NVIDIA מתכננת לשחרר שני כרטיסי מסך חדשים המבוססים על ליבת ה-G92 הבאה כבר בנובמבר הקרוב.
הידיעה עדיין אינה רשמית אך מידע ומפרט אודות כרטיסי המסך הבאים של NVIDIA דלפו ואיתם התעוררו גם הציפיות הגדולות. הכרטיסים הבאים, אשר יתבססו על ליבת ה-G92 שתחליף את ליבת ה-G80 הנוכחית, יקבלו את השמות GeForce 9800 GTX ו-GeForce 9800 GTS כאשר הראשון הוא החזק יותר מבין השניים.
כפי שניתן להסיק ממפרטו הטכני של ה-9800GTX, הסדרה הבאה תתמוך בממשק ה-PCIe 2.0 החדש והכרטיסים ייוצרו בליטוגרפיה של 65 ננומטר, מה שיקטין את פליטת החום שלהם בצורה משמעותית – אפילו פחות מ-8800GTX יחיד, לכאורה.
הכרטיסים יכילו בתוכם שבב יוצא דופן אשר נקרא GPGPU שתפקידו הוא לנצל את ליבת הכרטיס כמעבד (CPU) לכל דבר, מה שיהפוך אותם בעצם לכרטיסים הביתיים הראשונים שיכולים לשמש כמעבד רגיל. בנוסף לכך, NVIDIA החליטה להוסיף לכרטיסים הבאים שלה שבב אודיו, כדרכה של ATI בליבת ה-R600 שלה, מה שבעצם יצמצם את הפער בתחום בין הסדרה הבאה עם הכרטיסים מבוססי הליבה החדשה. ה-9800GTX יכיל ג'יגה שלם (1024MB) של זכרון פנימי, לראשונה מסוג GDDR4 ובקר זכרון של 512 ביט, אולם מידע מפורט אודות ה-9800GTS טרם ידוע.
![]() |
יביס את זה? |
בפן הביצועים, השמועות רומזות כי 9800GTX אחד יביס שני כרטיסי 8800Ultra במערך SLI, דבר המעיד על כוח עיבוד גרפי יוצא דופן. מחיריהם של הכרטיסים יעמוד על כ-549-649 דולרים ל-9800GTX וכן כ-399-449 דולרים ל-9800GTS. ל-ATI אין עדיין תשובה לנתונים אלו ובינתיים כל מה שידוע הוא שהיא שוקדת בימים אלו על ליבת ה-RV670.
CLASH OF THE TITANS
אפילו מקור לא פרסמתם – שמועה טהורה
עוד חצי שנה -מינימום- עד שנראה את הכרטיסים האלה בחו"ל
שמועה ממש לא מבוססת!
אני שמח שהחבר'ה מהאתר הזה קוראים את אתר TOMSHARDWARE, אבל יש לי כמה תיקונים קריטיים לכתבה הזאת:
1) השמועה הזאת רצה מאז אפריל ( על G92 )
2) הם לא יקראו לכרטיס 9800 כי זאת תהיה הפרת זכויות יוצרים של ATI, אם אתם זוכרים היה להם גם כרטיס 9800…
3) מה שבטוח שכל עוד כרטיסי 8800 נמכרים כמו לחמניות, לנוידיה אין שום כוונה להוזיל אותם בכדי למכור כרטיסים שטובים פי 2 מהם בתקופת זמן כל כך קצרה. כך שהמסקנה שמשתמעת מה-"שמועה" הזאת – אל תאמינו לשמועות!!
לא מאמין לכלום בינתיים
אני שונא מידעים מוקדמים… אולי מה שכתוב פה נכון אבל DAMNIT מה זה עוזר לי… ג'יגה זכרון- נו ו? הכל ינוצל בכלל…? אני רוצה לראות ביצועים לראות את הכרטיס עצמו לא לשמוע נתונים שאולי לא נכונים (אבל אני מאמין שחלק נכונים)
לא תהיה סדרת 8900?
זה פשוט לא כדאי !!!
תיראו כל חודש יצא כרטיס חדש זה פשוט לא נורמלי!כחו לדוגמא את ה7600gt נידמה לי…זה כרטיס בן שנה והוא לא מספק תמישחקים של היום!רק קניתי את ה 8800gtx ויצא האולטרה!ועכשיו זה?כל פעם יש סקירות כמה שהכרטיסים האלה טובים וכדאי ליקנות אותם ואז יוצא חדש ומסבירים כמה שהוא טוב וכדאי ליקנות אותו!תיקנו אותו ויצא איזה 10900gtx יוצרי המישחקים וחברות של החומרה יעשו הכל בישביל שהמישחקים יכחו לכם יותר כח מהמערכת בישביל שתיקנו כל חצי שנה שנה מערכת חדשה…רבק!
