שווי השוק של מפתחת השבבים הירוקה נחתך עם אזהרה על הכנסות מופחתות, ואילו זה של המתחרה האדומה ממשיך לעלות במסגרת עוד רבעון איכותי וחדשות חיוביות
אין וויכוח כי AMD וגם NVIDIA הן שתי חברות חומרה גדולות ומשמעותיות שמשתפרות ומשתדרגות ללא הרף – אך בעיני המשקיעים נראה כי יש אלופה ברורה אחת בלבד, והיא החבורה באדום של דוקטור ליסה סו לה חוזים עתיד ורוד בטווח הזמן הקרוב.
מניות חברת NVIDIA צנחו בכ-15 אחוזים בחדות (ומאז כבר ביצעו תיקון קל) עם הכרזה רשמית על כך שהכנסות הרבעון הכלכלי הרביעי לשנת 2018 (שהסתיים בסוף חודש ינואר 2019 הקלנדרי, למעשה) יהיו נמוכות ב-500 מיליון דולר לעומת החזוי, כ-2.2 מיליארד דולר במקום 2.7 מיליארד דולר אותם העריכו במפתחת מוקדם יותר.
החברה של ג׳ן-סן הואנג עדיין צפויה להציג רווחים נאים ואולי גם שוברי שיאים, אך נאלצת להודות בכך שהדרישה לשבבי דור ה-Turing היקרים היא נמוכה מהמצופה, בעיקר בסין, וכמו כן גם התפתחות תחום העיבוד לשרתי מידע, במסגרת מוצרי ה-Tesla, היא איטית מהרצוי.
הנפילה בערך החברה היא למעשה הצבעה ברגליים של חלק מהמשקיעים, אשר משוכנעים כי בחברה הגיעו לשיא הפריחה הפוטנציאלית שלהם, ומכאן ואילך הצפי הוא לדריכה במקום או אפילו ירידה בהיקפי ההצלחה – בעיקר בשל הערכות כי תחום מחשוב הענן עשוי לבלוע חלק ניכר מהדרישה לחוות שרתי מידע אישיות ובכך לצמצם משמעותית קטגוריה זו.
מן העבר השני של הכביש, AMD יכולה לפתוח שמפניות עם עלייה של כ-25 אחוזים בשווי השוק בימים האחרונים – לאחר פרסום הדוח הכלכלי הרבעוני השלם לשנת 2018 שמציין שנה שלמה מלאה בעליות לראשונה מזה יותר מעשור.
המפתחת האדומה דיווחה על הכנסות של 1.419 מיליארד דולר ברבעון הסופי של 2018 עם רווח נקי של 38 מיליון דולר, והכנסות כוללות של 6.475 מיליארד דולר לשנה כולה עם עלייה של 23 אחוזים ביחס לשנת 2017, ורווח נקי של 514 מיליון דולר לעומת 103 מיליון דולר שנה קודם לכן.
מעבר לעליות משמעותיות במכירות מעבדים הן לשוק הביתי והן לשוק השרתים, הבשורה הגדולה מ-AMD הייתה הסכם חדש מול יצרנית השבבים GlobalFoundries, לשעבר זרוע הייצור של החברה עצמה, אשר לא יחייב אותה לשלם לה תמלוגים במסגרת שימוש בשבבי 7 ננומטר מתקדמים מיצרניות אחרות בתחום.
במסגרת הפרידה של AMD מיכולות ייצור השבבים העצמיות שלה והפיכתן לחברה עצמאית נפרדת, נחתם הסכם שמחייב את מפתחת השבבים לרכוש כמות מינימלית מוגדרת מראש של שבבים (או וייפרים שלמים של שבבים) ישירות מ-GlobalFoundries – או לשלם קנס על ההפרש שלא נעשה בו שימוש.
הרבה דברים השתנו מאז, ו-GlobalFoundries הודיעה על יציאה מהמירוץ אל חוד החנית הטכנולוגי של תחום השבבים לטובת התמקדות בתהליכי ייצור ייעודיים ומותאים לצרכים ספציפיים של חברות מסויימות – מה שלמעשה חייב את AMD לפנות ליצרניות אחרות לשם ייצור מוצרי 7 ננומטר מתקדמים ותשלום תמלוגים ל-GloFo במקביל.
