סידור הלוח
ובכן, למרות שלא היו שום הבדלים באריזה ובבאנדל עצמו בין הגרסאות, ישנו בכל זאת חידוש ועדכון במבנה הלוח בגרסא החדשה. מה ש-EPoX עשו הוא לקחת את הגרסא הקודמת ולשדרג אותה עד כדי כמעט יצירת לוח חדש, להלן השינויים העיקריים:
- מערך ייצוב המתח כולו הוחלף, כולל המוספטים, הקבלים והסלילים, לייצוב ודיוק מתח הרבה יותר גבוה. הלוח בגרסא החדשה יציב כמעט פי 10 יותר מהלוח בגרסא הקודמת מה שנותן לנו, האוברקלוקרים, לוח המספק מתח בצורה הרבה יותר יציבה ומדויקת.
- מערך ה-MOSFET הוחלף לשבבים הרבה יותר מתקדמים אשר יוצרו בליטוגרפיה של 0.13 מיקרון, מה שאומר שהשבבים מתחממים פחות ועקב כך יציבים ועמידים יותר.
- גרסת ה-PCB שודרגה ועובי החיווט בלוח הוגדל בכדי לאפשר מעבר זרם גדול יותר ללא הפרעות אלקטרו מגנטיות.
- הוחלפו המחברים ל-IDE ו-SATA במחברים המצופים בזהב, למען הולכת ומעבר חשמל יותר טובה.
- השבב השולט במערך ה-SATA שודרג ונפתרו הבעיות עם מערך ה-SATA בבאס גבוה.
![]() |
מערך ה-MOSFET בלוח |
כלוח המיועד לשוק הגבוה ולא מתבייש להפנות את עצמו הישר אל האוברקלוקרים האגרסיביים תמוה בעיני מדוע EPoX לא טרחה לשים קירור על מערך ה-MOSFET ומייצבי המתח בעת העדכון האחרון של הלוח.
Abit, לדוגמא, עושה זאת בלוח KV8-MAX3, בו כל המערך מקורר בצורה מאוד יפה על ידי טכנולוגית ה-OTES. למרות זאת אני חייב לציין ש-EPoX לא סגרה בפני האוברקלוקרים הכבדים את האפשרות לקרר את מערך ה-MOSFET בעצמם, שכן כל המערך יושב על הלוח בצורה המאפשרת לקרר את כולם ביחד בצורה מאוד יעילה.
בנוסף, EPoX דאגה לקרר את הגשר הדרומי האחראי על הדיסקים הקשיחים ועל חריצי ה PCI אשר נוטה להתחמם לעתים קרובות, דבר נדיר בקרב לוחות אם ומעיד על המחשבה קדימה של EPoX והדאגה לאוברקלוקרים.
![]() |
מערך הקירור של KV8MAX3 |
משום מה, EPoX שומרת בצורה מוזרה על מבנה די זהה בלוחות שלה, זהות אשר מתבטאת גם בפגמים. כמובן שהמבנה של הלוח הזה אינו שונה מהגרסא הקודמת אך תמוהה בעיני שהלוח דומה בצורה מפליאה ללוחות אחרים מביתה של EPoX, לוח כדוגמת ה-8KRA2+ אשר עושה שימוש בערכת השבבים VIA KT600 אשר גם אותו בדקנו.
אחד מהפגמים במבנה הלוח עליהם אני מדבר הוא בראש ובראשונה קירבת היתר של חריץ ה-AGP אל שלושת חריצי הזכרונות. ובכן, שני אלו עד כדי כך אוהבים אחד את השני שכאשר יהיה מחובר ללוח כרטיס מסך אשר אורכו עולה על 18 ס"מ לא יהיה ניתן להוציא את הזכרון מתוך החריצים, כיוון שהקליפס יהיה חסום על ידי כרטיס המסך. כך שאם ברשותכם כרטיס מסך ארוך התחילו כבר עכשיו להתאמן בלפרק את כל החבילה או הכנסת והוצאת הזכרון בלי לפתוח את הקליפסים עם כל החלפת זכרון.
![]() | ![]() |
הפגם השני של EPoX הוא מיקום חיבורי ה-SATA; למרות שמיקום חיבורי ה-IDE פחות או יותר סטנדרטי אך עדיין משאיר מקום לשיפור, שני חיבורי ה-SATA ממוקמים בתחתית הלוח מצידו הימני, מה שאומר שכל אלו בעלי המארזים הגדולים לא יוכלו להרחיק לכת עם מיקום כונני ה-SATA השונים, וחבל שכך הוא הדבר בעידן בו מארזי Full Tower כמעט ונהפכו לסטנדרט.
![]() |
מיקום חיבורי ה-SATA: "לא משהו" |
נקודת האור נמצאת בחורי העיגון שנמצאים מסביב לתושבת המעבד והשימוש ש-EPoX עושה, בצורה יעילה למדי אני מוכרח לציין, בצבעים.
ראשית, חורי העיגון הם בהחלט דבר אשר לוח כדוגמת זה אינו יכול בלעדיו, ובכלל זהו, לדעתי, כבר מעין סטנדרט. למרות זאת לוחות כדוגמת 8KRA2+ אינם מכילים חורי עיגון, דבר המעורר פליאה מסוימת.
שנית, EPoX כבר זמן מה טורחת לצבוע את חלקי הלוח השונים, דבר התורם לזיהוי מהיר וקל יותר ואפילו ליופיו של הלוח. עכשיו רק עם ה-PCB היה בצבע אחר, מאשר ירוק משעמם, הייתי אומר בפה מלא שזהו לוח מצויין גם למודרים!
![]() | ![]() |
לסיכום, אני מוכרח להגיד ש-EPoX מפספסת פעם אחר פעם וחוזרת על אותן הבעיות המציקות, בין אם זה במיקום חיבורי ה-SATA וה-IDE, ובין אם זה בקרבה המוגזמת של ה-AGP אל חריצי הזכרונות, אלו הן, ללא ספק, בעיות גדולות אשר קיימות בלוח זה ודומיו כבר זמן רב וחברות אחרות כבר מזמן יודעות לעקוף אותן!
משום מה ב-EPoX חוזרים שוב ושוב על אותן טעויות קריטיות והעניין חמור כפליים כאשר טעויות אלו חוזרות ונשנות בלוח מעודכן.
![]() | ![]() |
ציון לסידור הלוח: 10/15