מבחני הביצועים וסיכום
לפני המבחנים – מעט פרטים טכניים אודות כרטיס המסך הזה. לפניכם תצלום מסך מהתוכנה GPU-Z:

כרטיס המסך הזה של MSI מגיע עם תדר ליבה בסיסי של 1,515Mhz ותדר זיכרון של 1,750Mhz מסוג GDDR6. חישוב מה שנקרא "תדר זיכרון אפקטיבי" פשוט מתבצע בהכפלה ב-8 של המספר הזה ב-GDDR6, כך שתדר הזיכרון מוגדר כ-14Ghz או 14Gbps, שניהם נכונים.
נפח הזיכרון הגרפי בכרטיס המסך הזה הינו 8GB. מדובר בנפח מכובד שמתאים בהחלט לרזולוציות גבוהות דוגמת 2560×1440 ואף 3840×2160.
כפי צויין בהקדמה הטכנית, ליבת ה-RTX 2080 מכילה 2,944 מעבדי CUDA ורוחב פס זיכרון של 256 ביט. קשה מאוד להשוות תפוחים לתפוזים אך לצורך השוואה כמות ליבות ה-CUDA בכרטיס המסך GTX 1080 Ti היא 3,584.
מחיר כרטיס המסך – זה מסובך. רשמית, ה-RTX 2080 Gaming X TRIO נמכר בכ-850 דולר אך המחיר הזה לא נמצא במצב צבירה מוצק. בסיכום ניגע קצת בנושא הבעייתי הזה. שנעבור למבחני הביצועים?
מערכת הבדיקה
מערכת הבדיקה לכרטיסי המסך:
- מעבד: Intel Core i7 8700K
- קירור למעבד: Noctua NH-D15S
- לוח אם: Gigabyte Z370 Ultra Gaming
- זיכרון: ADATA XPG D80 3,600Mhz 2X8GB DDR4
- ספק כח: Corsair HX 1,050W
- אחסון: ADATA SP610 SSD 512GB
את מבחני הביצועים השונים אנחנו מבצעים בשתי רזולוציות שונות הנפוצות כיום בקרב גיימרים שהן 1920X1080 ו-2560X1440. חשוב לנו להבליט הבדלים בין כרטיסי המסך השונים ולכן הגדרות התצוגה במשחקים מכוונות למקסימום האפשרי או קרוב לכך מבלי לכלול תכונות שתומכות רק ב-Geforce או רק ב-Radeon דוגמת HairWorks או TressFX.
יחד עם ה-RTX 2080 Gaming X TRIO נבחנו גם:
- Geforce GTX 1080 8GB מדגם Jestream של Palit
- Geforce GTX 1080 Ti 11GB של NVIDIA מדגם רפרנס
שני כרטיסי המסך הללו לא עברו המהרה ונבחנו במהירות ברירת-מחדל
המשחק Overwatch כספורט אלקטרוני נחשב לקל להרצה והמספרים בהחלט מספרים זאת. אפילו עם הגדרות במצב Epic כרטיסי המסך המתקדמים ביותר שלנו מתמודדים איתו בקלות. בדרך כלל בסצנה התחרותית מורץ המשחק תחת הגדרות Low על מנת לנעול את מנוע העיבוד על קצב של 300 פריימים לשניה.
במבחן זה ה-RTX 2080 מראה עליונות מאוד קלה על GTX 1080 Ti בגרסה בסיסית. גרסאות צד ג' שלו עשויות בהחלט לאזן את המצב.
המשחק GTA V אמנם אינו חדש כלל אך ממשיך להיות אחד מרבי המכר הגדולים ביותר בכל הזמנים ומשוחק כיום על ידי מליוני גיימרים ברחבי העולם, אז למה בעצם לא.
על הגדרות מלאות לחלוטין גם כאן מחליפים ה-RTX 2080 וה-GTX 1080 Ti מהלומות. שניהם מציגים ביצועים כמעט זהים בכותר זה.
במשחק Battlefield 1 אנחנו רואים הובלה משמעותית של ה-RTX 2080 על פני GTX 1080 Ti. מגבלת מנוע המשחק היא 200FPS ולכן יש עצירה שם ברזולוציית FHD. אמנם, כאשר הדרישה עולה וגם הרזולוציה מוביל ה-RTX 2080 על פני GTX 1080 TI ב-19.4%.
גם המשחק עטור השבחים Witcher 3 לא נשאר אדיש לדור כרטיסי המסך החדש. ה-RTX 2080 במבחן זה מוביל על ה-GTX 1080 Ti בפער משמעותי למדי.
המשחק Final Fantasy XV מגיע עם כלי בדיקת ביצועים בחינם על מנת שתדעו אם המחשב שלכם מוכן למשחק הזה. מדובר ביותר מסתם מחווה אלא מבחן שאפשר להשתמש בו על מנת למדוד ביצועים בין כרטיסי המסך השונים.
