לקחנו לביקורת את המעבד הכי חדש של אינטל – Core i7 5960X מעבד האקסטרים עם 8 ליבות
היום מכריזה רשמית אינטל על השקת תושבת האקסטרים החדשה שלה, ה-LGA2011-v3. יחד איתה, מושקים גם שלושה מעבדים חדשים וזיכרונות משלל היצרניות.
לפני הכל, מעט היסטוריה
בתום חייה של תושבת LGA775 לפני מספר שנים, החליטה אינטל על פיצול המעבדים לתושבות בשוק השולחני. מטרת הפיצול היא נגישות וצריכת חשמל נמוכה לשוק המיינסטרים והגיימרים, ואפשרויות המהרה וכמות חיבורים רחבה למשתמשי האקסטרים.
זה התחיל בתושבת האקסטרים LGA1366 ומעבדי ה-Core i7 הראשונים, ביניהם Core i7 920. מעבד זה הציע 4 ליבות עיבוד וטכנולוגיית HyperThreading לריבוי-נימים כך שלמעשה הוא הציע 8 ליבות עיבוד לוגיות. קצת לאחר השקה זאת הגיעה תושבת LGA1156 שם הוצגו מעבדי פנטיום לצד מעבדי Core i3 ו-Core i5 מהדור הראשון. תושבת LGA1156 זכתה לטעום מכח העיבוד של LGA1366 בזכות מעבדים כמו Core i7 860 שביניהם לבין מעבדי תושבת האקסטרים היקרה לא היה הבדל משמעותי. אינטל שמרה לתושבת האקסטרים הזאת גם משושי-ליבות בדמות Core i7 980X ודומיו.
לוח האם DX79SI של אינטל – פתח את תושבת LGA2011
בהמשך, השיקה אינטל תושבות מיינסטרים חדשות יחד עם תושבת האקסטרים LGA2011 שבהתחלה עשתה שימוש במעבדי הסנדי-ברידג' ולאחר מכן באייבי ברידג'. עם תושבת זאת, הבקר האחראי על ממשקי האחסון, או מה שאתם מכירים כערכת שבבים, היה מוגבל ולא מתקדם במיוחד. כן, בעת ההשקה X79 לא הציע הרבה מעבר לתושבת המיינסטרים, LGA1155 בזמנו, ובו המשיכה אינטל להשתמש גם כשערכות שבבים מתקדמות יותר דוגמת Z87 הגיחו.
לאחר התישנות התושבת, זה הזמן לרענון. היום אינטל משיקה דור אקסטרים חדש, כזה שמגיע עם מעבדים חזקים יותר, זיכרונות מהירים יותר ומגוון לוחות אם גדול.
המעבד השולחני החזק ביותר בעולם
בביקורת זאת אציג בפניכם את המעבד שמוביל את תושבת האקסטרים החדשה, ה-LGA2011-v3. מעבד זה הוא ה-Core i7 5960X. הוא מיוצר בתהליך של 22 ננו-מטרים ומבוסס על ארכיטקטורת האסוול אותה אתם מכירים ממעבדים דוגמת Core i7 4790K בתושבת המיינסטרים. הוא מגיע בתדר פעולה של 3 גיגה-הרץ עם אפשרות טורבו אוטומטית עד 3.5 גיגה-הרץ. מעבד זה נושא 20 מגה-בייט של זיכרון מטמון המסיע באחסון של מרכיבים חישוביים.
התכונה המעניינת ביותר של מעבד זה היא העובדה שהוא נושא לא פחות מ-8 ליבות עיבוד, וזאת בתוספת טכנולוגיית ה-HyperThreading שמאפשרת תוספת לוגית של ליבות. משמע, הוא מכיל 16 יחידות לצורכי חישוב. מדובר בכח עיבוד ששוק המעבדים השולחניים טרם הכיר והייתה קיימת עד כה במעבדי אינטל לשרתים תמורת סכומי עתק.
