מי רוצה 24 ליבות עיבוד פיזיות עם תדר פעולה של עד 5.8GHz עבור שתיים מהן? ברשת יש כבר פירוט מעמיק באופן מרשים של היכולות הצפויות לנו בדור ה-Core ה-13 השולחני מבית אינטל
אנחנו מתקרבים למועד ההשקה הרשמי של דור ה-Raptor Lake המסקרן מאינטל, שמיועד להעניק לה הובלה על פני המתחרה AMD לכל הפחות במספר ליבות העיבוד הפיזיות שהוא מעניק למשתמשים – במסגרת הארכיטקטורה ההיברידית החדשה שלה כמובן, שערכה הופעת בכורה מוצלחת למדי בדור ה-Alder Lake הנוכחי. מה בדיוק יהיו השיפורים בדור ה-Core מספר 13 לעומת דור ה-Core ה-12? ובכן, חלק ניכר מהמידע כבר הודלף אל הרשת, ואף זכה לאימות בשקפים רשמיים לכאורה של יצרנית השבבים עצמה שמצאו את דרכם אל עיני הציבור לפני המועד המתוכנן.
על פי המידע הטרי, המקבץ הראשון של מעבדי Raptor Lake יכלול דגמי Core i9 מובילים, דגמי Core i7 ודגמי Core i5 מחמש תתי סדרות שונות – החל מדגמי ה-K העוצמתיים ביותר, דרך דגמי ה-KF המוזלים ללא ליבה גראפית מובנית אך עם מכפלת תדר פתוחה, דגמים ללא תוספת של אות כלשהי לשמם ודגמי F נטולי ליבה גראפית עם מעטפת הספק מצומצמת וגם דגמי T עם מעטפת הספק צנועה במיוחד של 35 וואט בתור בסיס.
בסך הכל, מדובר ב-14 דגמים שולחניים שונים שיהיו זמינים עבור הצרכנים לבחירה – כשדגמי ה-Core i9 יכללו כעת לא פחות מ-24 ליבות פיזיות ו-32 ליבות לוגיות מתוכן 8 ליבות P גדולות ועוצמתיות ועוד 16 ליבות E קטנות וחסכוניות יותר (כולם עם יותר זכרון מטמון מרמה L2 לעומת דור Alder Lake), דגמי Core i7 יעניקו 16 ליבות פיזיות מתוכן 8 ליבות P ועוד 8 ליבות E ודגמי Core i5 יספקו 14 ליבות פיזיות או 10 ליבות פיזיות, עם שילוב של 6 ליבות P יחד עם 8 ליבות E או 4 ליבות E בתלות בגרסה הספציפית.
דגם ה-Core i9-13900K המוביל החדש במעמד ההשקה יגיע עם מעטפת הספק בסיסית של 125 וואט שזהה לזו של ה-Core i9-12900K אותו יחליף, בתוספת למעטפת טורבו מירבית מוגדלת של 253 וואט ובעיקר יכולת להגיע לתדרי פעולה מירביים גבוהים משמעותית וגבוהים באופן מרשים בכלליות – עד 5.7GHz תחת טכנולוגיית Turbo Boost 3.0 ועד 5.8GHz עם Thermal Velocity Boost.
מעבדי Raptor Lake ימשיכו לתמוך הן בזכרונות DDR4 והן בזכרונות DDR5, עם מהירות בסיס של 3,200MT/s ומהירות בסיס מוגדלת של 5,600MT/s בהתאמה (ברוב הדגמים, אבל לא בכולם), תוך שהם מתבססים על תהליך ייצור מסוג Intel 7 (או 7 ננומטר, בתור כינוי עממי יותר) כמו בדור הקודם ונהנים גם מכמות מוגדלת של עורקי PCI-Express 4.0 (לצד 16 עורקי PCI-Express 5.0, כמובן), תמיכה תשתיתית ב-Thunderbolt 4 וב-USB 4, הכנה עבור קישוריות Wi-Fi 6E מודרנית וסט ערכות שבבים מעודכנות עבור תושבת ה-LGA 1700 כשה-Z790 בראשון.
דגם ה-Core i5-13400, וה-Core i5-13400F כנגזרת שלו, נראה כמו עוף מוזר מבין כלל הדגמים הידועים עם ארבע ליבות עיבוד פחות מכל שאר הדגמים ותמיכה בזכרונות DDR5 במהירות 4,800MT/s בסיסית בלבד – כאשר רמזים נוספים מהשקופיות המודלפות מובילים כולם למסקנה כי מדובר באותה פיסת סיליקון בגודל בינוני שראינו בדור הקודם, ללא שיפורים שיהיו בפיסת הסיליקון הגדולה ביותר בדור ה-Raptor Lake שתשמש את שאר הדגמים. במילים אחרות, יתכן כי בדור ה-Core ה-13 של אינטל נראה שילוב בין חומרה חדשה לבין מיחזור של חומרה קודמת תחת שמות מעודכנים ותו לא.
כעת, עם כל הנתונים האלו שכבר הודלפו, סימן השאלה המעניין ביותר שעדיין עומד בעינו בנוגע למעבדים הבאים של אינטל נוגע למחירים שלהם – הן בהשוואה למחירי הדור הקודם (שכבר נחתכו בחצי במקרים רבים בהשוואה למחירים המומלצים בהשקה) והן בהשוואה למעבדי ה-Ryzen 7000 המתחרים של AMD שאותם אנחנו כבר יודעים. האם לאינטל יש את מה שצריך בכדי לזכות במירוץ בדור החדש? מוזמנים לשתף בתגובות.
אז מי הפרעו ?