הביוס
![]() |
אם מסתכלים על הלוח כשלם ובוחנים את התכונות שלו, הרי שהתכונה הטובה ביותר ללא שום צל של ספק הוא ה-BIOS. BIOS יותר מושקע, גמיש ואיכותי לא נראה מעולם בלוח אם, שכן ה-BIOS שיצרה DFI עבור הלוח מאפשר לשנות כמעט כל פרמטר אפשרי, החל מאפשרויות בסיסיות כגון כיוון השעה וזיהוי ההתקנים השונים ועד כוונון של כל תזמון בזיכרון.
הפופולאריות העצומה לה זכה הלוח גרמה להיווצרות קהילה רצינית סביבו, וזאת אף התפתחה לכיוון שמעט מאוד לוחות זכו לו – משתמשים רגילים החלו להכין קבצי BIOS עם אפשרויות נוספות בנפרד מהגרסאות הרשמיות של DFI. אחד מאותם משתמשים, שלמעשה היה בעבר מהנדס ב-ABIT, הוא Oskar Wu, כאשר את קבצי ה-BIOS שלו (הפותרים בעיות תאימות ומשפרים את ביצועי הלוח בשילוב עם רכיבים שונים) תוכלו למצוא במגוון אתרים ברשת. חשוב לציין כי בביקורת זו לא השתמשנו באחד ה-BIOS-ים של Oskar Wu אלא ב-BIOS הרשמי האחרון מ-DFI. את חיפוש ה-BIOS הטוב ביותר נשאיר לכם, שכן המבחר הוא עצום.
![]() |
מלבד יכולות האוברקלוק המצוינות, הלוח מכיל את אחת ממערכות בקרת המתחים והטמפרטורה היעילות ביותר שראינו. המערכת מאפשרת שליטה על מהירות המאווררים המחוברים ללוח בהתאם לטמפרטורה של הרכיבים אותם הם מקררים, ומאפשרת אופטימיזציה של פיזור החום לעומת הרעש. מלבד השליטה על המאווררים, אפשר לקבוע ב-BIOS אפשרות של כיבוי אוטומטי מעל טמפרטורה מסוימת ואף הורדת מהירות המעבד (בדומה לתכונה המובנה במעבדי Intel).
![]() |
חוזקו של הלוח מתגלה כאשר נכנסים לתפריט האוברקלוקינג – כל פרמטר שאי פעם חשבתם עליו ניתן לשינוי, ולא רק שהוא ניתן לשינוי אלא גם הגבולות אליהם ה-BIOS נותן להגיע גבוהים יותר כמעט מכל לוח שראינו עד היום.
תפריט האוברקלוקינג מסודר בצורה נוחה, כך שיהיו לנו את כל הנתונים על מנת להתחיל בתהליך ההמהרה. ניתן לראות את כל המתחים כמו גם את מהירות הבאס והמכפילים של המעבד, ואילו מחלקי ותזמוני הזיכרון נמצאים מרחק של מקש אחד בתפריט ה-DRAM.