תמונות מתוך מצגת ההשקה הרשמית לדור ה-Broadwell-E החדש של אינטל מאשרות את כל מה שידענו, ומוסיפות עוד כמה וכמה פרטים חדשים מעניינים
אין וויכוח על כך שאחד מהאירועים הבולטים בתערוכת Computex 2016, שתיפתח בעוד כיומיים בטאיוואן, יהיה החשיפה וההשקה הרשמיים של דור מעבדי ה-Broadwell-E של אינטל, אשר יציע את הביצועים המירביים בהחלט עבור הצרכנים הביתיים, לראשונה בהתבסס על ליטוגרפיה של 14 ננומטר.
פרטים רבים על אותם מעבדי אקסטרים חדשים כבר שמענו במהלך החודשים האחרונים, אך כעת נראה שכל הקלפים נחשפו, קצת יותר מדי מוקדם – התמונות המרכזיות מתוך מצגת ההשקה הרשמית הגיעו לידיהם של לא אחרים מאנשי האתר videocardz, ופורסמו כמובן לרווחת הכלל, ימים ספורים לפני מועד ההצגה המעשי.
מקור: videocardz.com
המצגות מאשרות שדור ה-Broadwell-E יכיל ארבעה דגמים שונים, כאשר הייחודי שבהם יהיה ה-Core i7-6950X, שיהיה מעבד ה-Core הראשון אי פעם עם עשר ליבות עיבוד פיזיות ו-20 ליבות עיבוד לוגיות. כל הדגמים יכללו גם תמיכה בזכרונות DDR4 בארבעה ערוצים ובמהירות בסיסית של 2,400MT/s לקבלת רוחב פס חסר תקדים, וגם יכללו טכנולוגיית Turbo Boost חדשנית שתאפשר לכל ליבה לפעול בתדר שונה בהתאם לעומס הקיים ולאופיו, זאת בתוספת ליכולת המהרה לכל ליבת עיבוד בנפרד.
כעת, נעבור לחלק הפחות נעים – המצגת אישרה גם את המחירים המומלצים של הדגמים החדשים, ובעוד ששלושת הדגמים הראשונים ישאו תגי מחיר דומים (עם תוספת יוקר של כמה עשרות דולרים) לאלו של הדור הקודם עם התחלה ב-434 דולר וסיום ב-1,089 דולר, דגם עשר הליבות יעלה אפילו יותר ממה שנחזה עם תג מחיר מפלצתי ממש של 1,723 דולר (!).
אז הדור החדש של אינטל עתיד להציע כוח עיבוד שלא נראה כמותו במחירים שלא נראו כמותם – האם זה יהיה שווה את זה? בקרוב מאוד נגלה.
מאפייני דור ה-Broadwell-E – כעת ובהתבסס על שקופית מודלפת משנה שעברה, לשם ההשוואה
ממש מבאס לראות את שהמחירים כל כך עלו.
לא סתם מפארים את אינטל רק חבל שהם ישנים בעמידה
אני חושב שאשאר עם ה-5960X בינתיים.
1700$ בשביל עוד שתי ליבות זה קצת Pushing it.
ריח המונופול… למה מי יתחרה בהם? הם יכולים גם לקחת 5000$ על המעבד הזה.
אלכס שפירו:
האם יהיה לנו שליח סוקר ל Computex 2016
–
המעבדים יפים,
צריכת החשמל לא!
בשוק הX שוב אין צריכת חשמל נמוכה.
א. המעבדים האלו לא רלוונטיים לרוב המוחלט של המשתמשים הביתיים – גם כי רוב המשתמשים הביתיים לא ירצו להשקיע כל כך הרבה בלוח אם וגם כי לשימושים סטנדרטיים מעבד "רגיל" עם 4 ליבות "יעשה את העבודה".
ב. מי שבאמת רוצה וצריך מעבדים עם הרבה ליבות פשוט ישקיע במעבד Xeon ולא במעבד ממשפחת ה Core i.
ג. אולי המעבדים העתידיים של AMD יצליחו לגרום לאינטל לעשות שינוי – להציע יותר ליבות עיבוד למשתמש ה"פשוט" או/ו לעשות שימוש בתושבת אחידה גם למעבדים הביתיים וגם למעבדי ה High End.(ואולי גם כזו שתתאים ליותר מ-2 דורות של מעבדים).
בקיצור – התפתחות מתבקשת אם כי לא ממש רלוונטית לרוב האנשים, מחיר גבוה מדי.
היי סמלול , תוכל להסביר למה כדאי יותר לקנות XEON מאשר להשקיע במעבד I7 לדוגמא..
במחירים דומים לדוגמה של 1500 שח או נאמר פי 2 ?
תודה
לא כתבתי שיותר כדאי לקנות מעבדי Xeon אלא כתבתי שמי שבאמת צריך הרבה ליבות עיבוד פשוט יקנה מעבד כזה שכן קיימים מעבדי Xeon עם הרבה יותר יותר מאשר 10 ליבות. כמובן שמי שבאמת רוצה וצריך מעבד כזה יצטרך לשלם עבורו.
האם קיים מעבד Xeon בעל מספר ליבות זהה או גדול יותר שמציע ביצועים דומים או עדיפים על מעבד Core i כלשהו במחיר טוב יותר? אני לא יודע, צריך לבדוק את זה, שכן ישנם הרבה מעבדי Xeon, כולל כאלו לתושבת 1151.
רק שלא יקרה לאינטל עם המעבדים מה שקרה להם עם תחום הסלולאר !
כן, זה לא יקרה בשנה הבאה, אבל זה לא כ"כ תלוש מהמציאות.
ואז תהיה עוד "מהפיכה".
כי ההתנהלות הזאת של אינטל לא טובה לאף אחד, לא לצרכנים ומכאן גם לא לאינטל.
הנוק אאוט לא חייב לבוא בהכרח מ -AMD. העתיד – מי ישורנו.
ה- 6800K נראה לא רע בכלל. ביחוד לעורכי וידאו בתקציב מוגבל.