במבחן זה נצפה כרטיס המסך RTX 2080 מוביל על פני ה-GTX 1080 Ti במעט, גם ב-FullHD וגם ברזולוציית 4K.
מבחן הביצועים 3DMark Time Spy הינו סינטטי לחלוטין ומהווה גם הוא נקודת השוואה בין כרטיסי מסך שונים ביכולתם להתמודד עם הסצנות המאוד מורכבות והכבדות המוצגות בו. נעשה שימוש רחב ביכולות DirectX12 במבחן זה ובעיקר בחישוב פוליגונים מורכבים ותאורה.
במבחן זה מציג RTX 2080 עליונות ברורה על פני ה-GTX 1080 Ti ובפער מכובד. זינוק הביצועים אל מול GTX 1080 הינו 50%.
צריכת חשמל ורעש
צריכת החשמל נמדדה מהשקע בקיר והיא כוללת את כל מערכת המחשב למעשה. מצב מנוחה מתאר מצב בו אנחנו בשולחן העבודה ושום תוכנה לא פועלת ברקע, על מסך אחד ברזולוציית 2560X1440.
נקודת המדידה במשחק היא המקסימום שנצפה מהמערכת בעת הרצת מבחן התלת מימד Unigine Heaven. שימו לב שלמשחקים שונים השפעה על צריכת החשמל הכלל מערכתית, תלוי מאוד במאמץ המעבד במצב, שהוא נמוך ב-Unigine Heaven.
צריכת החשמל של ה-RTX 2080 Gaming X TRIO נמצאת בדיוק בין שני הדגמים שנבחנים איתו. אפשר להגיד שמבחינת ביצועים לוואט הוא מהווה שיפור מתון על פני ה-GTX 1080 Ti.
צריכת החשמל במנוחה גבוהה כעת, ואנוידיה התיחסה לזה מבעוד מועד ומעדכנת שדרייבר עתידי יתקן את המצב וינמיך את צריכת החשמל בעת מנוחה.
HWzone ממליץ על ספק כח איכותי של 550W לפחות למערכת אשר כוללת מעבד מהדורות האחרונים וכרטיס המסך Geforce RTX 2080. במידה ואוברקלוקינג נכנס לסיפור ויש שימוש במעבד בעל 8 ליבות או יותר, נמליץ על ספק כח איכותי של 650W לפחות.
הרעש מכרטיס המסך פשוט לא קיים בסביבת המחשב הסטנדרטית. בעת מנוחה ועד לטמפרטורת ליבה של 60 מעלות צלזיוס מאווררי כרטיס המסך לא עובדים כלל. לאחר מכן הם מסתובבים בקצב מאוד נמוך שבזכות גוף הקירור המאסיבי Frozr Zero כל החום מתפזר בקלות החוצה.
ניתוח מבחני הביצועים וסיכום
קודם כל ברשותכם אתיחס לביצועיו של ה-Geforce RTX 2080 Gaming X TRIO של MSI. כשמדברים על ביצועים במשחקים קיימים בשוק אשר לא מביאים את התמיכה בטכנולוגיות RTX השונות, אפשר להגיד שה-RTX 2080 דומה מאוד ל-GTX 1080 Ti, אם כי לפעמים נצפים ביצועים הגבוהים באופן משמעותי מאלו של ה-GTX 1080 Ti. המצב מאוד תלוי במשחק איתו בודקים.
ישנו כרגע חלק מאוד בעייתי כשמדברים על ביצועי RTX וזה בגלל שישנן טכנולוגיות אקסקלוסיביות שצפויות לצוץ בשוק רק בעוד מספר שבועות לכל הפחות. על פי אנוידיה ומפתחות המשחקים השונות, הטכנולוגיה המעניינת ביותר שאנחנו צריכים לשים עליה עין היא דווקא ה-DLSS.
מתן AntiAliasing איכותי יחד עם ביצועים הוא הבטחה אמיתית שתפריד את ה-RTX מה-GTX. יש כאן מן ההימור כאשר רוכשים כיום כרטיס RTX. ההימור הוא האם הטכנולוגיה הזאת תתפס חזק בעולם הגיימינג או שמה תיפול כמו רבות אחרות בתחום. נכון להיום, עוד בטרם ישנם משחקים התומכים בזה באופן מלא, כבר 30 כותרים הבטיחו תמיכה בטכנולוגיה הזאת כך שאנחנו בהחלט מתחילים ברגל ימין.
אנחנו כמובן עוקבים עם יד על הדופק ונעדכן כאשר משחקים מוציאים עדכוני DLSS על מנת לדעת האם איכות התמונה מרצה וכיצד הביצועים משתפרים כתוצאה מהשימוש בטכנולוגיה הזאת לעומת AA מסורתי.
בכל הנוגע לעבודה של MSI – אין לי הרבה מלבד לזרוק מחמאות. אני חושב שזו העבודה הטובה ביותר של MSI על כרטיס מסך מעולם, וזה הקו שאני רוצה שהיא תמשיך איתו גם בכרטיסי המסך הבאים שלה. הנדסה הנדסה הנדסה.
