ולכן אין לצפות למשהו חדש אלא לגרסה ממותגת מחדש של 9800GT אשר בעצמה ממותגת מ-8800GT כך שלא צפוי שינוי גדול בביצועי הכרטיס.
ליבת ה-GeForce GTS240 היא G92B מחודשת מ-NVIDIA אשר מתאפיינת בתהליך ייצור של 55 ננו-מטר, מה שמאפשר לה יכולת אוברקלוקינג גדולה וצריכת חשמל נמוכה מזאת של הליבה המקורית, ה-G92. בנוסף לזאת, הכרטיס יכיל כ-112 מעבדי זרימה ו-28 יחידות טקסטורה. תדרי הכרטיס הוגברו ועומדים על 675 מגה-הרץ לליבה, 1620 מגה-הרץ למעבדי הזרימה ו-2200 מגה הרץ לזיכרון בטכנולוגיית DDR3. כרטיס ה-GeForce GTS240 יכיל כ-1 גיגה-בייט של זכרון. כל זאת יביא לשיפור הביצועים בעזרת השבב בן השנתיים, ומכיוון שהכרטיס מכיל ליבה ישנה יחסית הוא אינו יתמוך בתכונות כמו DirectX10.111 אלא ב-DirectX10 בלבד.
![]() |
שני כרטיסי 8800GT במערך SLI – עדיין פופולארי |
למרות שלרבים המיתוג מחדש של NVIDIA נראה כניסיונות החייאה לליבה שמתה, מדובר בליבה פופולרית וחזקה יחסית לצרכים רבים היום, ו-NVIDIA מתחייבת מצידה לשמור על מחיר סביר, תחזוקת דרייברים ותמורה הוגנת.
NV האלו מתחילים לדרדר בירידה…
ירידה מאוד תלולה… אני חושב ששנה הבאה ATI יובילו אפילו יותר שנה שעברה-השנה… 🙂 TO ATI!
נו סבבה..
זה GTS240 הוא אמור להיות חלש בהשוואה ל260-270-280 וכו'.. במקום ליצור דבר חדש הם לקחו כרטיס מצויין מדור ישן וחידשו ושיפרו .. מה שאומר שתקבל כרטיס טוב וזול ולא איזו גרסה מסורסת של כרטיס יותר טוב עם ביצועים חרא.. אל תשכחו שהכרטיס הזה עדיין קיים והריץ משחקים על רמה גבוה, אני חושב שאם הוא יהיה ממותג נכון כמו ויעלה כמו כרטיסים של 9400-9500 הוא יצליח יפה מאוד – הוא מופנה לקהל הנמוך! והם יקבלו תמורה טובה.
יש לי 8800GT
וזה אחד הכרטיסים יותר טובים שקניתי בחיים שלי קניתי אותו ליפני יזה שנה וחצי
ומאז אין שום משחק (חוץ מקרסיס שיצא ב 2007) שגרם לו להתאמץ באמת
רק התמחור יקבע את גורלו
התמחור כבר יצטרך להיות ממש נמוך, 9800GT כבר נמצאו במחירים של 600 ש"ח וכבר ניתן כיום לרכוש GTS250 בכ650 ש"ח, ע"מ שהכרטיס הזה ירכש הוא יצטרך להיכנס למשבצת מחיר מאד נמוך
מעניין אם ההיסטוריה תחזור..
מעניין אם ההיסטוריה תחזור על עצמה גם..אני מתקוון שGTS240 יהיה יותר טוב מGTS250?
כמו ש8800GT היה בסוף יותר טוב מ 8800GTS עד שהם "סידרו" את המצב.. תכלס אני מצפה שהוא יהיה משתלם מאוד אחרי OC רציני ובכלל אולי השתלם מאוד לעשות איתו SLI ולקבל ביצועים טובים ואולי ברמה של 275-280GTS בפחות מ1000 שקל … בקיצור מעניין!
