היצרנית הסינית הגדולה מנסה להמציא מחדש את הטאבלט עם משטח מגע גדול שמחליף את המקלדת המוכרת לנו
בשנת 2011 חברת אייסר הביאה לשוק יצור כלאיים מוזר שענה לשם Iconia 6120 – והחליף את המקלדת המסורתית במסך מגע שני שידע לשמש להרחבת התצוגה הראשית או כמקלדת מגע לעת מצוא. התוצר הסופי היה כבר ולא מוצלח במיוחד – אך למרות זאת נראה שהקונספט ששואף להעלים את המקלדת נשאר, ומבצע קאמבק מעניין כעת אצל חברת לנובו במכשיר חדש לחלוטין העונה לשם Yoga Book.
המחשב החדש נמצא בדיוק באמצע הדרך בין נייד לטאבלט, עם מסך מגע בגודל 10.1 אינץ' שמבוסס פאנל IPS ברזולוציית 1,200×1,920 פיקסלים – שאליו מחובר משטח מגע גדול של חברת Wacom אשר מחליף את מקשי המקלדת, ומתפקד הן כמשטח שרטוט וציור באמצעות עט מגע והן בתור מקלדת וירטואלית ש'מוקרנת' מתוכו (עם הכינוי Halo שתואם את המראה המתקבל) ומציעה רטט בתור משוב שמדמה את התחושה שבהקלדה אמיתית. התיעוד להלן יעזור להבין זאת טוב יותר:
שאר החומרה של ה-Yoga Book היא בינונית למדי עם שבב אינטל אטום x5-Z8550 מרובע ליבות, זכרון LPDDR3 בנפח של 4GB, נפח אחסון מובנה של 64GB, קישוריות Wi-Fi בתקן 802.11ac עם אפשרות לתוספת של קישוריות סלולר, מצלמת 8 מגה פיקסל אחורית, מצלמת 2 מגה פיקסל קדמית – וגם מערכת הפעלה מסוג חלונות 10 Home, חלונות 10 Pro או אנדרואיד מרשמלו עם ממשק אישי מותאם למולטי-טאסקינג, לבחירתו של הלקוח.
מקור: technobuffalo.com
מעטפת ה-Yoga Book עשויה סגסוגת מגנזיום ואלומיניום וכוללת את 'ציר השעון' הייחודי של מכשירי ה-Yoga 3 של החברה, שמציעים סיבוב של 360 מעלות ומאפשרים ארבעה מצבי שימוש שונים – כאשר הבחירה בחומרת אטום צנועה וביטולה של המקלדת איפשרו את לידתו של מוצר אשר כולל עובי מלא של כ-9.6 מילימטרים בלבד ומשקל של כ-690 גרם, מה שהופך אותו למחשב הנייד הקומפקטי ביותר בשוק, במידה מסויימת.
מעבר לחוסר היכולת שלנו לחזור מראש את איכות ויעילות יישום החלופה שלה למקלדות הפיזיות, יש רק בעיה אחת די גדולה עם ה-Yoga Book – המחיר שלו. 500 דולר עבור גירסת האנדרואיד ו-550 דולר לגירסת החלונות (Home) הם מחירים גדולים גם כשלוקחים בחשבון את הקונספטים החדשניים שמקבלים תמורתם, בתקופה בה יצרניות סיניות מציעות טאבלטים עם חומרה דומה ב-250 דולר ופחות או אפילו לאור ההצעה של מיקרוסופט עם ה-Surface 3 שהושק בעלות דומה למפרט דומה לפני קרוב לשנה וחצי.
קשה לנו לראות את צמד ה-Yoga Book הופך ללהיט-על חדש בשוק ברמת המחיר העכשווית שלו (אבל לא היינו פוסלים זאת על הסף), אבל אנחנו בהחלט לא נתנגד לראות יישומים נוספים עם משטח המגע-שהוא-גם-מקלדת במוצרים נוספים – אולי כאלו שיהיו מכוונים לשוק הבסיס של הניידים והטאבלטים אשר צמא לקצת גיוון ושידרוג שיבדיל דגם אחד ממשנהו, או לחילופין כאלו שיכוונו לאומנים ויוצרים עם חומרה מתקדמת יותר.
בכל מקרה – מבחינתנו מגיעות ללנובו מחיאות כפיים על עצם השאיפה לחדש ולשכלל.
מחשב נייד גאוני
אבל מעבד חלש מאוד
זכרון עלוב 4GB
אחסון 64 GB
זה לא מפרט רציני
זה זלזול
4GB עלוב?
זה לא מחשב נייד, זה טאבלט. זה גם עולה כמו טאבלט- 450-550 דולר.
וזה מהמם. קחו את הכסף שלי.
הייתי מעדיף שהם יוציאו גרסא עם איזה Core m וSSD, אבל אז זה יעלה כפול.
בסה"כ זה נראה לי כמו מכשיר שלישי טוב להשלים את הPC למשחקים והיוגה 2 פרו שלי.
פיל לבן, אני חושש.
מעבר לכך, לא הבנתי מה הגליק בכתב-יד… מי צריך כתב יד היום?
נדמה שכמה מעצבים עדיין חיים את הפירסומות של פעם (שהיו יפות וקלאסיות) שהראו עטים נובעים על מכתבות, לצד המחשבים של אז. אפילו הלוגו של 'וורד 6' הראה עט נובע.
אבל זה היה רק בשביל היופי… היום אין עוד צורך בכתב-יד (חוץ מנוסחאות, אולי, וגם זה עניין של זמן עד שיעברו לפיענוח מיידי) וכל איזכור של כתב יד כפיצ'ר, הוא אנכרוניסטי ומיותר, כי חוץ מתחושת 'קלאסיות' אוקספורדית,
אין בזה ממש.
לא נחזור לכתיבה בעט או סטיילוס, כי זה איטי, לא מדויק ומחייב OCR.