יש שקט מירבי, יש נורות RGB חלביים כמו שאני אוהב, יש גוף קירור שמגמד לחלוטין את אלו שראינו בסדרת GTX 10 ויש לוח מודפס דשן עם הרכיבים המתקדמים ביותר בשוק.
כעת, בואו ונדון במחיר. סדרת כרטיסי המסך RTX היא לא זולה, וזה Understatement. אין כאן יותר מדי ש-MSI יכולה לעשות בנוגע למחיר.
ה-RTX 2080 בגרסאותיו השונות מתומחר ב-800 דולר כמינימום, ולא 700 דולר כמו שאנוידיה הבטיחה. היכן הן אותן גרסאות ה-700 דולר הפשוטות? ולמה 700 דולר? הרי שעל GTX 1080 Ti אנחנו נשלם 620-700 דולר גם ככה והשיפור לרוב הוא מתון.
אבל, אפשר להיות אופטימי כי כמה דברים עומדים להשתנות. בראש ובראשונה אנחנו מעריכים כי המחיר הזה של כ-800 דולר הוא לא מחיר קבוע כלל, והוא משמש בעיקר לצורך מכירת המלאי הקיים של כרטיסי המסך מסדרה GTX. אנחנו בהחלט סבורים כי בעוד כמה חודשים כאשר כרטיסי מסך אלו יחלו לאזול מחיר כרטיס המסך RTX 2080 יחל לרדת אט אט. למעשה, לא נתפלא כלל לקידומת של 600 דולר עוד בחציון הראשון של השנה הבאה. גם מחיר שכזה יאפשר רווח יפה לאנוידיה ושותפותיה.
בנוסף, טכנולוגיות Ray Tracing ו-DLSS הן אמיתיות, והולכות לקרות. אנוידיה לא עוצרת ועובדת על פחם בקצב גבוה למנוע השתלת הטכנולוגיות הללו בעולם הגיימינג. כבר השנה נזכה למספר דוגמאות ניתנות למדידה שסוף כל סוף יצרו סיבות טובות משמעותית לרכישת כרטיס מסך מסדרת RTX החדשה.
פרס העיצוב והביצועים הטובים ביותר
MSI Geforce RTX 2080 Gaming X TRIO 8GB
MSI עשתה את העבודה הטובה ביותר שהיא יכולה במסגרת המגבלות של אנוידיה. המחיר אמנם שנוי במחלוקת, אך אין דבר ששנוי במחלוקת בעבודה ההנדסית הנהדרת שנעשתה עם הלוח המודפס ומערכת הקירור של MSI.
השבועות הקרובים יהיו עמוסי ביקורות וטכנולוגיות חדשות ב-HWzone. את DLSS ו-Ray Tracing נראה בקרוב גם הלכה למעשה ומבחני ביצועים צפויים לעקוב אחריהם. ספרו לנו בתגובות – האם אתם מתכננים בשלב זה או מאוחר יותר להצטייד בכרטיס מסדרת RTX? האם GTX זה מספיק לכם, ומה אתם חושבים על מוצר קודם ותכונות לאחר מכן?
קודם כל אני רוצה לברך, עוד ביקורת (איכותית) בעברית על חומרה חדשה וזה לא דבר של מה בכך.
כמה הערות:
חסר לי השוואה של dx 11 מול dx12 של הכרטיסים הישנים והחדשים, בדגש עם דרייברים עדכניים כי יש שיפור גם בדור ה gtx.
בנוגע למחיר של 2080 rtx, אמנם המחיר מעל ל 1080ti והביצועים כמו שכתבתם הם מהווים שיפור מתון, אך אני חושב שעם ההפרש במחיר ה 2080 מביא משהו חדש לשולחן Rt/dlss אני מאמין שבעוד מספר חודשים המחירי msrp יירדו ואז יהיו גם כותרים ותמיכה בטכנולוגיות החדשות ואולי אז נהיה חכמים יותר בנוגע לשווי האמיתי של הכרטיסים.
סך הכל מרגיש שהמוצר הוא בוסרי כרגע, ואני לא אתפלא אם אורך חיי המדף של rtx יהיה קצר בהשוואה לדורות קודמים.
dx11 לא רלוונתי כי המחשבים החדשים תומכים אך ורק בוינדוס 10
ליאור תודה על הסקירה המקומית בעברית. אכן ניכר ולו מהתמונות שמדברות בעד עצמן:
שה- MSI מהסדרה הזו חומרתית הוא בחזית, כמו כל גרסאות MSI מהסדרה הזו בשנים האחרונות ובכל קשת הדגמים.
אלו כרטיסי פרימיום שבנויים מדהים, סופר איכותיים ואגב מאד אמינים. יש תמורה למחיר ובעייני היא ראויה,
כי זה עולה עוד כמה אחוזים יותר, אך מחזיר את עצמו לאורך חיי הכרטיס בענק. וגם סחיר יותר בשוק מה שאומר שמקבלים
את התמורה בחזרה בעת המכירה.
