פיצ\'רים
כפי שכבר צויין במאפיינים של הלוח הוא עמוס לעייפה בפיצ\'רים, כדוגמת FireWire, SATA, RAID ועוד… למרות שמערך ה-RAID נתמך אך ורק לכונני SATA, כאשר רוב מערכי ה-RAID מבוצעים בכונני ATA רגילים האופציה נורא חסרה, ואולי רק בגלל העלות של כונני SATA, נכון להיום.
הלוח מכיל 5 חריצי PCI אך לדעתי התוספת הזאת באה במחיר כואב – ראשית כל, ללוח שמכיל כמעט את הכל בצורה מובנית 5 חריצים של PCI, אם תשאלו אותי, זאת תוספת לחלוטין מיותרת ועוד במחיר של חסימת חריצי הזכרון. זוכרים שבהתחלה דיברתי – סליחה – התלוננתי, על כך שחריץ ה-AGP חוסם את חריצי הזכרונות? ובכן לדעתי היה אפשר בקלות להוריד איזה חריץ PCI אחד ולפתור את הבעיה, גם 4 חריצי PCI זה יותר מדי לרוב המשתמשים, שבקושי מנצלים אפילו חריץ אחד.
אז מה עושים? מורידים עוד חריץ PCI מתחת לחריץ ה-AGP ובכך מאפשרים לאוברקלוקרים הכבדים (הרי למי עוד מיועד הלוח?) להתקין גוף קירור מאסיבי על כרטיס המסך, הרי, אחרי הכל, מי מאיתנו צריך יותר מ-3 חריצי PCI?
![]() |
פיצ\'ר מעניין ויחודי בלוחות של EPoX הוא לד הבקרה הקטנטן שנמצא בתחתית הלוח מצד ימין. תפקידו של לד זה הוא לדווח על כל תקלה אפשרית עד ל-POST עצמו. לכל פעולה שהלוח מבצע, עד ל-POST (סימן FF), ישנו צירוף של אות ומספר משלו, ובמידה והלוח נתקע איפשהו אנו נוכל לזהות, בעזרתו של לד הבקרה והחוברת בה מפורט בדיוק מהו פירושו של כל סימן, את הבעיה ולפתור אותה.
חסל ניחושים וחסל ציפצופים, בעזרת הלד תוכלו ביעילות ובמהירות לאתר את הבעיה ולתקנה, במקום לנחש מהי הבעיה כמו אלפקה ממוצעת ולחכות לצפצוף הבא.
![]() |
כרטיס הקול שהלוח מכיל הוא, בשפת המעטה, גרוע. בלוח 8RKA2+ אשר גם אותו בדקנו כאן, יושב כרטיס קול בעל השבב ALC655 מבית RealTek ואילו בלוח הזה יושב השבב CMI9739a מבית CMedia אך שניהם כמעט וזהים בביצועים ובתצורה.
ראשית כל, כרטיס הקול המובנה נשמע ממש רע וההגברה של יציאת האוזניות חלשה למדי.
שנית, כמו שכבר אמרתי לא רק שהכרטיס מכיל רק 3 חיבורים אלא הוא גם אינו מכיל חיבור אופטי, דבר הנהפך לסטנדרט בימינו.
למרות שיש לכרטיס רק 3 יציאות הוא עדיין תומך ב-6 ערוצים וכל זאת בעזרת תוכנה; כאשר אנו נחבר ליציאה של הכרטיס התקן כלשהוא הכרטיס יזהה אותו אוטומטית או, במקרה הגרוע, אנו נצטרך להגדיר את ההתקן ידנית. כך שבמידה ותרצו לחבר יותר משני רמקולים, תאלצו לוותר על ה-Line In (בחיבור 4.1) ועל המיקרופון (בחיבור 5.1).
![]() |
בתצלום שלעיל ניתן לראות בבירור גם את שני כרטיסי הרשת שהלוח מכיל ומהווים את אחד הפיצ\'רים הבולטים והייחודיים שלו, בכך שהם מקלים על כל אחד שרוצה להשתמש במחשב כשרת ברשת ביתית – כרטיס אחד מנוצל לחיבור לשאר המחשבים ברשת והשני מתחבר לרשת האינטרנט החיצונית.
במרבית הלוחות הקיימים כיום ישנו כרטיס רשת מובנה, אך מי שמשתמש במחשב כחלק מרשת נפרדת היה צריך לרכוש כרטיס רשת נפרד.
חריצי PCI מיותרים, כבר אמרנו?
למרות הכל, הלוח ממש עמוס בכל טוב ולמרות שכמה מהפיצ\'רים לוקים קצת בחסר (אין מערך RAID ל-ATA הישן והטוב, וכרטיס הקול אינו מספק) הלוח עדיין מצליח להיות בין המובילים בליגה הגבוהה.
ציון פיצ\'רים: 12/15