הסטודיו Art. Lebedev מציג את החזון שלו לכוננים הניידים של המחר – קטנים, זולים וירוקים יותר
בימינו בהחלט ניתן כבר לטעון שכונני ה-Disk On Key מציעים חלופה רב פעמית, קומפקטית, נוחה וזולה למדיות ה-CD וה-DVD המזדקנות, ונראה שככל שעובר הזמן הופכים כוננים אלו למוצר יותר ויותר בסיסי, כזה שרובנו משתמשים בו בכל יום, מבלי לעצור לרגע ולחשוב עד כמה מהותי השינוי שהוא מציע על פני המדיות שקדמו לו, וכשכבר כן חושבים על כך, אי אפשר שלא לתהות מה יהיה העתיד של ה-DOK, ולאיזה כיוון הוא יתפתח.
סטודיו העיצוב הרוסי היוקרתי Art. Lebedev, שמציג לעיתים קונספטים מרהיבים של אביזרי מחשב (וגם בונה אותם בחלק מהמקרים), הציג בעבר רעיונות כמו מקלדת ה-OLED החדשנית Optimus Maximus (בדומה למקלדת שמכיל קונספט המיני מחשב של חברת Razor, ה-Switchblade), הפאד Optimus Aux המשתמש בטכנולוגיה דומה וגם רעיונות איזוטריים הרבה יותר.
כעת, אחרי שסיימו (או שלא) לעצב את הדור הבא של המקלדות, פונים בסטודיו להציג את חזונם לגבי עתיד הכוננים הניידים בקונספט המקבל את השם "Flashkus" (או "Fleshkus" בתרגום שנאמן קצת יותר למקור הרוסי). מדובר בכוננים זולים (מילה שהסטודיו לא בדיוק מכיר מקרוב, בהתחשב בעובדה שמקלדת ה-Maximus עלתה כ-6000 שקלים בזמנו), המודפסים על קרטון ומגיעים בחבילות, מהן פשוט תולשים כונן אחד בעת הצורך – ומשתמשים בו. הסטודיו מציג בתמונות הקונספט שימוש בכוננים אלו ממש כמו השימוש בדיסקים למיניהם (אם כי באתר הסטודיו מביאים דווקא את כונני הפלופי הארכאיים כדוגמה), כולל תיאור של המידע אותו נושא הכונן בעזרת טוש, כאשר הרעיון הכללי שעומד מאחורי ה-Flashkus הוא כונן זול מאוד, שניתן להעלות עליו מידע בצורה חד פעמים, לתת לחבר (מבלי לצפות לקבל אותו חזרה) וגם למחזר אותו בסוף כל התהליך (אני לא משוכנע ששבב הזכרון יתמחזר בצורה טובה כל כך, אך אין ספק שהיעדר מעטפת פלסטית הופכת את ה-Flashkus ל"ירוק" יותר מהכוננים של היום).
רעיון ייחודי נוסף מהסטודיו המוכר | DOK זול במקלדת שעולה 6000 שקל. אירוניה? |
עתיד ירוק לכונני האחסון? |
אין ספק שה-Flashkus נמצא עדיין בשלב הרעיוני הראשוני, וקשה להגיד אם הרעיון יהיה ממשי ליישום אי פעם, אך מנגד אי אפשר שלא להעריך את המחשבה החדשנית והמרעננת שעומדת מאחוריו. סביר להניח שגם מקלדת ה-Optimus Maximus נשמעה בהתחלה כקונספט בלתי ניתן ליישום, אך הסטודיו הוכיח שזה אפשרי, כך שאולי כדאי לתת ל-Flashkus סיכוי ומי יודע, אולי DOK מתמחזרים מקרטון באמת יהיו העתיד.
מתאים לי 😛
כבר אין על מה לכתוב?
כשמישהו יחשוב על קונספט חדשני שהוא גם ריאלי תכתבו על זה, כשזה סתם "חדשני" זה לא מעניין.
באותה מידה אני יכול להציע שיעשו טלפון אלחוטי בלי חיבור לקו הטלפון – הוא פשוט יקלוט את המידע שעובר בחוטים בלי שיהיה משדר כלשהו. זה לא פחות ריאלי מDOK מקרטון שניתן למחזר אותו כפסולת נייר.
אין מה להשוות בין זה לבין המקלדת, כשהם הציעו את הרעיון של המקלדת כבר אז זה היה אפשרי תאורטית גם אם לא עשו את זה בפועל. במקרה הנ"ל זה לא אפשרי גם מבחינה תאורטית.
רעיון מעולה, מקווה שיחליף את הדיסקים
ל-2
פעם גם חשבו שכדוה"א הוא שטוח והוא מרכז היקום, שבני אדם לא יכולים לעוף ושאינטרנט זה משהו שרואים רק בסרטי מדע בדיוני.
אמור USB Flash Drive
לא DOK.
לקרוא ל- USB Flash Drive יDOK זה כמו לקרוא לכל המכוניות טויוטה.
פלאש-כוס?
דחוף למצוא לזה שם בעברית…
ל-2 איזה שטויות אתה מדבר?
קודם כל נחמד לשמוע על רעיונות חדשניים גם אם הם לא פרקטיים באותו רגע.
דבר שני הקונספט הזה נשמע אפשרי בהתחשב שכיום יש DOKים בגודל של ציפורן… זה לא יהיה ידידותי לסביבה כי בכל זאת מעגלים חשמליים לא מתקלים במהירות אבל הרעיון עצמו אפשרי ואפילו פרקטי.
רעיון שנשאר ברמה של סדנת עיצוב
פרקטי, בעתיד הקרוב הוא לא.
הרכיבים האלקטרונים ב DOK עולים פי 100 מהפלסטיק המקיף אותו.
וכל עוד זה ישאר ביחס דומה, אז כל אחד יעדיף שפלסטיק יגן על ה DOK שלו, מאשר חתיכת נייר.
וזה רק כשמדברים על עלות המוצר, בלי לדבר על עלות הנתונים שבתוכו.
נשמע רעיון מצוין
לאט לאט הכוננים האופטים נעלמים לטובת הDOK ואם הם יצליחו ליצור את הכונן החד פעמי הזה שאפשר פשוט לתת למישהו ולשכוח מזה כמו DVD במחיר זול לחבילה זה יהיה מצוין
המחיר ממילא יורד
יהיה עדיף לקנות DOK עמיד לדעתי…
ידידותי לסביבה עלק
כשהכונן עשוי מפלסטיק, הוא עמיד ומחזיק שנים וממשיך לעבוד באמינות
כשהכונן עשוי מקרטון ומחומרים זולים, הוא יחזיק מעמד בהתאמה ומהר מאוד יגיע לפח (של המיחזור, משם ימוחזר 60 % בלבד מהקרטון ו 0 % מהציפ) בחתיכות
איזה כונן ירוק יותר עכשו ?
לא הייתי רוצה שיתעקם לי החומר…
ל 11
תלמד הבנת הנקרה ! כתוב בכתבה שהכונן הזה יהיה חד פעמי ! ברור שהוא יחזיק פחות זמן, הרי הוא חד פעמי ! הוא נועד להחליף את ה DVD, אתה כותב עליו מידע ונותן לחבר, כשהחבר מעתיק את כל הנתונים הוא אכן זורק אותו לפח.