תודה רבה על הסקירה המצוינת!
הייתי שמח לפרטים נוספים לגבי הרעש, שלא מופיעים בסקירה: מדידה של הרעש עצמו (אם נעשתה כזו), השוואה לכרטיסים האחרים, ציון טמפ' החדר בעת המדידה וכו'. כלומר, נתונים כמותיים ולא רק איכותיים.
שאלה לגבי ההספק: לפי הנתונים בסקירה, צריכת ההספק המקסימלית של כלל המערכת (שכוללת i7 8700K), הייתה 315W בלבד.
למה אם כן ההמלצה היא על ספק של לפחות 550W או אפילו 650W? זה הרי כמעט פי 2 ממה שהמערכת צרכה בפועל. גם אם ניקח בחשבון שהספק יוציא 80% מההספק המצוין עליו, נראה שהמספרים המומלצים עדיין גבוהים למדי, לא? אשמח להסבר.
בגלל שספק כח יעיל חסכוני ויציב אוהב לעבוד על 50% מהכח שלו _ (תשתמש ב75-80 אחוז מהכח שלו וגם החשמל והעלות שלו תהיה בהתאם_ וחישןב פשוט מלמד שעדיף להשקיע עוד 200-400ש"ח על ספק-כח מאשר עוד 1000ש"ח מיותרים בשנה על חשבון החשמל…. במידה ויש לפחות 4-6 שעות גיימינג כבד.)
השאלה האם מדובר ספק מסילה בודדה או לא.
אם מסילה בודדה, ההספק יכול להיות נמוך יותר ובתנאי שמדובר בספק איכותי שההספק שלו ב 12volt נותן מספיק אמפרז'.
אם לא מדובר במסילה בודדה, אז ההספק לכל מסילה הוא קטן יותר ואז נכנסים למסכת חישובים מדויקים יותר, מה שמסכן ומסבך את העניין.
ולכן ההספק הרצוי כשאין מסילה בודדה, נעשה גבוה יותר על מנת לכסות את החלוקה הלא יעילה על שתי המסילות (או חלילה מכך יותר).
dj זרוק אותו לפח אחרי הביקורת ! כרטיס לא רלוונטי.
סתם.
תודה על הביקורת. נכון – DLSS זה באמת משהו מעניין ואם יהיה שם עניין גדול זה יכול להיות בשנים הבאות
משהו מאוד חיובי עבור משחקי ה PC, אני יכול לראות השקה עתידית של סדרה חדשה נוספת עוד כמה שנים,
עם מחירים שפויים יותר וכרטיסים כאלו שיפציצו ב 1440P וייראו מטורף במשחקים עם DLSS.
כן…. ההימור שלי שכבר יש לתולעת הירוקה הזו את מה שהיא רוצה שיקרה ב 2020.
כל מה שאנחנו מקבלים עכשיו זה פירורים.
אנחנו גם יודעים שהדור הזה לא מראה את מלוא הפוטנציאל שלו _ (זו לא הליבה המלאה)
כל הכבוד על הכתבה המפורטת! תודה רבה לך!
תודה רבה על הסקירה המקיפה. למרות כל הביקורות השליליות ברשת, יש פה כמה נק' אור חיוביות.
האם תהיה סקירה גם על ה 2080TI?
1.5KG כרטיס.
יותר ארוך מה 780TI (בערך ב1.5סמ)
זו תהיה טעות לא להתקין את ה SUPPORT JACK שמגיע איתו _ (כל תנועה וכל ויברציה על המחשב תפעיל לחץ לא רצוי על ממשק הPCI-E)
_ (היו קטעים של משקל עם 780TI)
ושוב, הטכנולוגיה מרשימה וסקסית!
לי אין כסף לקרם דה לה קרם, אבל כן יש ל 1080TI יד שניה.
—————————————————————————————————————————–
– הפחד הוא מחבלה בביצועים של 1080TI בעזרת הדרייברים…. כמו שהיה עם PASCAL VS KEPLER –
—————————————————————————————————————————–
תודה על התשובה. לא הבנתי למה מספר מסילות ה-12V משנות, הרי יש שני חיבורי 8pin עבור ה-GPU, ואני מניח שכל אחד מגיע ממסילה אחרת של 12V.
הספק שלי הוא Antec Edge 550W.
בכדי להוזיל עלויות, יצרנים מייצרים ספקים בעלי יותר ממסילה אחת. שהרי שתי מסילות בהספק שקול למסילה אחת, עולים זול יותר.
המלצתי אגב הגורפת, היא להשתדל לרכוש ספק בעל מסילה בודדה וכל עוד הדבר אפשר.
