הפינוק של אסוס
מחשב ה-G750JH שנבדק בביקורת זאת הוא מחשב נייד שכולל הכל ויותר. כגיימר, מצאתי שיש בו יותר מכל מה שאני דורש שיהיה במחשב נייד מתקדם למשחקים.
תחילה, העיצוב החיצוני שלו מוצא חן בעיני ובהחלט שווה להתרברב בו. ארבעה ממשקי USB 3.0 וחיבור Thunderbolt הם לא דבר שרואים בכל מחשב וגם אם אחבר ציוד היקפי רב, צריך מאמץ כדי להגיע למצב בו אני משתמש במפצלים עקב מחסור בממשקים.
כונן הבלוריי הוא עוד תוספת שמדגישה עד כמה הנייד הזה מכוון לכל הכיוונים ולא מחסיר דבר. על אף שהשימוש שלי בבלוריי או דיסקים בכלל הוא אפסי, גם האפשרות הזאת קיימת. זאת, בנוסף לכך שיוצרי תוכן למיניהם ימצאו שימוש רב בכונן.
מסך ייחודי
המסך והמקלדת הם בהחלט החווייה הבולטות במחשב של אסוס. תצוגת המסך חדה ונראית מעולה והשימוש בתדר של 120 הרץ מוסיף אל החדות הזאת גם תנועה חלקה. השילוב הזה נדיר מאוד היום בשוק המסכים ובעיקר בשוק מסכי המחשבים השולחניים.
המקלדת בנויה בצורה נכונה ומתאימה גם להקלדה וגם לשימוש במשחקים, ותוספת התאורה והמשטח הקריר רק מעצימה את חוויית השימוש בה.
העוצמה הגרפית שמכיל המחשב בדמות Geforce GTX 780M היא לא החזקה ביותר שמצויה כיום בשוק המחשבים הניידים, אך לא רחוקה משם. בעוד שבמשחקים מסויימים יש להתפשר בהגדרות, ברבים אחרים כלל לא יהיה צורך.
שילוב של התכונות הללו עם מעבד ראשי חזק מאוד, נפח זיכרון גדול ואחסון של שני כונני SSD במערך הופך את ה-G750JH של אסוס למכונת עבודה משומנת ומהירה. השימוש במחשב הוא תענוג, גם למי שרגיל למחשבים שולחניים מתקדמים מאוד.
בנוסף לכל אלה, כולל הנייד עוד כמה תוספות כמו ליבת רשת מסוג Killer E2200 לתעדוף של תעבורת רשת, וכרטיס קול פנימי שנושא את מותג ה-SupremeFX של אסוס עם מגבר לאוזניות.
אז כמה התענוג עולה? ובכן, נכון לעת כתיבת שורות אלו ניתן למצוא את הנייד מדגם G750JH-CV082H בעלות של קצת פחות מעשרת-אלפים שקלים (כ-9500 שקלים לזול ביותר) והוא מגיע עם אחריות לשלוש שנים.
אם אתם גיימרים ומשתמשי קצה שאפתנים שמחפשים מחשב נייד בעל איכות בניה טובה, כמות גדולה של ממשקים מתקדמים וחוויית שימוש ללא דופי, ה-G750JH של אסוס הוא בחירה מצויינת. המסך הנהדר, כוח העיבוד הגבוה והאחסון המהיר הופכים את הנייד הזה לאחד הניידים הטובים בשוק.
מחשב נייד – Asus G750JH-CV082H
הטוב
- מעבד חזק
- כרטיס מסך שמתמודד היטב עם הדרישות הגבוהות היום
- 16 גיגה-בייט של זיכרון שניתנים להרחבה ל-32
- מערך אחסון מאוד מהיר
- מסך חד בעל צפיפות פיקסלים גבוהה
- מקלדת נוחה לשימוש, אפשרות לתאורה אחורית
- טמפרטורות פעולה טובות בעת מאמץ
הרע
- חיי סוללה קצרים. מאוד.
- רועש בעת מאמץ
- מסך מבריק, טביעות אצבע נראות באופן ברור
- מחיר גבוה
- משקל גבוה
- אינו תומך ב-NVIDIA Optimus המאפשר מעבר בין הליבה הגרפית של NVIDIA למובנית במעבד של אינטל צורך חסכון בחשמל
אממ.. לא החליף אותו ה-G750JK שכבר קיים בארץ ויש בו את ה-GTX880M?
וואי איזה צעצוע !!! בעיה יחידה ש אני רואה בו אין גישה לגופי קירור ו מאווררים לצורכי ניקיון . היה לי את G75JH היה אחלה רק כל שלושה חודשים היו ניסתמים מאווררים וכדי לנקות נדרשתי ממש לפרק את כל הלפטופ וזה מלחיץ ומבאס . חוץ מזה לא רואה מינוסים. באה לי אליו 🙂
יש לי אותו כ10 חודשים… החיסרון היחיד שלו זה המשקל, ל1: 880 זה הגירסה שיצאה אחריו, יש לה קירור טיפה יותר טוב והכרטיס מסך חזק בכ8% שזה בערך 3-4 פריימים לשנייה
ASUS לא אמינים בשירות ובאיכות המוצר, כשיתקלקל (וזה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים) תתקשרו לאלוהים ותקבלו ממנו שירות, אין עם מי לדבר שם.
לא מוכרים בכלל מחשבים לא של ASUS או MSI בישראל, בלתי אפשרי לקנות, וגם אם יש בארץ אז יש את הגירסה עם המעבד הנמוך יותר 4700 במקום 4800 וכרטיס מסך פי 2 נמוך 750,760, או 850,860, והם עולים יותר ממה שעולה בחול עם המפרט היותר חזק 4800 עם 870 או 880.. פשוט מעצבן
יש לי את הg750jz שקניתי בארץ ואתה מדבר שטויות. ההבדל היחיד הוא שמקבלים פריפריאלים פחות טובים ו16 גיגה זיכרון במקום 24. אבל אם כבר הגבתי, הכרטיס מסך מגיע לטמפרטורות יחסית גבוהות, כרגע משחק על 84 מעלות. אבל המאוורר רחוק מעוצמה מלאה. יש לקחת בחשבון.
84 זה מצויין בשביל לפטופ ובטווח הנורמה.