כעת, הסכם חדש בין החברות מתאים עצמו למציאות החדשה ויאפשר ל-AMD לרכוש שבבי 7 ננומטר ושבבים בליטוגרפיות מתקדמות יותר מכל שחקנית אחרת ללא צורך בתשלום כלשהו עבור GloFo – כאשר במקביל החברה תהיה מחוייבת לרכישת שבבי 14 ננומטר ו-12 ננומטר מהשותפה הקרובה בהיקף קבוע מראש עד שנת 2021.
מדובר בבשורה חשובה שתאפשר ל-AMD לשמור על תחרותיות מירבית בקצה העליון, ובמקביל הצדקה נוספת לבחירה בארכיקטורה ההיברידית והמודולרית שהוצגה לאחרונה – שבבי ה-I/O ימשיכו להתבסס על תהליכי ייצור גדולים ופשוטים יחסית בעתיד הנראה לעין, בעוד שליבות העיבוד עצמן יוכלו ליהנות מהטכנולוגיות המובילות והמשוכללות ביותר שיעניקו את מירב הביצועים.
שוק החומרה הוא דינאמי ומשתנה ללא הרף, אך נראה כי לפחות כרגע המשקיעים סבורים של-AMD מצפה עתיד ורוד של דהירה קדימה. מסכימים איתם? שתפו אותנו בתגובות.
130$ NVIDIA
24$ AMD
אני הייתי אומרת שהם לא הרוויחו כמו שנה שעברה _(אבל תמיד אפוקליפסה עם המילה הפסד. זהו, שלא הפסידו! פשוט הרוויחו פחות)
ויש לציין שNVIDIA טיפסה גבוה רק בשנים האחרונים
שייהנו כל עוד הם יכולים, פורסם שאינטל נכנסת שנה הבאה לשוק כרטיסי המסך וכללי המשחק הולכים להשתנות
איך אמר אבנר דן הרוסי: "ניחכה……."
–
תרחיש ראלי בתנאי שהיא תביא בצועים יותר גבוהים במחיר יותר נמוך, ואם המחיר לא יהיה נמוך אז תהיה לה טכנולוגיה חדשה ש"תצדיק" את המחיר.
(טכנולוגיה כבר יש השאלה אם הספיק להם לחלוב את הצרכנים והם מוכנים לשחרר טכנולוגיה כזו?)
להוציא את AMD מהמשוואה נכון לרגע זה, יש השערות שגם כאן מדובר בקרטל משומן.
(עד לרגע זה יש להן (לכל חברה) יתרון יחסי אבל אף אחד מהצרכנים לא מרוויח מכך.
צריך לא לשכוח שאינטל גדולה משתיהן. ביחד. פי כמה.
אם אינטל רוצה להרוויח כסף, היא תיכנס לתחום עם כרטיסים במחיר תחרותי (כלומר עד 10%-15% יותר זולים מהמתחרות – אחרי הכל, היא עוד צריכה להוכיח את עצמה).
אבל אם אינטל (כמו פעמים רבות בעבר) רוצה להשתלט על השוק, היא יכולה להציע כרטיסים במחירי רצפה (25%+ יותר זול), ואז הולך להיות מצב מאוד בעייתי למתחרות שלה.
תתארו לכם מצב שאינטל מוכרת כרטיס מסך עם ביצועים של GTX1080, אבל במקום ב-400$ היא מוכרת ב-300$. דבר כזה יכול לשבור את השוק (ואת הרווחים של nvidia ו-amd)
אינטל בצרות בעצמה משבבי קוואלקום ורייזן הבא הולך להביא להם מכה
אינטל לא הורידו מחירים שהיו למעלה ויכלו .אני מאמין שכאשר יוציאו כרטיסים המחיר שלהם יהיה "בקטגוריית" המחיר הגבוה
SoftBank's investment fund dumps entire $3.6 billion stake in Nvidia
https://www.cnbc.com/2019/02/06/softbank-vision-fund-sells-nvidia-stake.html?__source=yahoo|finance|headline|story|&par=yahoo&yptr=yahoo