סדרת vs של corsair למשל היא כזו, היא גם זולה (יחסית) לספקים מסוג זה. יש ברשותי שניים כאלו, מאד אמינים, איכותיים,
ועושים עבודה ראויה. ספק VS550 עולה סביבות 220 ש"ח חדש. הוא all-rounder שיושב בדיוק ב- sweet spot.
ספק עם מסילה בודדת לא עדיף על ספק עם 2 מסילות.
ספק עם 2 מסילות יותר בטיחותי.
ספק עם 2 מסילות לא זול יותר לייצור אם כבר הפוך.
לא הייתי שם ספק מיושן כמו הVS550 על מערכת מודרנית וכרטיס חזק.
זה ספק group regulated שכרגע מיושם רק בספקים בסיסיים, הביצועים שלו פחות טובים בעיקר בהעמסה צולבת, סביר שהtransient response
שלו לא משהו, זה משהו שגורם לפעמים להרבה בעיות והמשתמשים לא יודעים למה.
אין סיבה להוציא על מערכת כל כך הרבה ולחסוך בספק, עבור מערכת משרדית זה משהו אחר.
https://www.overclock.net/forum/31-power-supplies/761202-single-rail-vs-multi-rail-explained.html
https://www.tomshardware.com/reviews/how-we-test-psu,4042.html#p8
https://www.youtube.com/watch?v=PWtKSHT2od8
האם מישהו יכול לאשש את ההנחה שלי שכל חיבור 8 פינים של הספק עבור כרטיס מסך מגיע ממסילה אחרת? אם זה המצב, אני רואה דווקא יתרון בספק איכותי עם שתי מסילות (כמו ה-edge 550 שעלה לי לא מעט…), בפרט עבור מערכות עם כרטיס מסך שדורש הרבה הספק.
המערכת לא צורכת מקסימום של 315W, אלא רק בעת משחק. בתרחישים שונים זה יכול גם לטפס ל-350W.
כמעט כל הצריכה הזאת מגיעה ממסילת 12V והחוק שלי אומר "לעולם אל תאמץ יותר מ-75% קיבולת מוצהרת של 12V".
ספקים טיפוסיים היום של 550W ממותג איכותי סוחבים קיבולת 12V מומלצת של בין 384W לכ-480W, תלוי בדגמים כמובן.
אין שום סיבה שמי שרוכש כרטיס מסך ב4+ אלף שקלים לא יוכל להוסיף עוד 60 שקלים כדי לעלות בדרגת הספק במעמד רכישת מחשב חדש.
משקיעים כ-350 שקלים בספק איכותי של 650W וסלאמת.
הבדיקה היא מהקיר, הספק נותן למערכת פחות מ300W.
מדובר על בדיקה מטסט בודד, במשחק אחר הצריכה תוכל להיות גדולה יותר, בלי בנצ' סינטטי שתאמץ גם את המעבד וגם את הכרטיס ביחד המערכת לא צפויה לעבור את ה300W, בבנצ' סינטטי תגרד עוד 50W.
ספק 450W איכותי בכללי יספיק בלי המהרות.
אבל
ההפרש במחיר בין 450 ל550 קטן לכן המבחר ב450 קטן יחסית כי יש דגמים שמתחילים מ550W.
ב550W יש לך אפשרות להמהיר יותר ולהחליף כרטיס או מערכת עם צרכנים כבדים יותר.
אם כבר נכנסו לעניין הספקים אני רק אציין שכאשר קונים ספק אשר השימוש שלו במאורר הוא חכם אז לעיתים עדיף לקנות ספק חזק יותר ממה שנדרש ככה לא יהיה כלל שימוש במאורר שימוש מועט, אני יודע שיש אנשים שקנו ספקים בהספקים מאוד גבוהים על מנת שהמאורר של הספק כלל יפעל.
אין צורך לציין ספק בעל טמפרטורה נמוכה יותר משפיע גם על חלק מהמארזים.
אם משקיעים במערכת כמה אלפים טובים כדאי להשקיע כמה מאות בודדות בספק מעולה.
None מה שלנקקת שטחי ביותר ומטעה!
היתרון במסילה בודדה הוא בכך שאין חשיבות, ולא צריך לחשב, איזה צרכן מחברים לאיזו מסילה, על מנת להבטיח שלא חורגים
מההספק המותר בכל אחת מהן בנפרד. זו למעשה המגבלה הכי חמורה של ספקי 2 מסילות (או יותר).
דומכ אלהבנת הרעיו:
למשל יהי לפנינו ספק של 500 וואט שיש לו שתי מסילות של 250 כל אחת.
אבל רגע, יש לנו כרטיס מסך כבד ששותה 250-300 וואט, אז איך מחברים אותו ?
מה מכל אחד מהכניסות 6 או 8 פין מחובר לאיזו מסילה ?
ויש לנו גם מעבד ועוד הרבה צרכנים במחשב כמו לוח אם כוננים וכדומה…
מאילו מסילות הם שותים את הזרם ?
בלגאן נכון ?
