המהרה
בימים אלו לאוברקלוקינג של כרטיס מסך ישנה חשיבות גדולה יותר מאי פעם. כשהתחרות כה הדוקה בשוק יכולות אוברקלוקינג של כרטיסי מסך הן דבר אשר יכול לשנות החלטות חשובות כמו בחירה בין שני כרטיסי מסך בעלי עלות דומה. נשתמש ב-MSI Afterburner החינמית על מנת לנטר ולבצע המהרה בכרטיס המסך מדגם HD6950. מתאפשרת העלאה של מתח הליבה ולכן נשתמש באפשרות זאת על מנת להרים את מתח ליבת כרטיס המסך מ-1.1 וולט ל-1.25 וולט (תוספת של 13.6 אחוזים במתח). את שעון הליבה הצלחנו להביא לתדר של 935 מגה-הרץ (תוספת של 16.8 אחוזים בתדר הליבה) ואת שעון הזכרון לתדר של 1470 מגה-הרץ (שיפור של 17.6 אחוזים בתדר הזכרון). מעבר ל-1.25 וולט לליבה לא הצלחנו להשיג דבר וברור מאליו שמנגנוני הבקרה בלוח המעגל המודפס עוצרים את הכרטיס מלצרוך כמות חשמל שעלולה להזיק לו ולכן לפחות בנושא הזה ניתן להרגע. זכרו – לשינוי מתח לליבה גם השלכות שליליות כאשר בראש ובראשונה צריכת החשמל עולה בצורה משמעותית. בד בבד עם צריכת החשמל גם פליטת החום של ליבת הכרטיס עולה משמעותית ולכן יש לוודא כי הטמפרטורות נשארות בטווח הבטוח ולא גבוהות יתר על המידה. בגרף הבא נציג לכם את התדר המקסימאלי שהושג על ידי שינוי מתח לליבה, כך שתוכלו להסיק מהו היחס הטוב ביותר בין תדר לבין מתח במקרים בהם נדרשת כמות מתח גדולה על מנת להשיג רק תוספת קטנה נוספת בתדר. לקחנו את כרטיסי המסך המומהרים להרצה נוספת במשחק Crysis ואלו הן התוצאות:
ניתן להבחין על פי מבחן הביצועים במשחק Crysis כי תוספת הביצועים בפועל לכרטיס המסך היא כ-16.5 אחוזים, שיפור ישיר ביחס לתוספת בתדר.
עם בוא כרטיסי המסך מסדרת HD6900 נחתה אפשרות חדשה למרכז הבקרה Catalyst בשם PowerTune. תכונה זו מאפשרת לנו לשנות את מגבלת צריכת החשמל של ליבת הכרטיס המסך. במידה והמד יהיה מכוון על 20 אחוזים, ליבת הכרטיס תוכל, ברמה התיאורטית לפחות, לצרוך עד 20 אחוזים מעבר למגבלת צריכת החשמל הנקבעת כברירת מחדל. לצערנו, אפשרות זו לא עזרה בכלל ליכולות ההמהרה של הכרטיס ומצד שני לא תרמה בחיסכון בצריכה כאשר בחרנו ערך שלילי. ממבחני ביצועים קצרים שערכנו בעזרת Crysis המסקנה ברורה: כאשר עוברים את ערך ה-10 אחוזים, מהכיוון החיובי והשלילי, הביצועים נשארים קבועים אך צריכת החשמל עולה בצורה זניחה.
קצת הגהה והכל יהיה בסדר
למה להיחפז ?
לכתוב שבליבה יש 2.46 מיליארד טרנזיסטורים
על ההתחלה, כבר פוגע בסקירה.
אמנם הדבר תוקן בעמ' 4 אבל בכל זאת.
אתה צוחק… נכון?
או שאריתמטיקה בסיסית גדולה עליך? 🙂
חבל
כרטיס של המיתחרים GTX480 ניראה טוב ומנצייח ברוב המיבחנים ובהפרש נחמד ויש לו פחות זיכרון אבל זה על חשבון צריחת חשמל ורעש יותר גבוהים איך זה יכול להיות שהוא מוביל גם על הכרטיס GTX560TI כרטיס סידרה יותר גבוה יכול להיות שחציGB יותר עושים את האבדל משהוא פה לא ברור לי תנו לי הסבר
ל -2
למה אני צוחק ???
התכוונתי למיליאדים שכתבו במקום המיליונים !
זה שבטעות כתבתי 2.46 במקום 2.64 – ביג דיל.
זה טעות בהקשות.
לא כן מיליארדים במקום מיליונים.
אהה, ואל דאגה, גם אם טריליונים אין לי בעיה.
ל3
GTX480 הוא כרטיס דגל של הדור הקודם ועומד היום בקנה של GTX570. כמות הזכרון לא משחקת פה תפקיד גדול אבל המחיר בהחלט. GTX480 לא בסקאלה מבחינת צריכת החשמל (צורך כפול מHD6950) והמחיר שלו כשהושק היה בשמיים (כמעת כפול מHD6950) הוא נמצא פה לצורך השוואת ביצועים בעיקר ומתן מידה. GTX560TI הוא כרטיס יחסית קרוב אל HD6950 בביצועים ובמחיר בהתאמה
2460 מיליון הם 2.46 מיליארד
מה הבעיה פה?
דגל לבן !!!
זה רק אני חושב או ש
הגיע הזמן לשים ליבה נוספת סופר חלשה על הכרטיס שמיועדת למצב מנוחה לחסכון בחשמל??
רק לי 100W נשמע הרבה כששום פיקסל במסך לא מתחלף??????????????????????????????
ולמה עדיין תקועים עם ה 40 ננומטר כשבמעבדים אחרים מגיעים כבר לכמעט חצי מזה?
ל-8, ליבה נוספת? ממש לא
Power Gating והקטנת זרמי זליגה – כן.
AMD כבר הרימה את הכפפה עם הליבות המובנות שלה, עכשיו רק נותר לקוות שהטכנולוגיה תיושם גם בשוק הכרטיסים הדיסקרטיים.
לגבי תהליך הייצור – תאשים את TSMC שביטלו את המעבר ל-32 ננומטר והחליטו לקפוץ ישר ל-28 ננומטר 🙂
בסוף השנה, או מקסימום בתחילת שנה הבאה, כבר נראה את כרטיסי המסך מיוצרים בטכנולוגיה "עכשווית" הרבה יותר.
למה אין במבחני המשחקים A
איזה הגדרות AA וכו היו במשחק בבדיקה ???