הFlashTrax הוא מוצר מעניין של יצרנית כרטיס הזכרון סנדיסק. המוצר מיועד עבור אלו שבבעלותם מצלמה דיגיטלית עם כרטיסי זכרון. המכשרי הקומפקטי הנ"ל מכיל בתוכו הרד-דיסק של 30GB המאפשר לאכסן תמונות מהמצלמה הדיגיטלית ולהציג אותם על מסך ה 3.5" המובנה במכשיר, שלטענת היצרנית איכותי בעשרות מונים על המסכים של המצלמות הדיגטליות (וגם גדול פי 2). המסך מאפשר לצפות בתמונות, להפעיל עליהם זום ועוד מספר פילטרים בסיסיים.
כמובן שצריך לטעון את התמונות למצלמה , ולכן הFlashTrax כולל בתוכו גם כניסות לקיראה של רוב הכרטיסים הסטטנדרטיים בשוק. ולאחר שאסננו את התמונות צריך להוריד אותם למחשב לא? ולכן ישנו חיבור USB2.0 המסוגל להעביר מידע במהירות 480MBps.
ועל מנת להפוך את המוצר למעט יותר מעניין הוסיפו סנדיסק עוד מספר פיצ'רים מעניינים, כמו האפשרות לחבר את הFlashTrax לטלוויזיה, ולצפות בתמונות על מסך גדול באמצעות שלט הטלוויזיה. כמו כן המכשיר יכול לשמש כדיסק נייד, ואף נגן MP3, בנוסף סנדיסק מבטיחים לנו עדכונים שיאפשרו צפיה עתידית בסרטים על גבי מסך המכשיר.
אך כמה חובבי הצילום יאלצו לשלם עבור התענוג הזה? לפי סנדיסק לא פחות מ 499$. אך האם מדובר ברכישה כדאית? למרות שהוא לא מיעד במקור להשמעת סאונד בהשוואה לIPOD ולנגן של Archos, המתחרים הרציניים נגדו, נראה שהוא מנצח בכל אספקט (חוץ מאיכות הסאונד שעוד לא נבדקה).