שלוש יצרניות שונות מאמצות תצורת Mini-ITX קומפקטית במיוחד עבור ה-GeForce RTX 3060, כך שגם מערכות מחשב ממוזערות יוכלו ליהנות מיתרונות הדור החדש – במידה והזמינות לא תאכזב פעם נוספת
אם איכשהו קרה שהסיבה האחת והיחידה לכך שלא השגתם לעצמכם כרטיס מדור ה-RTX 3000 החדש והנחשק של NVIDIA היא מימדים פיזיים מוגזמים – מעתה יש לכם פתרון, או אפילו שלושה ליתר דיוק. ההשקה של ה-RTX 3060 עם מעטפת הספק של פחות מ-200 וואט (וקרובה מאוד לנתון הנמוך ביותר של כרטיס ממשפחת ה-RTX אשר נקבע על ידי ה-RTX 2060 לפני שנתיים) סיפקה למספר יצרניות שונות סיבה טובה להעשיר את ההיצע שלהן – עם דגמים שמוותרים על קירורים כפולים ומשולשים מאסיביים לטובת מאוורר אחד ויחיד במעטפת שזקוקים לפחות מ-20 סנטימטרים לאורכו של המארז הנבחר.
חברת Palit תציע את דגם ה-GeForce RTX 3060 StormX שלה, בגרסה בסיסית עם תדר בוסט מירבי של 1,777MHz ובגרסת OC עם תדר בוסט מוגדל במעט של 1,807MHz – עם גוף בעובי של 17 סנטימטרים שזקוק לשני חריצים (Slots) על לוח האם ובמארז, עיצוב חיצוני צנוע ובסיסי משהו, שלוש יציאות DisplayPort 1.4a בגודל מלא, יציא HDMI 2.1 אחד בגודל מלא ואותם 12GB נדיבים של זכרון GDDR6 בממשק 192 ביט אשר ניתן למצוא בכל גרסת RTX 3060 שולחנית אחרת.
חברת Gainward תאמץ את מותג ה-Pegasus שלה על מנת לספק לנו צמד גרסאות Mini-ITX זהות כמעט לחלוטין לאלו של Palit – מה שכמובן לא אמור להפתיע אתכם בהתחשב בכך שמדובר במותג אותו רכשה היצרנית הטאיוואנית אי-שם לפני כ-15 שנים. גם כאן גרסת הבסיס תספק תדר ליבה התחלתי של 1,320MHz ותדר בוסט של עד 1,777MHz, בעוד שגרסת Pegasus OC תספק תדר ליבה של 1,320MHz עם תדר בוסט של עד 1,807MHz, בתוספת לאותו מערך חיבורים, אותם מימדים פיזיים ואותם מאפיינים עבור הזכרון הגראפי שלא זוכה להמהרה משלו.
MSI עתידה להצטרף גם היא אל המירוץ בקרוב עם Aero ITX ממוזערים משלה, אחד עם המהרה מהמפעל והשני בלעדיה – ולמרות שבחברה טרם חשפו לנו את תדרי הפעולה הרשמיים, לא ניפול מהכסא אם נגלה כי גם גרסת ה-OC הזו תסתפק בתדר בוסט של עד 1,807MHz כמו השתיים שהצגנו בפסקאות הקודמות. האורך הוא 17 סנטימטרים, העובי זקוק לצמד חריצים בלוח האם ומערכים היציאות מורכב מאותו סטנדרט מוכר עם שלושה מחברי DisplayPort 1.4a ומחבר HDMI 2.1 מודרני יחיד, כך שהבחירה של הצרכנים המתעניינים מתוך שלושת הדגמים (או ששת הדגמים, אם לדייק) תסתכם ככל הנראה בהתאם לזמינות המקומית ולא על פי הבדלי מאפיינים ייחודיים כלשהם שלא בדיוק קיימים במקרה זה.
נחמד לראות את השחקניות בשוק מרחיבות את מגוון הדגמים שלהן, ואנחנו בהחלט לא נתנגד לראות גם את דגם ה-RTX 3060 Ti זוכה לטיפול כיווץ דומה משלו בהמשך הדרך (אם כי הסיכויים לכך אינם גדולים מאוד, לכל הפחות מבלי לכווץ במעט גם את מעטפת ההספק הרשמית שעומדת על 200 וואט), אבל הפער והאתגר העיקרי ממשיכים להיות זמינות של הדגמים בחנויות ולא המימדים שלהם כמובן. כשרוב הצרכנים מתקשים למצוא דגמי Ampere שניתן לרכוש במחיר שמתקרב איכשהו לערך הרשמי המומלץ, ללא תלות בסוג ובמימדי הקירור – טבעי להניח כי דגמים נישתיים יותר לשימושים ספציפיים יהפכו לנדירים עוד יותר מהרגיל. אבל היי, אם אתם חולמים על מערכת עם מקסימום ביצועי גיימינג במינימום גודל ונפח, עכשיו אתם יודעים מה עליכם לחפש – שיהיה בהצלחה!
כתבה טובה
אבל חבל על הזמן לכתוב על מוצרים שלא יגיעו למכירה גם בעוד 6 חודשים
אין להשיג כרטיסי מסך לא AMD ולא NVIDIA
המצב אבסורדי ש-NVIDIA חזרה ליצר 2060 SUPER
https://videocardz.com/newz/nvidia-to-reintroduce-geforce-rtx-2060-and-rtx-2060-super-to-the-market