תערוכת CES 2011, תערכות האלקטרוניקה הבידורית השנתית בלאס וגאס, תמה לה וכך גם בה לקיצו הסיקור שלנו מהתערוכה. מעל ל-40 ידיעות הבאנו לכם מהחלק השני של הכדור, והשנה התערוכה הייתה מגוונת יותר מתמיד
במהלך תערוכת CES השנתית ניתן בהחלט לראות את המגמות הקיימות באלקטרוניקה הבידורית בעולם. בעוד תערוכות כמו Computex בטאיוואן מתמקדות בכל שנה בעולם המחשוב והחומרה ותערוכות כמו Mobile World Congress בברצלונה מתמקדות בנושא הסלולאר – CES מתמקדת בכל מה שמעניין עכשיו.
בשנים קודמות זכינו לראות ב-CES הרבה מאוד עניין במוצרי האלקטרוניקה בסלון – מסכי פלאזמה ו-LCD, טכנולוגיות תלת מימד, כונני Blu-Ray (ו-HD-DVD), שידורי HD, Full HD, 3D-HD וכו'. ואולם, בשנה שעברה ובעיקר השנה – CES היא תערוכה יותר ממוחשבת. אינטל בחרה גם השנה להשיק את דור המעבדים החדש שלה ב-CES, מבול הטאבלטים השנה התנקז כולו ל-CES ובכלל כל מוצר שהושק התחבר למחשב ולאינטרנט – החל מטלוויזיות עם ה-GoogleTV ועד למכונות הכביסה של LG.
גם חברות ישראליות אוהבות את CES, וגם השנה לא מעט מהמבקרים הגיעו מארצנו הקטנה. אנחנו נשמח לפגוש ישראלים גם בשנה הבאה, ומקווים שהחברות מהארץ ימשיכו לעשות חיל וליצור קשרים ושותפיות.
גרי שפירו, מנכ"ל חברת CEA המפיקה את CES |
אין ספק ש-CES השנה הייתה גדולה יותר ומרשימה יותר. שטח התצוגה גדל ביותר מ-10% לעומת שנה שעברה ואם הייתם הולכים בכל המעברים והמסדרונות בשטח התערוכה – הייתם עוברים יותר מ-20 קילומטרים (בלי שהייתם עוברים במקומות המעניינים באמת – החדרים האחוריים של החברות, הסוויטות במלונות שם נסגרות העיסקאות והחדרים לעיתונאים בלבד).
2700 המציגים השנה משכו ללאס וגאס 130,000 מבקרים – מתוכם כ-25,000 מחוץ לארה"ב. גם 7,000 עיתונאים מכ-30 מדינות לא הולכים ברגל – והמספרים האלו דומים מאוד למספרים של תערוכת Computex (אשר עדיין גדולה יותר, במעט).
למעשה התערוכה היא כבר לא תערוכת CES, אלא תערוכת International CES, כאשר בניגוד לתערוכות כמו Computex אשר קודם כל שמות להן למטרה לקדם את תעשיית המחשוב בטאיוואן ואחר כך את שאר החברות, ב-CES כל חברה יכולה לבוא ולהציג את מרכולתה.
גרי שפירו, מנכ"ל התאחדות האלקטרוניקה הבידורית – חברת CEA – המפיקה את CES, נשאל על הבין-לאומיות של CES וענה שהם בהחלט מכוונים לשווקים חדשים, ולא מעט טכנולוגיות המיועדות למדינות מתפתחות ולאו לארה"ב ולמדינות מפותחות אחרות הוצגו בתערוכה.
גרי שפירו, מנכ"ל התאחדות האלקטרוניקה הבידורית – חברת CEA – המפיקה את CES, נשאל על הבין-לאומיות של CES וענה שהם בהחלט מכוונים לשווקים חדשים, ולא מעט טכנולוגיות המיועדות למדינות מתפתחות ולאו לארה"ב ולמדינות מפותחות אחרות הוצגו בתערוכה.
ואנו, הישראלים, נשמח אם כל החידושים שהוצגו, שלפעמים כוללים ספקי תוכן ומוצרים הזמינים רק בארה"ב, יגיעו כמה שיותר מהר גם לאירופה ולישראל.
אפשר לנסות לסכם את המגמות שראינו השנה ב-CES, התפרצות הטאבלטים (ראינו מאות דגמים חדשים של טאבלטים בתערוכה), השקת הפלטפורמה החדשה של אינטל, מוצרים מקוריים והרבה חדשנות, אבל בשביל זה קיים עמוד הספיישל שלנו – שם תמצאו את כל הכתבות שלנו מלאס וגאס השנה.
נתראה בשנה הבאה!