ל-3
על איזו רזולוציה אתה מריץ את כל המשחקים שלך?
ל-6
1680X1050 DELL 2007WFP
3 – מה אתה מחרטט?
גם אני קניתי 8800 לפני שנתיים וחודש ולא רק crysis "גורם" לו להתאמץ, הוא מפיל אותו מהרגליים, תנסה לשים הכל על הכי גבוה תראה אם תוכל לשחק ככה, בתוספת של crysis כבר הורדתי הכל לבין medium לlow כדי שהמשחק יקרטע בצורה סבירה. אפילו Neverwinter nights2 לא רץ שם עם כל ה-settings. זה כרטיס בינוני שפעם דפקו אנשים ומכרו אותו ב1800 שקל ואח"כ מכרו אותו ב1200 ועכשיו הם מנסים לדחוף אותו פעם שלישית.
8, הגזמת לגמרי…
הכרטיס הזה נותן ביצועים יפים מאוד ב 1680… בקרייסיס אתה צודק, לא מספיק טוב… בכל השאר הכרטיס הזה מעולה…
יכול להיות ששאר החומרה שלך לא חזקה, או שיש בעיה אחרת במחשב… אוליי דרייברים לא עדכניים וכו'
גם לי היה את הכרטיס
והוא היה מצויין! בקרייסיס הכל על HIGH חוץ מPOST שהיה LOW ובלי AA עבד חלק לגמרי.
שאר המשחקים עבדו מצויין גם עם AA
ואני מדבר רק על רזולוציה של 1680. לא פחות
זה שהיום הוא יהיה מיועד למעמד נמוך זה בסדר גמור.
ל-8 כנראה אתה מתבלבל קצת
אתה מתכוון ל-8800GTS 320MB שהוא פחות חזק מה-8800GT.
בכל אופן לי יש 8800GT ואני מריץ איתו את כל המשחקים על מקסימום ברזולוציה של 1680X1050 ורק בקרייסיס אני מתפשר על הגדרות של HIGH.
למה למתג מחדש שוב?
זה כרטיס של 300-450 שקל גג, כמה שימהירו אותו הוא עדיין לא 4770 ובקושי מזיז למישהו, לפי דעתי זאת טעות מרה וNVIDIA ישלמו על זה ביוקר.
ל-12 מה זה כבר יעשה ל-NDIDIA
ולהגיד זה טעות מרה???
אם ימתגו את GTS240 במחיר 400 או 350 נניח הוא ישתלם
למה הוא מריץ כול משחק על הכי גבוהה אז הוא ישתלם לשוק הנמוך
מיתוג מחדש – עד מתי?!
כמה אפשר למחזר את ה8800GT?!
בנתיים האחרונות יש לNVIDIA נטייה למחזר ולהשתמש בטכנולוגיה ישנה תחת שם חדש.
כל ה"מיתוג מחדש" הזה זה מה שגרם לי לא לסמוך על NVIDIA יותר – אני מאוד מרוצה מהATI שלי.
8800 GTS 512MB
אני קניי לפני שנה וחצי 8800GTS 512MB
בהתחלה הוא הריץ גם את קרייסיס על הכי גבוה, אבל היום… Virtua Tennis 3 כבר מקרטע
שלא נדבר על COD 4 שנתקע כל כמה שניות
אני חייב כרטיס חדש…
8600 GT
הכרטיס מסך הכי טוב שיצא אי פעם. עד היום הוא שם את קריסיס בכיס הקטן היתי שם אותו עם רזולוציה 1024X768
על גרפיקה V.HIGH היה מריץ אותו בלי מאמץ. פאר קריי 2 מקיא דם כשהוא מרגיש את שבבי הג'י פורס שלי מתחילים לשלוח בו אלקטרונים לפיקסלים..כרטיס מסך אחד הטובים בהיסטוריה (חוץ מriva tnt 64mb)