לאחר שראינו כבר ניידים זולים בכל הצורות והגדלים כמעט מכל חברה שיש לה קשר כלשהו לשוק הניידים, משיקה לנובו את סדרת ה-e שלה.
נכון לרגע זה, לאחר שהשיקה אינטל את מעבדי ה-Atom מתוצרתה, כבר ברור לכולם כי שכשהשיקה אסוס את ה-Eee PC שלה עוררה החברה מהפכה רצינית. הניידים של החברה הציגו משקל נמוך מאוד, בנוסף למימדים קטנים ומחיר שקרץ לכל כיס. כרגיל, התחרות לא אחרה לבוא כשחברות רבות השיקו גם הן הצעות דומות, כשרובן ככולן עלו על המקור בזכות שימוש במעבד Atom N270 חדש ונוצץ במקום הסלרונים הישנים בהם השתמשו ה-Eee PC המקוריים.
מתחרה נוסף, אם כן, הן ל-Eee PC והן לכל המתחרים שקמו לו, הוא סדרת ה-e מבית לנובו. הניידים החדשים, מדגם ה-IdeaPad S9e וה-IdeaPad S10e (שם הנייד רומז על גודלו של המסך: 9 אינץ' ו-10 אינץ' בהתאמה), יתבססו על מסך עם תאורת לדים, בניגוד למסכי LCD מסורתיים המשתמשים בנורות ניאון הצורכות יותר הספק ובעלות נטיה להבהב. בנוסף, יוכלו הניידים להכיל עד 1.5 ג'יגה-בייט של זיכרון DDR2, ואפשרות לבחור בין כונן פלאש (SSD) בגודל של 4 ג'יגה-בייט, או כונן קשיח מכאני בגודל של עד 160 ג'יגה-בייט. תוכלו לקבל את הנייד עם מערכת הפעלה חלונות XP, כשישנה גם אפשרות למערכת הפעלה של לינוקס -Novell SLED 10.
התכונה המעניינת ביותר של הניידים, ההופכת אותם ליוצאי דופן מבין הניידים של שאר החברות, היא תכונה הנקראת Instant ON. בדומה לתכונת ה-Express Gate מבית אסוס, ה-Instan ON של לנובו מאפשרת להעלות מערכת הפעלה חלקית במספר שניות. מערכת ההפעלה החלקית מספיקה עבור בדיקת דואר אלקטרוני, גלישה באינטרנט, ניהול שיחות וועידות וידאו, לראות תמונות ולהאזין למוזיקה. מכיוון שאלו הם ממילא השימושים הנפוצים ביותר למחשב NetBook, מדובר בתכונה מצויינת שתעזור לדחוף את מכירותיהם של הניידים קדימה.
|
קטן קטן
|
עם זאת, לניידים ישנה נקודת תורפה אחת: המשקל. גם הנייד בעל מסך ה-12 אינצ' מבית דל, ה-NetBook הגדול ביותר בו נתקלנו עד היום, שקל קילוגרם אחד. הניידים החדשים, לעומת זאת, ישקלו 1.2 קילוגרם, תוספת כמעט ובלתי מורגשת לכל הדעות, אך עדיין מדובר בחסרון קל.


