חברת HP הודיעה היום על חתימת הסכם לרכישת Mercury, חברה מובילה לאספקת שירותי תוכנה לניהול מערכות מידע (IT). היקף העסקה הינו 4.5 מיליארד דולר (52 דולר למניה). עם השלמת העסקה, תמצב הרכישה את היצע הפתרונות לניהול ה-IT באמצעות תוכנה ושרותים כבחירה המועדפת של חברות המבקשות ליצר אופטימיזציה של הערך אותו מביאות מערכות המידע לעסקים.
"היום אנחנו מאחדים שני כוחות עסקיים שהינם מובילי שוק, כדי לייצר את היצע הפתרונות החזק ביותר מסוגו בתחום ניהול התוכנה" אמר מרק הרד, נשיא ומנכ"ל חברת HP העולמית. "ביחד, נסייע ללקוחות להפחית את עלויות ה-IT שלהם, להניע במהירות יישומם של שירותים חדשים, ולהוביל לגידול ברווחיות עבור HP. אנו מצפים כי רכישה משמעותית זו תספק ערכים יוצאים מן הכלל עבור בעלי המניות שלנו".
נשיא ומנכ"ל Mercury, טוני זינגלה אמר "ביחד עם HP הפכנו להיות הספק המוביל של תוכנה לניהול אופטימלי של טכנולוגיה עסקית (BTO, ר"ת של Business Technology Optimization). העסקה החשובה הזו מייצרת הזדמנויות מדהימות עבור לקוחותינו, בעלי המניות שלנו, אנשינו ושותפינו".
העסקה מביאה לידי ביטוי את היכולות החזקות של משפחת HP OpenView בעולם המערכות, הרשתות, ושירותי ניהול ה-IT ביחד עם יכולותיה של Mercury בניהול אפליקציות, יישום אפליקציות, ניהול IT, וארכיטקטורת מונחות ניהול עצמים (SOA). קומבינציה זו מציעה ללקוחות את חבילת המוצרים האיתנה ביותר מסוגה לאופטימיזציה, אוטומטיזציה והתאמה של שירותי IT עם הצרכים העסקיים.
תומס א. הוגן, נשיא בכיר של HP לתחום התוכנה אמר "האסטרטגיה של HP בתחום התוכנה היא להיות החברה המובילה באספקת פתרונות ממקצה לקצה לניהול IT עבור לקוחותינו העסקיים. זאת כדי לאפשר ללקוחותינו להתאים במדוייק את צרכי המחשוב לדרישות המשתנות של עסקיהם. איחוד היצע הפתרונות של HP OpenView עם פתרונותיה של Mercury בתחום ה-BTO, ייצר אינטגרציה של יכולות ניהול מגוונות לכדי פתרון אחד, שלם וכולל, התומך בכל מערך החיים של ניהול מערכות המידע, החל משלב התכנון, היישום ועד התפעול השוטף. Mercury היא חברה מונעת תוצאות, בעלת הישגים רבים, עם אנשים מצויינים אשר יספקו ערך מוסף חשוב ל-HP".
רכישת Mercury צפוייה להגדיל את היקף הפעילות העסקית של HP בתחום התוכנה, לסכום של למעלה מ-2 מיליאר דולר בשנה. מיד עם השלמת הרכישה, צפוייה HP להפעיל את Mercury בתחילה כיחידה עצמאית בתוך גוף התוכנה, כשכוח המכירה של החברות יחל בתהליך של מכירה משותפת של מוצרים.