מחשב RAD6000 בעל מעבד POWER של IBM מנהל את החללית אשר עושה את דרכה ברגע זה ממש למאדים.
בשבוע הבא יוכלו בעלי קונסולות המשחקים של מיקרוסופט, סוני ונינטנדו לשאת את עיניהם לכיוון הכוכב מאדים, בידיעה שהטכנולוגיה אשר מניעה את הקונסולות שלהם עושה את דרכה עתה גם לכוכב האדום, תוך מילוי תפקידה בנאמנות כמנוע העיבוד המרכזי של החללית Mars Phoenix Lander.
עלות תכנית השיגור של החללית החדשה, אשר שוגרה בשבת מקייפ קאנוורל, מגיעה ל-240 מיליון דולר. לאחר מסע של כ-680 מיליון ק"מ, תגיע החללית ליעדה על הכוכב מאדים ואז תאלץ להתמודד עם טמפרטורות של עשרות מעלות מתחת לאפס ורוחות בעצמה של כ-144 קמ”ש. בנוסף, לוח הזמנים הוא מאוד מדוייק וזאת בעקבות העובדה שאפשרות נחיתה על גבי מאדים מתאפשרת רק אחת ל-26 חודשים.
ארכיטקטורת ה-POWER של IBM, המהווה את המבנה הבסיסי של שבבי העיבוד העומד במרכזם של מחשבי הלינוקס, יוניקס, שרתי ה-SystemL מתוצרת IBM, כמו גם המנוע המרכזי בכל הקונסולות הזמינות בשוק – היא גם אבן היסוד במחשב ה-RAD6000 מתוצרת BAE Systems: מחשב מוקשח אשר עמיד בפני קרינה ותנאי סביבה קיצוניים הנפוצים למסע בחלל, המהווה את המוח המרכזי המעבד את נתוני הניווט ומנהל את עבודתן של המערכות המרכזיות בחללית.
מטרת החללית על מאדים היא לנסות ולענות על השאלה המטרידה מדענים וסופרי מדע בדיוני כאחד כבר עשורים רבים: האם ייתכנו חיים על מאדים? בנוסף לכך, תבצע החללית גם בדיקות נוספות, כגון שינויים באטמוספרה ובמזג האוויר על גבי מאדים – בניסיון לנתח גם את ההשפעות האפשריות של תהליך ההתחממות העולמית על פני כדור הארץ.
![]() |
וופר של עשרות מעבדי POWER |
מטרת החללית על מאדים היא לנסות ולענות על השאלה המטרידה מדענים וסופרי מדע בדיוני כאחד כבר עשורים רבים: האם ייתכנו חיים על מאדים? בנוסף לכך, תבצע החללית גם בדיקות נוספות, כגון שינויים באטמוספרה ובמזג האוויר על גבי מאדים – בניסיון לנתח גם את ההשפעות האפשריות של תהליך ההתחממות העולמית על פני כדור הארץ.
כנראה שבנסא למדו את הלקח
כל החלליות שהיה להם מעבד של אינטל הגיעו לחור-שחור במקום ליעד.
נו אז מה אם אין חיים במאדים ?
שוב – urib נגד העולם…
ל 1 צודק!!!!
אוטו דבר היה עם BOING 747 למה כלכך הרבה תקלות ? ביגלל ה WINDOWS XP ומעבד האינטל שבו שנתו להיתקע בתדירות גבוהה. עכשיו עברו לינוקס עם מעבד GEOGE או POWER (לפי בחירת הלקוח) וניפתרו התקלות.
ל- ME AGAINST THE WORLD ROFL 🙂
אורי הרגת אותי
חחחח..הרגת אותי מצחוק.
וואלה אתה צודק.
חחח 1 הצחקת אותי XD
זה 68 מיליון ק"מ ולא 680 מיליון
זה 68 מיליון ק"מ ולא 680 מיליון
מהירות החללית
באיזה מהירות החללית נעה?
חחחחחח 680 מיליון קילומטר
באיזה סרט אתה חי חחח?
אם אתה לא מבין במשהוא אל תכתוב