שמח אבל עצוב
כל הכבוד לאנווידיה אבל המחשב שלי מתיישן הרבה יותר מהר משחשבתי, הנה הלכו 7000 שקלים ==[
אז שווה לחכות עוד קצת בשביל העוצמה הזאת
מזל שעוד לא קניתי את המחשב שלי…
די עם הלוקשים…
תימצאו לי מישחק שלא רץ על ליבה כפולה וכרטיס מסך 7900 gt .אז שימשיחו לעשות כסף על הפריירים…
מעניין איזה מעבד צריך בשבילו שלא יהיה
צוואר בקבוק*
כמעט הכל בטוח נכון
בקשר לשמות של הכרטיסים אני לא בטוח אבל יש מצב טוב מאוד שזה נכון, בקשר לליבה זה בטוח שיש כזו ליבה השאלה היא אם היא תהיה ליבת כרטיסי השוק הגבוה או שמא היא תהיה ליבת כרטיסי השוק הבינוני בעוד שה-G90 תשמש כליבת כרטיסי השוק הגבוה.
בקשר למחירים, אם זה נכון אז הכרטיים נחשבים יחסית זולים,
פחחח, זכויות יוצרים (ל- 3)
זכויות יוצרים זה על יצירה, לא על שם.
וסימן רשום (למקרה שלזה התכוונת) אי אפשר לרשום על מספר.
אני יחכה לסידרה הזאת. וזה
שאמר 7900 מריץ כל דבר .קודם כל יש משחקים שיוצאים מעכשיו ועד 2008 והוא לא יריץ אותם על הכי גבוהה בכלל.
ממש בדיחה אנבידיה
אנשים נלחצו וקנו את 8800 בשביל הDX10
עד היום לא יצא עוד משחק שתומך בזה.
אז למה מוציאים דור חדש של כרטיסים ?
עובדים עליכם בעיניים,כרגיל.
8800 יקרטע על משחקי DX10 זה מה שאנבידיה מנסה לרמוז לכל ה"גיימרים"
לפחות ATI לא עושקת את הגיימרים כמו אנבידיה.
זו טריפה וזו טמאה
שטויות
איך הגעתם ל-9XXX? אנחנו בסדרה 8 כרגע.
ל 14 את צודק זה מה שהם עושים
ל-14 אתה אידיוט
אתה לא חייב לקנות מה שאתה לא רוצה, אף אחד לא מכריח אותך, זה שNvidia מוציאה כרטיסי מסך חזקים יותר מאשר amd, שעדיין יכולים לקרטע על ההגדרות הכי גבוהות במשחקים לא אומר שהיא "עושקת את הגיימרים", אלא נותנת להם בחירה יותר מרובה של אופציות קנייה, וכמובן יותר ביצועים (מה ש-amd אפילו לא יכולה להציע)
ותקן ה-dx10 בכלל לא היה רעיון של Nvidia, אלא של Microsoft, כך שאל תבלבל בין הדברים, זאת לא קונספירציה אחת גדולה.
"זו טריפה וזו טמאה" – לך תמצא מישהו שינענע אותך,
מה זה השטויות האלה?!
ל-14
הביטוי הוא "זו טריפה וזו נבלה".
החתול מה התגובבה?
בטח גם לו יהיו בעיות דריברים
בקיצור שווה לקנות עכשיו 8800?
או לחכות כמה חודשים? מה דעתכם?
סתם נבלות
משרד ההגבלים צריך להגביל את חברות המחשבים במיוחד את חברות הכרטסים ולא לתית להם למכור לנו חומרה יקרה שלא עובדת ביכלל זה ניקרה גניבה במודה צריך להעמיד אותם במקום בשביל שלא ירמו אתנו מי ששלם הרבה כסף על G80 8800GTX שיוכל את הלב ולא עובד להם ב DX10 תגישו תביעה נגדם צריך ללמד אותם ליקח וגם מזה השתות הזואת כבר היום 3 חודשים יש ל ATI כרטים עם 1GB DDR4 זיכרון שרץ ב 1024 MHZ ומנוע שרץ ב 2256 MHZ וזה בלי OC במחיר ללא תחרות סתם שקרנים NVIDIA כרגיל אין אותו בארץ בגלל המחיר הייה שחיתה ATI שיחקה אותה גם במחיר גם בכרטיס שאוכל את אולטרה בכול עז שלא יעבדו עלכיים http://www.extreme-pc.ca/showproduct.asp?menu1id=12&menu2id=99&menu3id=39&productid=371414
22 תלמד עברית
וכן לא שווה לקנות כרטיסי מסך,סתם להתבאס תשארו עם מה שיש לכם עכשיו..=]