במהלך השנים האחרונות (ובעצם, מאז ומתמיד) יצא למוצרי Microsoft שם רע בקרב ציבור המשתמשים של מוצריה; חלק ניכר מהתוכנות שלה גזלו משאבים רבים מהמערכת ונטו לקרוס לעתים קרובות מאוד, אך מעל לכל היוו סיכון רב למחשב עליו היו מותקנות עקב חורי האבטחה הרבים שהיו קיימים בהם, אשר אפשרו לכל מי שחפץ להשתלט על המחשב מרחוק.
כמובן שעם השנים שחררה Microsoft אין ספור טלאים ושדרוגים לתוכנות שלה שהיו אמורים להפוך אותן למאובטחות יותר והנה סוף סוף הכריז אתמול סטוארט אוקין, ראש אגף האבטחה של Microsoft בבריטניה, כי הדפדפן Internet Explorer מאובטח לפחות כמו הדפדפנים Mozilla ו-Opera, ואולי אף יותר מכך.
מה הביא את אוקין להצהרה הזו? בין השאר טלאי האבטחה ששוחרר בשבוע שעבר המתקן שלושה פגמים קריטיים בדפדפן, והעובדה כי במהלך השנים החברה הוציאה כל כך הרבה טלאים וחסמה כל כך הרבה חורים שונים עד כי נדמה שהיא חסמה את כולם.
אוקין טוען שלא רק שהדפדפן של Microsoft אינו מאובטח פחות מדפדפנים אחרים הקיימים בשוק, אלא הוא אף עולה עליהם בזכות מגוון הגנות שהחברה הוסיפה לו על מנת להגן על המשתמשים מפני התקפות ונסיונות רמאות שונים ברשת.
יחד עם זאת, אוקין מסכים כי חורי אבטחה נוספים יתגלו בעתיד הן ב-Internet Explorer והן בדפדפנים אחרים וכי המאבק במפיצי הוירוסים, התולעים ושלל מזיקים אחרים רחוק מסיום וכי לדעתו על Microsoft להתאמץ יותר באבטחת כל המוצרים שלה, ובכך מרגיע רבים החוששים שהחברה לא עושה מספיק בתחום זה ().