מעבד ה-Core i7 5960X הוא לא היחיד שהושק היום. איתו, הושקו גם ה-i7 5930K וגם ה-i7 5820K. מעבדים אלו מכילים שש ליבות ו-15 מגה-בייט של זיכרון מטמון. היקר יותר, ה-5930K מגיע בתדר פעולה של 3.5 גיגה-הרץ ו-40 פסי רוחב לממשק PCI-Express. ה-5820K מגיע בתדר של 3.3 גיגה-הרץ ו-28 פסי רוחב. יותר על כך בהמשך.
אחלה של ביקורת ליאור, ממש אהבתי שבדקת מולטי של BF4 !!!
עצם זה ש-5960X קיבל 16 FPS מינימליים על 4700K מראה ש-8 ליבות פיזיות במשחקים שתומכים ריבויי
ליבות זה העתיד (מה שבאמת הרשים אותי זה תדר הפעולה הנמוך של 5960X שהניב כמות לא מבוטלת של FPS מינימליים).
מחכה בקוצר רוח לתוצאות המהרה על לוחות X99 של המתומן ולאחר מכן בדיקת BF4.
נהניתי לקרוא,
מישהו מהוותיקים יודע להגיד עד כמה ההבדל בביצועים בין DDR3 ל DDR4 דומה להבדל בין DDR2 ל DDR3 ?
מהביקורת ההבדלים נראים מרשימים מאוד, השאלה אם הם היו מרשימים בסדר גודל כזה פחות או יותר בזמן DDR2DDR3?
נהנתי לקרוא. בטוח שאתה נהנת להניח את המעבד בסוקט :-).
COLOR="silver"]- – – תגובה אוחדה: – – -[/COLOR]
נ.ב אם נדבר שנייה על מ
נהנתי לקרוא. בטוח שאתה נהנת להניח את המעבד בסוקט :-).
נ.ב אם נדבר שנייה על מה ששואל avlk, הlatency של הDDR4 הקיימים גבוה יחסית, יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי השיפור בין DDR3 לDDR4 כרגע לא נראה כזה עצום. Frequency על חשבון latency (כמובן שזוהי עדיין קפיצה אין ספק)
ליאור התייחס לזה בביקורת. שיפור הביצועים המשמעותי נתון כנראה בבקר הזיכרון והטכנולוגיה שב-DDR4 ולאו דווקא בתזמונים או בתדר.
תג מחיר מטורף.
כמו תמיד אחלה ביקורת, נהנתי לקרוא.
נ.ב אם נדבר שנייה על מה ששואל avlk, הlatency של הDDR4 הקיימים גבוה יחסית, יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי השיפור בין DDR3 לDDR4 כרגע לא נראה כזה עצום. Frequency על חשבון latency (כמובן שזוהי עדיין קפיצה אין ספק)
בוצעו מבחנים לזכרונות DDR4 למשל של חברת ADATA בתדר של 2993 משהו כזה, ואף עם OC ועדיין, זכרונות מהירים מאוד ובשלים של חברה ותיקה בתחום של DDR3 2133 ניצחו אותם ברוב המבחנים. לכן יש עוד דרך לא קטנה.
נראה לי כי עיקר הבשורה היא ב – DDR4 דווקא.
תודה על הביקורת.
נראה שההבדל נובע יותר מDDR4 מאשר המעבד החדש.
בדורות האחרונים ראינו שיפור של 10-15% (בערך) בין דגם מדום אחד לאותו דגם מדור שני
פה אנחנו רואים שיפור של 25% בערך שזה די הרבה אבל אם מכניסים למשוואה את השיפור שנובע מהDDR4 אז מקבלים בערך את אותו שיפור מהמעבד.
תקנו אותי אם אני טועה אבל ככה זה נראה.
בכל מקרה עצה קטנה ליאור. את המסקנות/ניתוח של כל מבחן נראה לי עדיף לשים ליד תוצאות המבחן עצמו ולא בעמוד נפרד. ככה אפשר לקרוא את הניתוח שלך ולחזור לגרף לראות על מה אתה מדבר.
[…] משקיעים שעות רבות בשבירת שיאי עולם נוספים עם הגעתו של המעבד החדש. בין אם מדובר בכיבוי ליבות לצורך הגעה לתקרת תדר פעולה, […]