השקתו של ה-MacBook המחודש והמתקדם גוררת שלל תגובות מזלזלות, הומוריסטיות ולוחמניות מצד המתחרות המרכזיות של אפל בשוק האולטרבוקים. מלחמת ה-Mac וה-PC מתחדשת?
התחרות הבלתי מתפשרת בין עולם ה-PC של מיקרוסופט ושות' לעולם ה-Mac של אפל אף פעם לא פסקה, אך נראה שחשיפתו של ה-MacBook החדש, הדקיק והקליל מציתה מחדש חילופי מהלומות הדדיים – בטוויטר, כמובן.
ראשונה בתור הייתה לא אחרת מאשר ממציאת קטגוריית האולטרבוק-טאבלט המשולב, לנובו, שבחרה להזכיר לנו כי ה-Yoga 3 Pro שלה לא רק דק במקצת מה-MacBook (אם כי רק כאשר מתייחסים לנקודה העבה ביותר של הנייד מבית אפל, ראוי לציין), אלא גם מציע זוג חיבורי USB במקום אחד, שלושה מצבי שימוש שונים וגם מסך מגע גדול יותר וברזולוציה גבוהה יותר. תוסיפו לכך, אם תרצו, תג מחיר שנמוך בכ-100 עד 200 דולר ממחירו של MacBook ברמת מפרט חומרתי דומה – ואפשר להבין את טענותיה של לנובו, אם כי נדרש לציין גם את העובדה שה-MacBook קל יותר בכ-250 גרם, וגם כולל את חיבור ה-USB 3.1 המהיר יותר.
המתחרה הבאה שהתנדבה להזכיר לנו על קיומה היא אסוס, שציינה כי אולטרבוק ה-ZenBook UX305 שלה לא רק דק יותר מה-MacBook בקרוב למילימטר (שוב, בהנחה שמתייחסים לעובי המירבי של הנייד של אפל), אלא גם נושא מחיר התחלתי נמוך ב-600 דולר (!). אותו מחיר התחלתי אומנם כולל בתוכו נפח אחסון צנוע יותר, מעבד מעט פחות עוצמתי, מסך ברזולוציה נמוכה יותר ומימדים גדולים יותר, אך גם שידרוג לרמת איבזור דומה מאוד לזו של ה-MacBook תישא מחיר שנמוך בכ-200 דולר – על כן גם במקרה הנ"ל לא ניתן להכחיש את הפואנטה שמנסה להמחיש היצרנית הטאיוואנית לצרכנים.
אחרונה וחביבה לצאת כנגד ה-MacBook הייתה דל, שבחרה להתייחס למסך בעל המסגרת הצרה עד מאוד של הנייד מבית אפל – ולהזכיר לנו שניידי ה-XPS 13 החדשים שלה כוללים מסך בעל מסגרת צרה אפילו יותר, אשר גם כולל אפשרות לרזולוציה גבוהה יותר באופן משמעותי. בדל לא הזכירו זאת ב"תגובתם" הרשמית, אך בהשוואה בין ה-XPS 13 ל-MacBook ניתן לציין גם כי ההצעה של דל כוללת דגמי מעבדים עוצמתיים יותר (מסדרת ה-Broadwell-U, לעומת סדרת ה-Core M), יותר ממשקי חיבור, מסך גדול יותר אם אפשרות לממשק מגע וגם תמחור מגוון ותחרותי יותר – כל זאת במימדים ומשקל שאינם גבוהים באופן יותר מדי משמעותי.
לא כל החברות בחרו לנסות ולנתב את הבאזז שיצר ה-MacBook ברשת אל מוצריהן, אך אם תשאלו אותנו קיימות כרגע בשוק עוד כמה וכמה הצעות שעשויות להיות אלטרנטיבות מעניינות מאוד לאולטרבוק המרשים של הענקית מקופרטינו – ה-EliteBook Folio של HP וה-ATIV Book 9 החדש של סמסונג אשר מציעים חומרה דומה במשקל דומה מאוד ומחיר התחלתי נמוך ב-100 דולר, ה-S7-393 של אייסר, ה-ATIV Book 9 Plus של סמסונג וה-Zenbook UX301LA של אסוס שמציעים כוח עיבוד ומסכים מתקדמים יותר בטווחי מחיר דומים ועוד.
ניתן להמשיך בהשוואות בין ה-MacBook ליריביו הרבים גם עד בואו של דור מעבדי אינטל חדשים, אך בשורה התחתונה – ה-MacBook הוא מכשיר נאה ומרשים, אך במידה והוא לא עונה על מלוא הציפיות והדרישות שלכם תוכלו למצוא בשוק הרבה מאוד אלטרנטיבות, שאולי יהיו עדיפות עבורכם.
RIGHT][COLOR
הסיבה שאפל מצליחים למכור כל כך הרבה מוצרים, חוץ מיחסי ציבור מוצלחים ביותר, זה שהמקלדת ומשטח המגע שלהם יותר אמינים. למה כל כך קשה לייצר אולטראבוק עם טאצ'פד נורמלי.
עוד מוצר יקר שרק הלקוחות העיוורים של אפל יקנו.
מדהים איך כל היצרניות הצליחו לשים כמות נכבדת של חיבורים ואפילו להשאר דק יותר וזול יותר,
ורק אפל "כדי ליצור את המחשב הדק בעולם (not) וויתרנו על הכל כדי למכור לכם מתאמים יקרים, למוצר שגם ככה יקר בצורה לא פורפורציונלית"
"דק יותר וזול יותר"
כל היצרניות שהתנגחו במקבוק מייצרות מחשבים עם עובי אחיד. כלומר 12.8 מ"מ, אבל לאורך כל המחשב.
המקבוק מתחיל ב-13.1 ומסתיים במילימטר, לכן לדעתי אם רוצים להשוות עובי, שישוו את שטח החתך. אה, לא רוצים? למה? אה…הוא יותר דק… בסדר לא נורא.
בנוסף לזמני סוללה שמחשבים המריצים ווינדוס יכולים לחלום עליהם בעיקר.
זמני סוללה של 7-10 שעות כבר נפוצות במחשבי PC
מוכרזים או בעולם האמיתי?
ה-XPS 12 מוצהר ל-8 שעות, אבל יותר בכיון של 5
ה-XPS 13 החדש מוצהר ל-11-15 שעות אבל יותר בכיוון של 7-8
היוגה 2 פרו של חבר מוצהר ל-9 שעות ויותר בכיוון של 6.
אכן זמני סוללה טובים, אבל לדעתי, המקבוקים (פרו – 10 שעות, אייר – 12 שעות ו"החדש" – 9 שעות*) הרבה יותר קרובים להצהרה (יש לידידה אייר 13" והוא פשוט לא נגמר)
*לא ניתן לדעת זמן סוללה אמיתי, בהתבסס על מחשבים קודמים.
יש לי את ה-yoga 2 pro כבר שנה. 7 שעות זה ריאלי לגמרי.
אמת. עד היום לא ראיתי טאצ'פד אחד שמצליח להתקרב לטאצ'פד של אפל.
מעולם לא הייתה לי בעיה עם הטאצ'פד.