מגיע במחיר כבד
עושה רושם שאסוס הוציאה את המיטב מ-Radeon R9 290X של AMD תוך כדי שהיא שומרת על מידות פיזיות טובות.
מבחני הביצועים – במבחני הביצועים הציג R9 290X MATRIX Platinum את הצפוי ממנו. הוא חזק בצורה מתונה מ-R9 290X ברירת מחדל, וגם מהגרסה המומהרת של R9 290. ציפיתי לראות ביצועים גבוהים מאלו שהציג GTX 780 Ti בגרסת ברירת המחדל, אך לצערי לא ראיתי כאלו. ברוב מבחני הביצועים היה המטריקס צמוד אליו מלמטה. דבר זה מעט מדאיג בצד של AMD, שכן GTX 780 Ti טומן בתוכו יכולות המהרה מהמרשימות שהשוק ראה.
מבחני הפרופיל – מעט דאגתי לתוצאות גרועות במבחני הפרופיל למיניהם. אחרי הכל, R9 290X הוא לא כרטיס המסך היעיל ביותר, ולא הקריר ביותר. נראה כי הלוח המודפס והקירור מצליחים להשתלט בצורה טובה על פליטת החום האדירה של ליבת הוואי. כשגרסת הרפרנס של R9 290X נחנקת ב-95 מעלות צלזיוס ומורידה את תדר הפעולה, למטריקס אין בעיה עם 81 מעלות צלזיוס "בלבד" בעת משחק. רמת הרעש פחות משמחת, ונמצאת בצד הגבוה של הסקאלה. צריכת החשמל מעט גבוהה אך מקובלת.
המהרה – המהרה של כרטיס המסך הזה כללה העלאה של תדר הליבה ותדר הזיכרון מבלי להוסיף מתח לליבה. תדר הליבה נשאר דומה במאמץ גם אחרי העלאה ועמד על כ-1175 מגה-הרץ בפועל. תדר הזיכרון התייצב על 1425 מגה-הרץ, תוספת של חמישה אחוזים. התוצאה של המהרה זאת היא תוספת של שני אחוזים בביצועים. יכולות ההמהרה של R9 290X בגרסת המטריקס הן לא מרשימות ועומדות בשורה אחת עם שאר הגרסאות המתקדמות. זאת שלא באשמת אסוס שכן חריגה מנתוני צריכת החשמל משמעה הגבלה של תדרי הפעולה. במצב הזה אין להאשים את אסוס שכן AMD היא זאת שמגבילה.
עלות מול תועלת – R9 290X MATRIX PLATINUM הוא לא מוצר חומרה לבעלי לב חלש. מדובר במוצר יקר למדי, שיתאים בעיקר לאלו שאוהבים את AMD ואת אסוס. אם שתי החברות האלה נמצאות ברשימת המועדפים שלכם, כרטיס המסך הזה גם ימצא בראש הרשימה. אם תרצו לקנות אחד, תאלצו להפרד מ-3200 שקלים. זאת, לעומת 2800 שקלים בגרסאות סטנדרטיות של R9 290X. הוא לא מתשלם בשום צורה, בטח לא מול R9 290.
ASUS R9 290X MATRIX PLATINUM הוא מוצר שנמצא מעבר לקצה העליון. אם אתם עומדים בפני בניה של מערכת מחשב חדשה ורוצים את הטוב ביותר של אסוס ושל AMD, זה המוצר בשבילכם – אך תאלצו לשלם עליו.

ASUS Radeon R9 290X MATRIX PLATINUM 4GB

הטוב
- ביצועים מעולים תחת 1920X1200
- מראה חיצוני מרהיב, אחד מכרטיסי המסך היפים
- לוח מודפס מתקדם
- ביצועי קירור מעולים תחת כל מצבי הפעולה
- שקט במנוחה, אינו רועש במאמץ
- כלי המהרה מתקדמים כמו מניעה של קפיאת שבבי הזיכרון, חיבור כבלים לשליטה במתחים
- מתג ביוס כפול
הרע
- צריכת חשמל גבוהה בעת משחק לעומת GTX 780, שאינו חלש משמעותית
- מחיר גבוה
המעלות בעת מאמץ
אתה רציני ליאור? 81 מעלות במאמץ לכזה קירור מפלצתי זה המון אבל המון!
