NEC משיקה את מחשב העל המהיר בעולם, בכל הנוגע לחישובי וקטורים. החברה טוענת כי מחשב העל החדש, אמור להתחרות במערכות של היצרניות המובילות בתחום, שבראשן עומדת IBM.
מחשב העל קיבל את השם SX-9, כאשר ה-SX מציין את משפחת מחשבי העל מבית החברה. על מנת לזכות בתואר זה, המציין חישובים מדעיים מורכבים במיוחד שמצויים בעיקר בתחומים הדורשים חישובים שקשורים במספר גורמים, ביניהם כיוון וגודל, ה-SX-9 נעזר במספר רב של יחידות לחישובים אריתמטיים, המתקשרות בקצב גבוה במיוחד, העומד על 128 ג'יגה-בייט לשנייה. כוח החישוב הרב של המחשב מאפשר לבצע בו זמנית מספר רב של פעולות מתמטיות הקשורות באובייקטים שונים, פעולות מתמטיות אשר מגיעות לרמות גבוהות במיוחד, אותן לא כל מחשב על מסוגל לבצע. בין התחומים אשר יוכלו לנצל את המחשב החדש נכללים חישובי מזג האוויר, אווירונאוטיקה וחלל וכן סימולציות של נוזלים בתנועה.
מעבד בודד שמיוצר בארכיטקטורה שכזו מסוגל לבצע 102 מיליארד חישובי נקודה צפה בשנייה, כאשר רוחב הפס בינו לבין הזיכרונות מגיע ל-256 ג'יגה-בייט לשנייה. בהתחשב בעובדה שה-SX-9 עושה שימוש במינימום של 4 מעבדים במקביל, נתונים אלו גדלים בקצב מסחרר. בנוסף לזאת, ה-SX-9 מסוגל להכיל נפח זיכרון עצום, המגיע ל-1 טרה-בייט של זיכרון משותף, העומד לזכות כלל המעבדים, שכן אין כל הקצאה או הגבלה פיזית של זיכרון למעבד בודד.
מעבד בודד שמיוצר בארכיטקטורה שכזו מסוגל לבצע 102 מיליארד חישובי נקודה צפה בשנייה, כאשר רוחב הפס בינו לבין הזיכרונות מגיע ל-256 ג'יגה-בייט לשנייה. בהתחשב בעובדה שה-SX-9 עושה שימוש במינימום של 4 מעבדים במקביל, נתונים אלו גדלים בקצב מסחרר. בנוסף לזאת, ה-SX-9 מסוגל להכיל נפח זיכרון עצום, המגיע ל-1 טרה-בייט של זיכרון משותף, העומד לזכות כלל המעבדים, שכן אין כל הקצאה או הגבלה פיזית של זיכרון למעבד בודד.
בעקבות השיפורים השונים במבנה המעבד ושאר הרכיבים, בהם נכללים המעבר לתהליך יצור של 65 ננומטר ושימוש בפתרונות קירור יעילים יותר, הצליחה NEC לקצץ בצריכת החשמל ובגודלו הפיזי של מחשב העל, מה שמעניק לה יתרון בכל הנוגע ליעילות ועלות סופית ללקוח.
![]() |
המחשב החדש |
על מנת לנצל את המקסימום ממערכת ה-SX-9 ולמזער את תופעת צוואר הבקבוק, אשר מגבילה את המערכת מסיבות הקשורות בתוכנה או בחומרה, NEC ציידה את ה-SX-9 במערכת הפעלה מסוג יוניקס (UNIX) המיועדת לתחנות עבודה ושרתים, ומאפשרת ניצול מקסימלי של המערכת. כמו כן בעקבות השימוש ביוניקס ישנה האפשרות לשנות ולהתאים את כלל המערכת לשימוש ספציפי לפי דרישות הלקוח.
מחשב העל יוצג רשמית כבר בחודש הבא בתערוכת ה-Super Computing 2007 שתתקיים בנבאדה שבארצות הברית, ומאוחר יותר גם בתערוכה פרטית של החברה, הנקראת iExpo2007 ותתקיים בעיר הבירה של יפן, טוקיו.
בטח גם זה לא יריץ את CRYSIS חח
קצת הגזימו בדרישות לדמושלו לא ?
אגב ראיתם את הדמו החדש של NEED FOR SPEED? מדהים המדבר . . .
חח.. אשכרה
מעניין לדעת איך CRYTEK מצלמים את כל הטריילרים [=
כמה זמן אחריות ?
עם כל מה שעברנו עד עכשו עם NEC אולי כדאי שיתנו קצת אחריות.
לא מתאים לי לקנות מחשב על ואז לקבל מחשב תקול אחרי חצי שנה של שימוש ולבקש להחליף אותו בחנות…
מה הקשר קרייסיס?
מה הקשר? ניראה לי הוא באמת לא יריץ חחח
דרך אגב הדמו של NFS גם בנאבדה(לא קשור)
בטח ויסטה תצליח גם אותו לתקוע
מריץ קריסיס אבל בלי AA וצל
חחחחחח
מחשב (אינ)על (דינק)
סוף סוף מחשב שיוכל להריץ חלונות ויסטה
סוף סוף מחשב שיוכל להריץ חלונות ויסטה
בליאט חלאס לבכות על ויסטה
כל מי שיש לו ג'יגה זיכרון ובוכה על זה להלן הפתרון
http://www1.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=589656
במחשב בעבודה יש לי ר' 1 ג'יגה עם XP, שמתי VISTA, שרץ באמת די לאט, והכנסתי את הכונן הזה . . . ה' ירחם . . . המהירות פתיחת חלונות ומערכת ההפעלה עכשיו יותר מהירה מהמחשב שלי בבית עם 2 ג'יגה RAM מובנה . . . מפחיד כמה שה READY BOOSY הזה עוזר