אילו שיפורים מציע מעבד Core i7 נייד מדור ה-Kaby Lake? התשובות בפנים
בסוף השנה אמורים להגיע אלינו המעבדים הראשונים מדור ה-Core השביעי של אינטל (והשלישי בתהליך ייצור של 14 ננומטר, באופן שמשנה את הטקטיקה הוותיקה שלה), אבל אם אתם נמנים על אלו שאינם מעוניינים להמתין בסבלנות יחד עם כולם – ל-notebookcheck יש פינוק עדכני שמתאים בדיוק לכם.
האתר המתמחה בביקורות על מחשבים ניידים הצליח להניח את ידיו על תיעוד של כמה מבחני ביצועים פופולריים עבור מעבד ה-Core i7-7500U כפול הליבה לשוק הנייד, שצפוי לשאת תג מחיר של מעל 300 דולר ולהוות דגם נבחר עבור ניידים מתקדמים באופן יחסי. כעת אנחנו גם יכולים לבדוק כיצד הוא משתווה אל מול קודמיו מדור ה-Skylake, ולהחליט האם יש כאן בשורה או רענון מיותר.
התוצאות המתקבלות בגזרת ליבות העיבוד הכלליות (רכיב ה-CPU) של הדגם החדש הן מוזרות עד מאוד – ומציגות שיפור נאה של בין 10 ל-20 אחוזים לעומת דגם ה-Core i7-6500U בציון Cinebench R15 עבור יכולות ליבה בודדת (ואפילו שיפור של כחמישה אחוזים לעומת דגם ה-Core i7-6560U המתקדם והיקר יותר), אך בו בעת גם פיגור של בין 5 ל-10 אחוזים בביצועים מרובי הליבות של Cinebench לעומת אותם הדגמים – מה שכנראה מעיד על פוטנציאל שקיים, אך גם על דגם בלתי סופי שנבדק ואולי אינו ממצה את הפוטנציאל המיטבי שלו בשל היעדר מנהלי התקן רשמיים.
בגזרת העיבוד הגראפי, לשמחתנו, המצב הרבה יותר מובהק: ליבת ה-HD Graphics 620 החדשה מציגה ביצועים טובים משמעותית מליבת ה-HD Graphics 520 של ה-Core i7-6500U גם במבחן ה-OpenGL של Cinebench וגם במגוון מבחני 3DMark, עם שיפורים שנעים בין 10 ל-30 אחוזים, ובחלק מהמקרים מתקרבים מאוד לאלו של ליבת ה-Iris Graphics 540 ב-Core i7-6560U – כאשר גם במקרה הזה ראוי לזכור כי מנהלי ההתקן למיניהם כנראה עדיין אינם סופיים.
ראוי להוסיף קמצוץ של ספקנות לכל ידיעה שעוסקת בחומרה אשר טרם נחשפה והושקה באופן רשמי, אך במקרה הזה המקור נראה מהימן יחסית עם גיבוי של צילומי מסך רלוונטיים – ונותן לנו לא מעט תקווה עבור Kaby Lake, שמסתמן כמו דור אשר יצליח לספק שיפור ביצועים סביר למרות "שנתקע" בתהליך ייצור של 14 ננומטר, במקום להתקדם ל-10 ננומטר עם דור ה-Cannonlake כפי שתוכנן באינטל במקור. מה דעתכם? ספרו לנו בתגובות!
כרגיל אצל אינטל בשנים האחרונות – שום שיפור משמעותי למשתמש.
Daniel Garkavuk ugo girl
כל מה שאי פעם רצית
יום ההולדת מתקרב Dorit Pakayev Lapko
?
Moriel Mankevich
כבר נותנים תשובה לZEN לפני שהוא יצא
לשתף את דעתי:
ההנדסה וההתקדמות מרגישה מציאותית, משהו דומה למתמטיקה.
ראינו את ה FINFET בשיאו, אבל כשהגיעו לנקודת מזעור מסוייימת…. אמנם על הנייר נראה שיש תפוקה בעבודה אבל העיניין הוא שהתפוקה גודלת לכיוון המינוס ולא הפלוס.
מעניין מה יבוא אחרי ה FINFET
נראה שאינטל מבינה את מעמדה הבלעדי בשוק המעבדים, ופשוט מתעצלת ומוכרת לנו את אותו מעבד עם שם אחר כל פעם. כבר מזמן לא ראינו שינוי משמעותי בין דור לדור. והשיפורים בליבה הגרפית לא ממש מעניינים – מי שעובד רציני – שם כרטיס מסך יעודי. מה שאינטל צריכה לעשות זה לעזוב כבר את הליבות הגרפיות האלה, ולתת קפיצה אמיתית בביצועי העיבוד. גם לאורך וגם לרוחב (מעבדים עם 6-8 ליבות לביתי וניידים, ועצמה גבוהה ב-30% לכל ליבה) – זו תהיה סיבה לשדרג מעבד…..