לכן יצרני כרטיסי המסך באו במקור עם המלצה (כדי למנוע סכנה בחיבור כזה גבולי, שקל בו בטעות לחבר בטעות 300 וואט ממסילה אחת
ורק 150 מהשניה, וזה כבר יכשיל את הספק למרות ש 300 + 150 זה מתחת ל 500 שיש לו סהכ)
ובקשו ספקים של 600 ואפילו 800 וואט עבור כרטיס מסך כזה. הם רצו ייתריות כדי להבטיח שכל צורת חיבור שנעה לא תחרוג
מהמגבלה של כל מסילה בנפרד.
אז זהו, שאין צורך עוד להתברבר:
לוקחים ספק כח 500 וואט מסילה בודדה ואז אין עוד התברברות עם חישובים מה מתחבר לאן, וגם אי אפשר לעשות טעות אנוש שזה הכי מהותי,
לטעות בחישוב או במידע שיש לנו ועל בסיסו אנו מחשבים. כי ידוע לנו דבר אחד בטוח:
שכל צרכני המחשב יחדיו אינם עוברים 500 וואט, והיות וכולם נשתים ממסילה אחת – אזי שאין עוד חשיבות לחלוקה, כי החלוקה מתאיינת
מרלוונטיות ואינה מתקיימת עוד. זה חיבור כל הצרכני לברז בודד שמסוגל לעמוד במלוא ההספק המלא והנקוב של הספק.
הקשקוש הזה ששלחת אליו לינק הוא לא רק אלמנט מטעה, שלא נכון (בחלקו) אך החמור מכל זה שהוא מהסוגיה המהותית ביותר בנושא
אספקת זרם וצריכה, כפי שהסברנו לקורא זה עתה:
הסכנה בחלוקה לא נכונה בצריכה, שאם עאועים בה אפילו עם פחות מצריכת מלוא ההספק של הספק, ניתן להכשילו,
ולא רק מהטעם שחלקנו את העומסס שלא 50% על כל אחת משתי מסילותיו. לעיתים גם לא ניתן לחלק אחרת כי הצרכני לא הומוגניים.
יש להזהר מאד בקריאת חומר חובבני ברחבי הרשת, שאינו מגיע ממהנדסי חשמל/אלקטרוניקה, ולעשות משגים של טירונים מבלי להבין
את המהות בכל הנושא עליו אנו דנים.
מצטער.
אם כל הניסוחים שלך והדיבור המתנשא שלך מי שמטעה זה אתה.
הבחור שכתב את זה פירק ובדק הרבה יותר ספקים ממך, הוא גם סוקר ואם אני לא טועה (בזה אני לא בטוח), הוא גם עבד בתעשייה.
הבחור שבסרטון הוא זה שהקים את האתר ג'וני גורו.
אתה יודע למה?
כי נמאס לו לשמוע שטויות של אנשים.
הוא עובד בתעשייה המון שנים, כולל אחראי על של התכנון החלק מהסדרות, הוא עכשיו בקורסאיר.
כולל ביקור ופיקוח על מפעלים שלהם.
הא סליחה.
הוא לא עבר את בקרת האיכות שלך.
none, במלוא הזהירות תרשה לי:
הכותב שם אינו מדופלם בתחום בעוד הכותב כאן כן. אז חדל קשקשת בבקשה
חדל אתה לקשקש.
מאיפה אתה יודע מה הדיפלומה שלו?
גו'ני גורו והאתר שלו נחשבים לשם דבר בתשעייה, כולם כולל אתרים מתחרים מסכימים שהוא בעל סמכות בתחום.
תראה רק את הכמה שניות ראשונות שתבין מי זה הבחור:
none,
רק עובד בפיתוח עשרות מערכות הי טק בכללם לווייני מפתח סינטטי, לווינים, טילים, ועוד…
מבחינת איכות רכיבים? או ביגלל מעגל חשמלי שונה לנעילת המתח בין המסילות? עומס רגעי שונה?
מה שאתה עוסק בו לא הופך אותך למבין בספקים.
זכור לי שטענת שאתה מתמתיקאי ומשהו במחשבים.
זה לא מהנדס אלקורוניקה.
שוב
ג'וני גורו עובד בחברת ספקים גדולה קורסאיר, לא מייצרת בעצמה, אבל הוא מעורב בכל התהליך של הפיתוח והייצור.
בקישור הזה שהבאתי:
http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3990
שוב
מסביר שעדיף מסילות מרובות בקטע של בטיחות וזה מה שטענתי.
הוא לא טען וגם אני לא שהחלוקה נוחה יותר במסילות מרובות.
מרוב שאתה מדושן עונג מעצמך אתה בכלל לא מתייחס למה שרושמים.
מבטיח לך שאחרי שמי מאיתנו ימות (כולל אני) העולם לא ירגיש את זה חוץ מהקרובים לנו.
תקרא בקישור.
כל הסיפור זה OCP.
ז"א ניתוק שהמסילה עוברת ערך כלשהו שגבוהה בדר"כ ממה שרשום.
