אינטל מכריזה על תהליך סיום השיווק הרשמי עבור דור מעבדי ה-Core השביעי שלה – כולל דגמי ה-Kaby Lake-G החדשניים שהציעו ליבות מובנות מתקדמות מבית AMD ולא יזכו להמשכיות
לפעמים החגיגה צריכה להיגמר – וזה מה שקורה כעת לדורות מעבדי ה-Skylake וה-Kaby Lake של אינטל, שהושקו במקור בשנים 2016 ו-2017, ויגיעו רשמית לסטטוס ה-EOL (ר"ת End of Life) במהלך שנת 2020.
בין המעבדים שאותם חנויות וגופים מסחריים אחרים יוכלו להזמין עד סוף חודש אפריל 2020 ולקבל עד אוקטובר 2020 (המועד הסופי בהחלט בו יצאו משלוחים של דגמים אלו ממפעליה של אינטל) אפשר למצוא את ה-Core i7-6700 המרובע ואת ה-Core i7-7700K שהיה מהדגמים הפופולריים ביותר של החברה בשנים קודמות. מספר בודד של דגמים יישארו בייצור מעבר לאוקטובר 2020 בתצורת ה-Tray שלהם (ללא מארז ייעודי) עבור שוק מכשירי ה-IoT, ובנוסף שלושה תתי-דגמים של Celeron G3930 כפול הליבה ימשיכו להיות בייצור ושיווק גם הם בעתיד הקרוב, למרות שבחברה כבר השיקו את דגמי ה-Celeron G49XX שמחליפים אותם.
עם ההכרזה הזו, אינטל נותרת למעשה רק עם משפחת מעבדים פעילה אחת בשוק המיינסטרים השולחני – Coffee Lake, על צמד גלגוליו תחת מיתוגי ה-Core השמיני והתשיעי, שצפויים ללוות אותנו עד להשקה של משפחת Comet Lake לשוק הנייח, עדיין עם תהליך ייצור של 14 ננומטר אך עם צמיחה לעשר ליבות עיבוד פיזיות בדגמים העליונים במקום שמונה עד היום, וצמיחה ביכולות העיבוד בשאר תתי-רמות הדגמים בהתאם למנעד המוגדל.
הבשורה המאכזבת ביותר, מבחינתנו, במסגרת הודעת ה-EOL של אינטל נוגעת לכך שסדרת Kaby Lake-G הייחודית לא תקבל שום המשכיות ישירה – ותישאר עדות נדירה ויחידה לשיתוף פעולה פנימי בין היצרנית למתחרה שלה AMD. סדרה זו הושקה במקור בתחילת שנת 2018 עם חמישה מוצרים, אשר הכילו ליבה גראפית פנימית ממשפחת ה-Vega של AMD בחיבור פנימי אל ליבות עיבוד כלליות של אינטל, הכל במארז שבב יחיד בשילוב זכרונות HBM2 עם עוצמת עיבוד גראפית שלא הייתה דומה לה בקטגוריית הליבות הפנימיות.
הרעיון היה מלהיב והיכולות עמדו בציפיות, אך המחיר הגבוה ומעטפת ההספק הגבוהה ביחס למעבדים בתצורה ניידת הם אלו שהכריעו את הכף, כך נראה, עם פופולריות מינימלית שכללה מוצרי NUC שולחניים ממוזערים מבית אינטל עצמה ומספר קטן של מחשבים ניידים יוקרתיים – דגמי Kaby Lake-G ימשיכו לזכות לתמיכה ועדכונים מצד אינטל בשנים הקרובות, אך לא נראה דגמי G דומים חדשים, ויצרנית השבבים תשקיע את המאמצים בפיתוח היכולות העצמיות שלה בתחום עם הדור ה-11 והדור ה-12 של ארכיטקטורת העיבוד הגראפי שלה שמבטיחות קפיצות גדולות ביכולות וכמובן ההשקה הצפויה של כרטיסי עיבוד נפרדים ייעודיים תחת המותג Intel Xe בשנה הבאה.
אלו לא חדשות מרעישות במיוחד אבל יש דיווחים שאינטל מבטלת לגמרי את הירידה ל 10NM עבור מעבדי השוק הביתי ומשאירה אותם רק לניידים ולשרתים. זה אומר, אם אכן יקרה, שעד 2022 הם עם 14NM ולמעשה נשארים בנחיתות משמעותית מול AMD שרק תגדיל את הפער בדורות הבאים. מה שנשאר לאינטל, ככל הנראה, זה להילחם בגזרת המחיר והפיצ'רים שהם נותנים.
HT לכולם, מחיר נמוך, הרבה ליבות, מכפלות פתוחות כמובן מאליו ועוד פינוקים בדרכם אלינו 🙂