אינטל מציגה באופן רשמי את Iris ו-Iris Pro – זוג ליבות גראפיות חזקות ביותר במעבדי Haswell אשר יושקו בתערוכת קומפיוטקס 2013 שתערך בחודש הבא
זה חודשים שאנו שומעים על כך שאינטל מתכננת לשים דגש על כח העיבוד הגראפי בדור הבא של מעבדיה, ואכן לא מזמן קיבלנו אינדיקציות על אחוז השיפור בביצועים לעומת דור המעבדים הנוכחי. כעת, מגיע מידע מפורט יותר אודות ליבות גראפיות אלו.
עד כה, ידענו כי הליבות הגראפיות יחולקו לפי רמות ביצועים. הרמה הראשונה והבסיסית ביותר תכונה GT1 אשר תכלול ליבת HD Graphics פשוטה. הרמה השנייה הינה GT2 אשר תכלול מספר ליבות מחוזקות – HD Graphics 4600/4400/4200. דרגת הביצועים השלישית והחזקה ביותר תכונה GT3.
ברמת הביצועים GT3 יהיו 3 ליבות. הליבה הראשונה היא HD Graphics 5000 אשר תהיה כלולה במעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד (15W) שיהיו מיועדים למחשבי Ultrabook למשל. הליבה השנייה והחזקה יותר עברה מיתוג ולא תקרא HD Graphics אלא Iris Graphics 5100, והיא תהיה גם כן במעבדים אשר צריכת החשמל שלהם נמוכה (28W). הליבה השלישית והחזקה ביותר תקרא Iris Pro Graphics 5200 אשר תהיה חלק מהמעבדים הסטנדרטיים של אינטל ותקבל זיכרון eDRAM משלה (GT3e למי שזוכר, אשר תמונתו הודלפה).
היות ואינטל חילקה את הליבות ברמת הביצועים GT3 גם למעבדים עם צריכת חשמל נמוכה, ניתן לראות כי מעבר לתוספת ביצועים במחשבים הנייחים, תהיה תוספת גם למחשבי AIO (אשר יכללו מעבדים בתצורת BGA), מחשבים ניידים ואולטרה דקים. בחלק מהמקרים מדובר על תוספת של 200% ואף יותר, לעומת סדרת הליבות הגראפיות הנוכחית.
מעבר לכח העיבוד הגרפי, אינטל הכניסו גם תמיכות חדשות לליבות הגראפיות המתקדמות. בעקבות העלאת מספר יחידות העיבוד, קידוד בעזרת QuickSync יהיה מהיר יותר. כמו כן, ישנה תמיכה ב-OpenCL 1.2, OpenGL 4.0, DX11.1, תצוגה ברזולוציות גבוהות במיוחד כגון 4K ותמיכה ב-3 מסכים.
אין ספק שאינטל השקיעה כאן מאמץ לא קטן על מנת לתקוף דווקא את נקודת החוזק של AMD – כח עיבוד גראפי. בעוד כח העיבוד הגראפי גדל בדרך כלל בסדר גודל של 25-30 אחוזים בין סדרה לסדרה, כח העיבוד הגראפי מצד אינטל גדל בצורה משמעותית הרבה יותר (כמעט פי 2 מסדרה לסדרה) מה שיגרום למתחרות לעבוד קשה יותר.
תודה על המעקב הצמוד אחרי האסוול )
שיווק כמו בשוק !
מה זה הביטויים האלה בטבלאות של אינטל –
מדהים, מופלא וכו' וכו' .
לא הגזימו ?
עוד פעם אתם
מתלהבים ממה שהחברות מפרסמות עלק 200% מהיר יותר ממתי אנטל היו שוום בכול מה שקשור למעבדים גרפיים אפולו כרטיס אין להם היו ממש חלשים ולא מתאמים למשחקים אז פתאום אנטל יעשו מפלצת גרפיקה ועוד מובנה במעבד ועוד רשמתם AMD צרכים לפחד ממש כתבה מתלהבת ונשמעת כמו פרסומת לאינטל
למה אני צריך מאיץ גרפי מובנה בעלות של אחד לא מובנה עם ביצועים טובים יותר?
ל-3
התגובה שלך אושרה רק כדי שכולם יראו איזה תגובה מטופשת יש לך.
רמת ביניים +
ה- HD4000 נמצא בקטגוריה של רמת "ביניים+".
כרטיסי מסך רמת "ביניים-", זה מה שיש לרוב האנשים בבית.
החידוש שמובא בכתבה מעודד מאד! ומכניס את מעבדייה הגראפיים של אינטל לקטגוריה של רמה "גבוהה".
הבעיה היא פה, שצריך לבצע רכישה יקרה מאד של המעבדים החזקים יותר.