ה780 TI שלי בגרסת רפרנס מגיע עומד על 80-83 וזה רפרנס לעומת הקירור הענק הזה.
מאכזב אותי לראות שהוא מגיע לכאלה טמפ' לא חשבתי שהוא יעבור את ה70-75 ..
VRM_ לוהט! _ אסוס נכשלו כאן בגדול!@
חבל שאף אחד לא מראה את מעלות ה VRM כשהליבה ב 82C… (אתם תתפלצו!)
ואל תגידו לי שעדיין אי אפשר למדוד כי אפשר ואני ראיתי במו עניי!
כל מה שאסוס ייצרה לשוק הגבוה בדור האחרון (לא רפרנס), סובל מ VRM שניתן לבשל עילו מרק (לא צוחקת 110C)
ל-2
רשום שזה ליבה אחת אבל כן בליתוגרפיה של 28 ננו-מטר…השאלה אם יצא דגם כזה עם קירור יותר טוב…יצא בקרוב כרטיס מסך 2 ליבות?
ל-1
אין להשוות תפוחים מול תפוזים. מדובר בשתי ליבות גרפיות שונות עם תרמוגרפיה שונה.
נראה כמו למבורגיני
אהבתי את הרעיון של התאורה בצד הכרטיס כמו התאורה בקירור מים של קורסייר שמשתנה לפי מאמץ או טמפרטורה
הייתי רוצה לראות את זה ביותר כרטיסים
אולי תוסיפו עוד קטגורית רזולוציה מעל FULLHD
גם ככה הרבה מהמשחקים מגיעים ל 140 FPS ודברים כאלו ומעניין לראות איך הכרטיסים והמשחקים מתפקדים ב 2540×1440 למשל
לא ממליץ
על הכרטיס הזה מכול הסבות שרשמו פה ועוד זה לא DRX12 ממה שראיתי וגם כרטסי המסך כמו שהם היום כבר הגיעו לגבול היכולת שלהם עד שלא תהיה מהפכה בתכנון הכרטיס הקירור החומרים ועוד מעט שנה+ היו משחקים וקווצים של 4K כבר היום יש TV במחרים קצת יקרים אבל במחיר סביר וזה רק יורד אבל כמו שאני רואה את שוק הכרטיסים הגרפיים היצרניות של החומרה בבעיה גדולה היצרניות השונות בבעיה יותר גדולה ואנחנו בבעיה הכי גדולה שיש עכשיו זה לא הזמן לקנות כרטיסים יקרים מאוד נחכה ל DRX12 שניראה איך פותרים את הבעיה הצרה הזאת נהיה יותר חכמים
1stcowgirl
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_290x_matrix_review,13.html
ל7 : (שיווק)
אני לא אתווכח עם התוצאות של GURU3D.
כבר היו מקרים בהם ליבות של AMD נשלחו לסוקרים בכדי להציג תוצאות רצויות (כשבפועל זה היה מעט מוגזם) (אם זכור לי נכון זה קרה עם R9 290 רפרנס)
בכל מקרה ראה כאן:
http://www.overclock.net/t/1478861/which-780-ti-should-i-get-asus-directcu-ii-oc-or-evga-sc-with-acx-cooler/20#post_22059119
–
יכול להיות שהפעם ASUS עשתה משהו לא נכון.
אבל לפני שאני אומרת עליה כזה דבר אני רוצה לציין שאני שרופה ומאמינה אדוקה של ASUS בשנים האחרונות.
יש לשים לב שהכרטיסים של ASUS הם בעלי PCB עבה פי שניים מהרפרנס, יש להם גם כבלים מוצקים ומנגנון דיגיטלי ל VRM….
יכול להיות וכל זה אמרו לעבוד מצויין בטמפ גבוהות… אבל עדיין… הלוואי ו ASUS היו נותנים תשובות על זה.
אני אישית יודעת שASUS קבלו המון מיילים לגבי החום שנוצר מהVRMS…