אין הבדל חוץ מזה בביצועי הספק.
צריך לשים לב שלא בהכרח מה שרשום על המדבקה זה באמת מסילה נפרדת, יכול להיות שארבע מסילות מתפצלות ל2 או אפילו לאחת.
בהרבה ספקים במסילה בודדת של ה12V אין בכלל OCP במקום, החסרון שלו שהוא יותר איטי וגדל הסיכוי שיקרה משהו לספק או לרכיבים, כשאין OCP רצוי שיהיה OTP.
לפעמים יש OCP אחד על כל המסילה.
לפי מספר הOCP של ה12V ניתן לדעת את כמות המסילות. אין מושלם בעולם, יכול להיות שיהיו מקרים שOCP במסילה בודדת יפעיל הגנה שבחלוקה אחרת בספק עצמו לא היתה מופעלת, אם יש בספק יותר מכבל pcie אחד תמיד רצוי לחבר כרטיס עם 2 כבלים בשני חיבורים במקום כבל 1 עם 2 חיבורים, זה נכון גם למסילה בודדת כי הזרם מתפצל בין 2 כבלים, בדר"כ נקודת התורפה זה החיבורים בכבל.
לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות כרטיס כשמדובר בטכנולוגיה על בסיס הבטחות עתידיות.
אנחנו לא יודעים כמה RAY TRACING יתפוס בשוק, ובואו נזכור שחלק גדול מזה מכתיבות הקונסולות שמתבססות על ארכיטקטורה של AMD, ככה שלשנים הקרובות אני מעמיד את זה בספק לגבי היקף רחב של הדבר.
בנוסף, הוא לא הציג ביצועים מרשימים בלשון המעטה ליכולת עיבוד הרגילה שלו, אני די בטוח שRAY TRACING לא יוסיף לו אחוזים, אלה להפך, אם עכשיו הוא לא מצליח לסחוב 4K בקושי ב60 פריימים אני מאוד בספק אם הוא יצליח לסחוב 4K עם RAYTRACING בקצב נורמאלי.
הביצועים שלו, בהתחשב בהבטחות של NVIDIA הם מאכזבים מאוד, במיוחד של הכרטיס RTX 2080 שהוצג כאן, ולא גרסת הTI שלפחות רשמה קו אחיד של שיפור.
הטכנולוגיה הזו עדיין בחיתולים, אם יש לכם המון כסף שלא אכפת לכם לבזבז, אז לכו על זה. אבל לאלה מאיתנו שרוצים לקבל תמורה אמיתית לכסף, לא הייתי ממליץ להתקרב לכרטיסים האלה, אולי דווקא לחפש עכשיו דיל טוב על 1080 או 1080 TI שנמכרים יד שנייה מהסוג הראשון של האנשים שהזכרתי.
עלות הרכיבים עצמם עולה באופן לא לינארי לגודל ההספק החשמלי שלהם.
ולכן לייצר שתי מסילות בהספק X לעומת מסילה אחת בהספק 2X, יוצא יותר זול, ולכן ובחרים בשיטה זו רבות.
לכן אינו מפליא אותנו שהספקי הכח הזולים מתפארים ב- 2 מסילות טיפוסית, בעוד שהספקים היקרים יותר
באותו הסבק, מתפארים במסילה בודדה.
החסרון שמתקבל במסילות מרובות הוא, שלא ניתן לנצל את הספקן המשולב עד תום, משום שלא ניתן לחבר צרכנים
לשתי המסילות יחדיו, שישתו בדיוק 100% נצילות מכל אחת מהן לבדה.
מה שידוע במתמתיקה כבעיית הבדידים:
הצרכנים שלנו מעטים במחשב, וכמות הצירופים שניתן להרכיב אותם על מסילה אחת, ואת היתר להעביר למסילה 2, קשה מאד.
למשל צריכה של כמה צרכנים תביא לשתיית 170 וואט ממסילה ראשונה, ו- 230 וואט ממסילה שניה. סה"כ 400 כן.
אבל אין לנו הרכב מהבדידים שמאפשר חיבורם של בדיוק 200 לכל מסילה באופן סימטרי. שזה האידליאה שמנסים לייצר.
וכאן מסילה בודדה פותרת הבעיה, שכן אין עוד חלוקה, כל ה 400 מחוברים יחדיו על המסילה האחת.
יתרון נוסף שעדיף במסילה אחת (חוץ משהדבר מאפשר כמוסבר מעלה לנצל טוב יותר את סך ההספק של הספק),
הוא בהורדת כל העול של החישוב שלנו באיך לחלק,
ומעל הכל בהגנה בפני טעות אנוש משתמש אשר אינו יודע לחשב, או לא מבין שצריך לחשב, או שמחשב חלילה שגוי על בסיס
מידע שגוי, או מידע שחסר בידיו. ואני מזמין כל חבר פורום לנסות לחשב במשחב שלו כמה כל חוט מצרכן לספק שותה
מבלי שיש לו כלי מדידה והוא עומד על כך שעה ארוכה תחת סטרס test.
תמיד ספק מקצועי ישאף איפה להיות בעל מסילה בודדה, וכל המקצועיים הם כאלו בתעשיה.
מי שלא מבין את העקרון הבסיסי הזה, הוא בור נבער בתחום הנדסת חשמל, ובור גדול עוד יותר בספקי כח והשנאה ספציפית.
הכותב שלונקק קודם בשם ג'וני חרטא כלשהו, הוא אחד כזה בוודאות גמורה:
אין לי ספק שאם הוא מתפאר בשיוך לגוף כזה או אחר שעוסק בתחום ספקי כח בתעשיה, אזי שהביוגרפיה שלו מזויפת.
שכן ישנם דברים אלמנטריים שבהם אין דעה לכאן או לכאן: דוקטור באותו תחום מיד מזהה מישהו – שמתחזה לרופא כשאומר שטות גמורה.
ספור המסילות שלו היה הראיה המידית לכך:
הכותב אפילו לא הבין את ה- basic של מהי מטרת המסילות וחלוקת, איזו בעיה היא באה לפתור, ולשם איזו מטרה.
לכן התברבר שם עם שטויות לא קשורות, כשהתייחס לסף הטריגר שמפעיל את מנגנוני הבקרה על המסילות עצמן בהקשר של ocp.
אין קשר בין ספי הטריגר, לחלוקה למסילות.
הטריגר של הסף הוא תוצר לוואי לחלוקת למסילות, ולא הסיבה לחלוקה עצמה.
יש ספקי כח הברידיים אגב, שאינם מצריכים דווקא הספק גבוה בכדי לפצות על רעש מהמאוורר, אלא עובדים בשיטה דינאמית.
כל עוד ההספק הנצרך נמוך, שזה מרבית הזמן במחשב PC ביתי, אזי שמאוורר הספק עומד על מקומו.
רק כאשר ההספק הנצרך עולה, למשל בעת משימת עיבוד כבד זמנית, או נגיד משחק מחשב תלת מימדי, רק אז המאוורר מתחיל לעבוד,
וגם אז באמצעות עקומת סל"ד לינארית, שעולה ככל שההספק עולה. ספק אחד מאד מוצלח שכזה הוא seasonic סדרת gold,
אך כיום ישנם כבר ספקים רבים שעובדים כך – ספקי פרימיום בעיקרם.
פשוט מדהים איזה קשקשן אתה.
מדהים
מדהים
מזמן לא קראתי גיבוב שטויות כזה.
אני לא יודע במה אתה מבין אבל בספקים אתה לא.
סה"כ מדובר ברכיב הגנה של ocp.
ממליץ למי שקרא את הגיבוב האחרון פשוט למחוק אותו מהראש.
ניתן לתכנן ספק בצורה זהה לחלוטין ספק, באחד לשים אחד או יותר OCP במקומות שונים, גם בספק עם מסילה בודדת הזרם מגיעה ממקורות שונים, למשל חיבורי ה12V המודולרים שמתאחדים למקור.
לכן ספק עם OCP יקר יותר בגלל רכיבי ההגנה הנוספים.
nec
אתה הבנאדם הכי אלים, דוחה ומתשא הפורום שיורד על אנשים במקום להתייחס לגופו של עניין.
מה שבטוח שבספקים אין לך מושג.
זה כל כך פשוט, בכל מקרה הסבר ממהנדס אלקטרוניקה שהקים חברה מתחרה ל80 פלוס, שנחשב לסוקר מספק 1 בעולם.
https://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193-21.html
שוב
אין לזה השפעה על הביצועים של הספק, זה הגנה.
ברור שהיא יכולה לפעול במצב שבמסילה בודדת לא.
https://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193-21.html
אתם מתבקשים לנהל דיון בפורום היעודי ובדיון היעודי במקום בתגובות לביקורת הזאת של כרטיס המסך.
בבקשה.
בהמשך ךתגובה של ליאור, רצוי גם להתנסח בצורה המכבדת בני אדם, כולל המשתתפים בפורום,
גם אם לא מסכימים עם מה שנאמר ע"י משתתף כזה או אחר, וגם אם לכאורה מדובר בגיבוב של שטויות.
אין שום הבדל בין הAA לפיקסלים הרגילים שבתמונת השוואה. כנראה טעות. אני לא רואה כלום גם אחרי הגדלה. מה שבטוח גם אם יש זה לא משמעותי. הTURING זה הגיים צ'יינג'ר פה, כולם יודעים. נראה מי מה מו.
ביקורות בעברית זה תמיד ברכה…אבל למה עם שגיאות כתיב?
ניכר שהמאמר לא עבר הגהה כלל וכלל וחבל שכך.
נשמח תמיד לפידבק רלוונטי אם ישנן שגיאות. אפשר גם כאן:
https://hwzone.co.il/contact/
thanks